Grøn omstilling

Der kommer nok en bedre løsning med tearoff opsamleren en dag

Tearoff, Plastic, Motocross, Grøn Omstilling, MX, Motocross Nyheder, MX, Nyheder, Crossbladet
Artikel foto: Tearoff på afveje

Hvis vi alle går med den tanke, at der nok kommer en bedre løsning en dag, så kommer der ikke til at ske noget.

Der skal snart ske noget med den grønne omstilling i dette miljø, hvis der skal ske noget, men når vi bringer dette op, rundt omkring i klubberne, så kan nogle se det gode i det, mens andre slår over i andre emner, der er langt værre, og så kommer vi jo ingen vegne. Vi er udmærket klar over, at der er andre, større miljø problemer i mx miljøet, men vi skal jo starte et sted, men det bliver svært.

Der kommer nok en bedre løsning

Når vi foreslår at tearoff skal gøres lovligt at bruge, året rundt, både til træning og løb, uden tearoff opsamleren, og sætte pant på dem, så møder vi ofte det samme svar i klubberne. Der kommer nok en bedre løsning med tiden, så opsamleren virker som den skal, men har vi overhovedet tid, til at vente på det. Det kan laves helt simpelt, også uden det koster mange penge, og så bliver der både ryddet op i de nye, der bliver smidt, men også de gamle, der har lagt i mange år, hvor nogle endda “burde” gå i opløsning, af sig selv, men det virker ikke helt efter hensigten.

Enkelt og ligetil

  • Fjern tearoff opsamleren
  • Lad kørerne smide tearoff, både til træning og løb
  • Sæt pant på tearoff, 2kr er fornuftigt
  • Hæv registreringsgebyret til løb, med 10kr, per kører
  • Klubberne står for dette, og så skal forbundene ikke drages ind i det

Vi kan simpelthen ikke se hvor dette skulle være et problem, for det er meget simpelt, og så bliver der ryddet op, rundt omkring på banerne, for selv med bare 2kr, så bliver de samlet op. Alle kan samle dem op, og indløse panten, hvor man kan få beløbet udbetalt, eller så der laves en opsparingsordning, hvor især de unge kørere, kan tjene en skilling, og købe noget, som de ønsker sig. Der kunne også laves aftaler med forhandlere, så panten kunne bruges her, men er jo op til de enkelte klubber og foreninger, hvordan det skal laves.

Overskud

Hvis ikke man får udbetalt panten, af de beløb, man opkræver gennem registreringen, så kan man jo bruge de penge på andre miljø tiltag i klubberne. Vi kommer simpelthen ikke nogle vegne med den grønne omstilling, og slet ikke med tearoff, hvis der ikke gøres noget.

Mange ryger af opsamleren

Det er blevet et lovkrav, at man skal have en tearoff opsamler på, men hvad hjælper det, når den ikke virker efter hensigten. Trækker man stille og roligt i sin tearoff, så bliver den på opsamleren, men det larmer helt vildt, at have sådan en hængende efter sig, og endda flere. Trækker man lidt hårdere og længere ud, så trækker man tearoff, helt af opsamleren, og det er der nogle der gør bevidst. Det er helt i orden, for hvis man bare har en opsamler på, så følger man jo reglerne.

Sommeren satte tingene i bero

Vi ved godt at rom ikke blev bygget på en dag, og at sommeren satte tingene lidt i bero, men vi håber at der kommer mere debat om dette emne i klubberne, når sommerferien er overstået. Crossbladet håber at der kommer ændringer på dette punkt, for hvis vi alle bare siger “der sker nok noget nyt en dag” så kommer vi altså ikke nogle steder.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk