Portræt

Frederik Eskildsen vil sætte sit aftryk i Dansk Motocross

Artikel foto: Frederik Eskildsen

Crossbladet har fået en snak med den 18årige Frederik Eskildsen fra Vejle, der gerne vil huskes i sporten, når karrieren er ovre.

Vi mødtes med Frederik Eskildsen til ADAC i Randers, hvor vi tog et billede til artiklen, og aftalte med Frederik, at vi ringede til ham, når dette var kommet lidt på afstand. Nu har vi fået en snak med en ung mand, der virkelig brænder for sporten, og hvor tingene, måske er kommet lidt hurtigere til ham, i forhold til hans mål, men dette tager han bestemt også med, på sin vej.

Startede i en ung alder

Frederik Eskildsen sad første gang på en crosser, som 3årig, og herefter det gået stærkt, som han selv fortalte det i samtalen. Frederik startede i DMCU, hos Billund Motocross Klub, og her tog tingene fart, med en del titler til følge. Frederik har blandt andet vundet DAM 50B i 2013, DAM 85B i både 2016 og 2017, samt hentet en flot tredjeplads hjem i 85cc IMBA EM, også i 2016. (DAM er Dansk Amatør Mesterskab) en anden udgave af de Danske Mesterskaber, i et andet forbund, end DMU.

Langt CV

Frederik Eskildsen har også været over de Danske grænser, og køre, specielt en del i Nord Tyskland, hvor han har kørt med i deres mesterskaber. Her har Frederik vundet mange forskellige afdelinger, men desværre aldrig den samlede serie. Her i 2023, der har Frederik også deltaget i de ADAC MX Serier, der har været afviklet indtil videre, og denne serie vil han køre til ende.

Skiftede til DMU

Efter tingene tog fart for Frederik Eskildsen, så skiftede han i 2017 fra DMCU, og til DMU, og har været lidt omkring, siden da. Frederik har været medlem hos Herning og Børkop, inden valget endte ud med Kolding, og her har han stadigvæk hjemmebane, den dag i dag. Når man spurgte lidt nærmere ind til dette, så var han stadig glad for de andre steder, men Kolding var stedet, hvor han kunne udvikle sig, og komme frem i sporten.

Fra 85cc til 250cc

Frederik kørte omkring 4år på hans 85cc, inden han røg på en 125cc, og den kørte han på et par år, inden han skiftede til 250cc. Da han kørte på sin 125cc kom han også med i OC Racing Team, og det er han stadigvæk, den dag i dag, og det går helt godt for ham.

Artikel foto: OC Racing

Lave forventninger overraskede

Frederik Eskildsen kørte sin første sæson i 250cc B-klassen i 2022, og her havde han ikke de store forventninger med DM, hvor de havde sat et mål om at komme i top 15. Men efter de to første afdelinger, så førte han DM serien, hvorefter det desværre gik lidt ned af bakke, med nogle styrt og maskinen, der drillede, men dette er jo ens for alle. Helt overraskende, så lukkede Frederik B-DM som samlet 3ér. Herefter skete der igen nye ting, for den unge kører, der igen skulle sætte sig nye mål.

Tvangsoprykket til A-klassen

Når man ender på en tredjeplads i B-DM, så bliver man tvangsoprykket til A-klassen, hvor de hårde drenge kører med. Så var gode råd dyre, for hvad skulle man nu sætte sig af mål, når det hele lige pludselig gik så stærkt. Frederik Eskildsen gør det, som han altid har gjort, og måske lidt til, for i hans A-DM debut, blev han samlet 8ér, og så var det hele ikke nær så firkantet, som først antaget. Frederik fortæller videre, at han få det bedste ud af hans 2023 sæson i denne klasse, uden at sætte sig et egentlig mål, og så må vi bare følge med. Det samme gælder i ADAC Serien i år, hvor hans mål er at kvalle ind, i alle de serier, han deltager i.

Familien er en stor støtte

Når man møder Frederik Eskildsen til løb, så har han ofte familien med, og til blandt andet ADAC i Randers, der var flere familiemedlemmer med og støtte op. Det er både far, mor, søster osv, der er gode til at støtte ham i denne sportsgren, og her kan man høre på Frederik, at det betyder meget for ham, når han snakker om det, så det er en vigtig brik i puslespillet.

Artikel foto: Klaus Eskildsen (Frederik´s far)

Farmand Klaus er med i udlandet

Når der skal kører løb udenfor Danmarks grænser, så er det Frederik´s far, Klaus Eskildsen (billedet herover) der er med på de lange ture, både som mekanikker og hjælper. Frederik har også en god ven (Mads) der tidligere har kørt motocross på højt plan, og han hjælper gerne til også. Frederik fortæller videre at Mads er god til at give ham moralsk opbakning, når tingene kan drille.

Vil gerne sætte sit aftryk, og huskes

Den helt store drengedrøm, er ligesom man andre, at kunne leve af at køre Motocross, men dem der blandt andet kører VM Lige nu, er på Frederiks alder. Man kan godt høre på Frederik at lige netop denne drøm, er lidt fjern, men han har et helt andet mål. Frederik Eskildsen vil gerne sætte sig personlige aftryk i Dansk motocross, så når hans karriere, engang er ovre, så vil han blive husket.

Lige netop den sidste ting, er vigtig for Frederik, det kunne vi hurtigt høre på ham, og det er vi helt sikre på at vi alle vil, for der er heldigvis mange år tilbage i sporten, for ham.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk