Quad

Du kan køre Quad eller også kendt som Quad-Cross, i Danmark, på mange af landets motocross baner, og her kan det gå stærkt på fire hjul. Quad er en ATV, der er bygget om, så den passer til sporten, og det vil sige at den tilpasset banerne. Quad er ikke nær så udbredt i Danmark, som det nok burde være, men man kan hurtigt og nemt komme i gang med dette, hvis det er noget der har interesse, for de kørere som der er i landet, har hjemme i flere forskellige klubber, og de hjælper hellere end gerne, en videre.

Hvad er Quad

Det er en ekstremsport der er for alle, fra 4år og opefter, hvor der køres på motocross maskiner, der har fire hjul, heraf navnet quad. Quad maskinerne er bygget op, ud fra almindelige motorer, med et stel, der har et lavt tyngdepunkt, og stærke støddæmpere. Maskinerne kan veje helt op til 165kg, men selv de mindst kan nemt tøjle maskinerne trods dette. Nogle af maskinerne har hånd-gas, men største-delen er med tommel-gas, som man kender det fra event parker, med videre. Det er en super spændende sport, og kan noget helt specielt, både på, og udenfor banerne.

Dansk Quad Cross

Når man skal ud og køre Quad-Cross på motocross baner, så er der naturligvis nogle krav, man skal følge, men dette er helt og holdent, for din egen sikkerheds skyld. Du skal blandt andet være medlem af en klub, for at må køre på banerne, og så er der også en forsikring der dækker, hvis uheldet skulle være ude, for selvom man har en masse udstyr på, som man skal have, så kan det stadig gå galt. Mange af de kørere, som man finder i Danmark, har tegnet en DMU-Licens, der er den samme som MX Kørere har, og når man melder sig ind i en klub eller forening, giver dette, dig, adgang til at køre på banerne. Du skal lige være opmærksom på, at der er nogle enkelte Danske klubber, der ikke tillader Quad.

Piger og Kvinder, kører også Quad

Der er ikke mange piger eller kvinder, der kører Quad i Danmark, men der er altså nogle stykker, eksempelvis Majken Vestergaard der klarer sig helt godt når hun kører mod drengene, og hun kan uden tvivl give dem modstand, så det er altså ikke kun en sport for drenge og mænd. Crossbladet.dk møder piger i alle aldre, på både små og store maskiner, når vi kommer ud på banerne, så alt er muligt. Der er på ingen måder nogen forskelsbehandling på køn, eller alder, her er alle lige, så hvis man sidder med en drøm om, at gerne vil ud køre på en motocross bane, på fire hjul, så er dette bestemt muligt.

Quad udstyret skal være i orden

Hvis man gerne vil ud og køre på Quad, på en motocross bane, så skal man naturligvis have udstyret i orden, så man ikke kommer til skade, eller mindsker chancen, for dette. Det er ganske enkelt et lovkrav, uanset om du kører på to eller fire hjul, og herunder kan du se en liste, med det, du skal have fat i. Vi kan lige tilføje, at man sagtens kan købe brugt udstyr, og maskiner, så længe det opfylder kravene.

Dette udstyr skal man have for at kan køre Quad på baner

Styrthjelm

Nakkekrave

Rygbeskyttelse

Brystbeskyttelse

Langærmet køretrøje

Kørebukser

Knæbeskyttelse

Albuebeskyttelse

Crossstøvler

Kørehandsker

Motorbriller

Det kan godt virke overvældende, når man lige kigger på listen, men rigtigt mange køber brugt, eller låner nogle af tingene, specielt i starten. Det koster naturligvis lidt penge, når man skal starte helt forfra, og derfor kan kan det være en gode ide, lige at tjekke en af de mange grupper ud på Facebook. Igen skal du tænke sikkerhed, fremfor penge, for det er super vigtigt, at have udstyret i orden, uanset hvilken sport man udøver.

Hvor kan man køre Quad

Det kan du stort set på alle Danske motocross baner, og her er der kun en 5-6 baner i hele landet, der ikke tillader Quad. Hvis du har hjemme i Jylland, så kan vi uden at tøve anbefale Herning Motocross, der også har et stort antal aktive quad kørere tilknyttet, og de hjælper dig gerne videre. Du kan se et kort over Danmark, hvor der er baner, både fra DMU og DMCU, men der står ikke (endnu) om de tillader Quad, men du kan finde frem til banerne, og spørge dem, om du må komme og køre. Se artiklen med banerne her

Quad nyheder

Crossbladet.dk møder ofte Quad kørere på banerne, og ser dem klart som en del af vores hverdag, når vi kommer på besøg, så dem kan du naturligvis også læse om, her på siden. Du kan blandt andet finde nyhedsartikler om quad, mens også portrættet af kørerne, på siden, og her kan vi blandt andet henvise til et med Keld Vestergaard der har været aktiv i sporten, sammen med sin familie, i rigtigt mange år.

Artikler og Nyheder med Quad