Motocross

Danmark er som mange ved, ikke pokkers stor i hold til mange andre lande, men der er rigtigt mange sportsgrene at vælge mellem. Motocross er en af dem, og det er selvom, man ikke ved det, en ret stor sport, hvor der er mange forskellige klasser af kørere. Motocross kan være en dyr sport at gå til, men man gør den kun så dyr, som man vil, for det er slet ikke nødvendigt, at have en masse nyt, for at blive en del af denne super fede verden. Hvis man gerne vil dyrke sportsgrenen motocross, så er der rigtigt mange spændende muligheder, og det vil prøve at hjælpe dig lidt videre med, så du har noget at arbejde med. Vi prøver at beskrive, hvordan du kan komme videre med drømmen om at køre motocross.

Hvordan kommer man i gang med motocross

Hvis man har et barn der gerne vil køre motocross, eller man som voksen, er kommet i tanke om at dette kunne være spændende, så er vores bedste råd, at man tager ud og besøger en af de mange motocross baner der findes i landet. Mange af disse MX baner har enten en maskine til rådighed, som man kan prøve, eller så er der som regel altid en venlig sjæl i ryttergården, der kan hjælpe på den ene, eller den anden måde.

Er motocross udstyr ikke dyrt

Det kræver naturligvis noget udstyr, hvis man gerne vil starte med at køre motocross, og det er ikke bare for at beskytte sig selv, det er et lovkrav, for at kan få lov til det. Igen kan man sagtens starte med at købe noget brugt udstyr, og så løbende opgradere dette. Hvis man skal prøve det for første gang, så kræver det ikke, at man kommer ud på banen, med sig eget udstyr, hvilket dog vil være en stor fordel, for i de klubber, hvor der er muligt at låne en motocross maskine, quad, eller pitbike, så har de også noget udstyr, som man kan låne, de første par gange.

Hvor kan man køre motocross

Der er to store forbund med motocross i Danmark, og det er DMU og DMCU, og de har begge baner tilknyttet deres forbund, hvor man kan køre motocross. Der findes mange andre muligheder, for at komme i gang, men dette er to rigtigt gode bud på, steder, som man skal opsøge, hvis man gerne vil prøve sporten. Crossbladet har lavet en side, hvor du kan finde vej til billeder, af de motocross baner, som vi har besøgt, og dem besøger vi altså mange af, gennem et år. Du kan på siden her se navnene på de baner, som vi har besøgt, men hvis du vil vide mere om dem, så kan du søge dem frem her på siden, i toppen af hjemmesiden. Du skal blot indtaste en bid af navnet på byen, eller banen, så kommer der forslag frem.

Artikler om Motocross

Motocross artikler

Motocross nyheder, artikler og portræt

Crossbladet.dk kommer helt ud i krogene, og snakker med hr og fru Danmark, hvor vi besøger en masse motocross baner. Hvis man gerne vil vide mere om sporten, eller gerne prøve den, så kan du med fordel følge med på vores nyhedsmedie, hvor vi netop kommer dertil.