Portræt

Emil Gjedde skifter sin 125cc ud til en GasGas 250cc i 2024 sæsonen

Artikel foto: Emil Gjedde

Crossbladet har fået en snak med Emil Gjedde, fra Tjæreborg, der i 2024 skifter fra 125cc, og til 250cc GasGas

Vi har fået en snak med den 15årige Emil Gjedde, der har hjemme ved Tjæreborg, hvor han til dagligt går i 9. klasse. Udover at gå i skole, så sælger han lidt crossbriller i fritiden, men ellers går den resterende tid på motocross, sammen med familien. Emil kommer også fra en familie, hvor der siden barndommen har været ræs på programmet, men i denne familie har mor og far kørt speedway på topplan, hvor far (Charlie) nogle gange brugte motocross som sin vintertræning.

Vestjysk Motocross Club

Emil Gjedde har hjemmebane hos Vestjysk Motocross Club, også bedre kendt som Korskroen, og det var også her farmand havde sin vintertræning. Da Emil var 5år der tog Charlie (far) ham med på Korskroen, og det blev han bidt af med det samme, og fik sig en 50cc, og siden da, er det gået derudaf. Emil har kørt DMU indtil for tre år siden, hvor han også blev medlem hos Lindknud Motocross Klub, og her han så også deltaget i deres DMCU løb, på tværs med en masse andre løb.

Har kørt 125cc siden 2021

Emil har kørt 125cc siden 2021, og her har han klaret sig godt, og fået kørt en hulens masse løb. Det er blandt andet blevet til et par tredjepladser samlet, i Dansk Amatør Mesterskab (DAM), de seneste par år. Men nu er tiden inde til et skifte, og så kommer der en masse nye oplevelser.

B-MX2 i 2024

Den nye 2024 sæson bliver en smule anderledes for Emil Gjedde, for han skifter hans 125cc (artikel foto), ud med en 250cc, som han dog allerede har fået, men den har ikke fået klister på endnu. Dette betyder også at der kommer til at ske en masse nyt, ved at komme på en større maskine, og i en ny klasse, men Emil virker ret selvsikker, så vi er slet ikke i tvivl om at det nok skal gå.

Kører ikke på et Team

Emil kører ikke for et team, og har aldrig gjort det, men han har derimod en masse gode samarbejdspartnere, og sponsorer bag sig, herunder NR Service, hvor han har købt maskinen. Emil har kørt GasGas gennem noget tid efterhånden, og de har hørt en masse godt om NR Service, for der var styr på tingende, så det var et let valg, for familien Gjedde.

Lillesøster kører også Motocross

Crossbladet var tidligere med til POP-UP MX Træning med Line Dam, og her deltog Emil´s lillesøster, Frida Gjedde, og her passer det hele så godt sammen, at de to søskende kan komme afsted til de samme løb, hvilket giver en masse familietid, og det sætte Emil stor pris på.

Vil være bedst muligt forberedt

Man fik hurtigt en fornemmelse af, at Emil Gjedde går meget op i denne sportsgren, og arbejder hårdt, for at være bedst muligt forberedt, både med fysisk træning, og på cyklen.

2024 er på plads

Emil fortælle videre i samtalen, at han har sit 2024 program på plads, eller i hvert fald, en stor del af det, for han skal køre fuldt B-DM program, og så de fleste A-DM. Udover dette så skal de også en tur over den Danske grænse, blandt andet mod Tyskland, og køre de Nordtyske mesterskaber.

Vil gerne være gok nok til internationale løb

Drømmen ude i fremtiden, for denne 15årige knægt, er som han selv siger det, at blive god nok til at køre de større, internationale løb. Men samtidigt skal det også være sjovt, og ikke en sur pligt, for ellers kan man ikke lave nogle gode resultater i denne sportsgren.

Vi er ikke tvivl om, at vi kommer til at se Emil Gjedde i nogle store internationale løb, et sted ude i fremtiden, for han har jo alderen med sig, og masser af gode år, foran sig.

Følg med Emil Gjedde

Instagram – Følg med her


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk