Official

Motocross Official

Der findes rigtigt mange frivillige i Danmark, der er med til at holde sporten kørende, også når der skal køres motocross, på landets baner. Officials i DMU Regi er meget vigtigt, for de skal være til stede, når der skal afvikles løb, men der skal også være flagposter, når der trænes, hvis man endnu ikke har fået EYE-Track på banen. Det er en god ting at kende til de mange flagregler, hvis man gerne vil være official, men så er man også et langt stykke af vejen, for både klubberne, og DMU sørger for, at du kan dem alle. Når man er official, uanset om man står med et flag på hoppene, eller om man træningsleder, eller noget helt tredje, så kommer man helt tæt på motocross, og bliver en del af et unikt sammenhold.

Mere end bare en official

Der findes fem hovedkategorier som du kan være, når du er official, og jo mere erfaring du får, jo højere kan du stige i graderne, hvis det er den vej du vil. Der er mange muligheder når man er official, og du får adgang alle de steder, hvor publikum står og drømmer sig til at være, nemlig helt tæt på hvor tingene sker. Man skal naturligvis ikke være bange, hverken for regn eller støv, for når der skal køres motocross, så er det ikke altid, højt og flot solskin og 20 grader, og uanset vejret, så er en official altid vigtig. Der findes rigtigt mange frivillige til at gøre denne sport mulig, men der er altid plads til flere i denne sport, så man skal ikke holde sig tilbage.

Official pyramiden

Hvis man gerne vil være official, under DMU, så kan man kontakte sin lokale klub, og hvis man ikke har sådan en, så må kan finde et alternativ. De hjælper dig videre med at blive official, og hvis det ikke er muligt, så kan du altid kontakte DMU, der med sikkerhed, kan hjælpe dig videre med dette.

Man starter i bunden af official pyramiden

G-Licens (blandt andet flagofficial)

T-Licens (blandt andet træningsleder)

S-Licens (Stævneleder)

D-Licens (Dommer)

Kilde: DMU Pjece (PDF)

Jo mere erfaring du får gennem tiden, jo længere kan du kommer, i denne meget spændende sportsgren, så alle muligheder er åben. Ofte så er hele familien afsted, når eksempelvis ens barn skal ud at køre motocross, og det kan være nogle lange dage, for nogle, så derfor kan man jo gå til hånde, og blive official. For hvis der ikke er officials, så kan man heller ikke køre, så alle, hjælper jo hinanden, for at det lykkedes.


 

Back to top button
Crossbladet.dk