Motocross Nyheder

Drenge og Piger, husk nu en masse væske, når det er så varmt

Artikel foto: Mathiaz Madsen

Det er utroligt vigtigt at få en masse væske når det er varmt, endnu vigtigere når man også dyrker sport, herunder cross.

Vi har de seneste par uge oplevet en særdeles hård varme, og det kræver væske, på den ene eller den anden måde, men mange enten glemmer det, eller kommer fra det, grundet leg. Til løbet hos Vestjysk Motocross Club, hvor første afdeling af Jysk – Fynsk Mesterskab skulle køres, krævede det store mængder væske, både som forældre, børn, kørere, ja alle der var til stede på området.

Jeg så stjerner

Vi hørte en far fortælle, at hans søn, der kørte med i løbet, pludselig tabte en masse tid, selvom han ikke burde, og maskinen gik som den skulle, men knægten fortalte da han kom ind, at han pludselig så stjerner, og det nærmest sortnede, og det kan være et af mange tegn på væskemangel. (vi har undladt navnet på køreren, der ikke optræder på nogle af billederne i artiklen). Heldigvis var det kun et øjeblik, og han kunne køre de sidste par omgange til ende, uden der skete noget, men det kunne have gået langt værre, hvis klappen gik ned.

Der anbefales normalt at man drikker mellem 1,5 og 2 liter vand om dagen, hvilket er nok til at opretholde den normale væskebalance. Det kan naturligvis kræve mere, når man dyrker sport.

Hygger sig, men glemmer væsken

Når de unge mennesker er i ryttergården, og er til løb, så render de ofte rundt og hygger med vennerne, og selvom mor og far, ofte siger de skal huske at drikke blandt andet vand, så glemmer de det på farten. Her bør man være en lille smule streng, og sørge for at det sker.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Ole Jensen
Artikel foto: Sigurd Thomsen

Børn og Voksne

Alle skal huske væske i denne varme, uanset om man er forældre i ryttergården, eller skal køre løb, eller være flagpost, osv osv. Sigurd Thomsen på billedet herover, gik blandt andet løs på en vandmelon, og det er ikke helt dumt, for den indeholder faktisk helt op til 90-92% vand, hvilket betyder at den er helt perfekt i sommertiden, og så smager de som regel også ret godt.

Så husk nu en masse væske, det er utroligt vigtig.

Vi ses ude på banerne.

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk