Motocross Nyheder

Kan Dansk motorsport bære alle de løb og events der er hele tiden

Holstebro Moto Cross Club, Klub VM 2023, Finaler, Pokaler, Holeshot, MX Billeder, Crossbladet, MX Artikler, Motocross Nyheder, MX Nyheder
Artikel foto: Klub VM 2023 Finaler hos Holstebro Moto Cross Club

Gennem den korte tid som crossbladet har været online, har vi virkelig oplevet mange events, og der er langt flere.

Det helt store spørgsmål er om Dansk motorsport, herunder MX, Quad, Pitbike, Enduro osv osv, kan bære alle de events, som der er, eller om det hele knækker med et brag på et tidspunkt. Det umiddelbare og korte svar er, at ja det kan det godt bære, men vi har lidt svært ved at se hvor den kære inflation har været i denne sportsgren, og hvis den har været her, om vi så ville have ønsket at opleve det inden. Der er godt nok fart på over det hele, hvor der bliver brugt rigtigt mange penge, hvor det naturligvis er en dyr sportsgren, men det behøver slet ikke at være så dyrt og smart, men det er svært at forklare børn, når de ser “dem der har de fede ting” og de så får et nej.

Blæst bagover

Det har været noget af en oplevelse, at have været væk i så mange år fra denne sportsgren, som vi inderst inde aldrig helt har sluppet, for der er sket så mange vilde ting, siden vi kørte, for så at dumpe ind på scenen igen. Der er så mange forskellige løb og events, team træninger, og tilbud fra mx forhandlere, der hele tiden bekriger hinanden, med de bedste tilbud, at det er lidt svært at forholde sig til. Det er noget som vi kommer til at arbejde med i lang tid, for det fandtes slet ikke på samme vis, dengang vi var aktive i sporten, og det er nok det, som gør det en smule sværere.

Overblikket mangler

Her fem måneder inde med crossbladet, der har vi simpelthen ikke overblikket, og der dukker hele tiden et shop op med mx udstyr eller reservedele, eller nogle der lige kan skaffe billige cykler, fordi de er med i et team, eller kender nogle der er, og kan få rabat den vej. Og så alle de teams der er, nogle større end andre, men hvis man har nok “penge bag sig” så kan man jo også mere, fremfor dem, der er helt nede på jorden, og bare gerne vil sporten, fremfor stjernestatus.

Er det sundt for sporten

Hvis man lige trækker vejret dybt, og forestiller sig, at man er helt ny i sporten, og har sine forældre med ude på banen, eller til et løb, så kan man godt forstå at de bliver lidt overrasket. Det kan godt se ud som om det er lidt dyrt (læs det er dyrt), men ikke SÅ dyrt, som man ser. Vi kan godt forstå at de unge kørere, drømmer om at komme med på et team, og være en af dem, der deler mini plader ud til publikum, og få stjernestatus på de sociale medier, fordi man er god til sin sport.

Men det billede er bare ikke så ligetil, for det er en lille procentdel i vores land, der kommer med på sådan et team, der naturligvis giver en masse fordele, både med maskiner, udstyr, reservedele, træning, og oplevelser, men er det sundt for sporten?

Det har jo kørt sådan i mange år, og ser ud til at kan bære det, men vi har til gengæld også hørt om kørere og teams, der trækker stikket fra 2024, forstået på den måde, at de trækker sig fra den “linje” hvor det er smart at være, og hellere vil være mellem de “andre” i ryttergården, hvor det er mindst lige så hyggeligt, og langt billigere at være.

Vi kommer nærmere ind på dette, i kommende artikler.

Som sagt, vi er blæst bagover, og har lidt svært ved at finde det totale overblik i denne “nye” verden, der på ingen måder ligner det, som vi selv var en del af, for mindst 30år siden.

Stay tuned in…


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk