Motocross Nyheder

Lørdag besøgte crossbladet Thy Motocross Klub, på træningsdag

Artikel foto: Lørdagstræning i Thy Motocross Klub 2023

Det var en lidt speciel dag som crossbladet valgte at besøge Thy Motocross Klub, for vi har ikke været her før, og så var der både almindelig træning, og træning med Nichlas Bjerregaard.

Vi havde fået at vide, at Nichlas Bjerregaard skulle træne en god håndfuld kørere i Thy, og man havde knoklet for at få banen god, så her besluttede vi os for at trille mod. Nichlas kommer vi omkring senere, i en anden artikel, for da det var vores første besøg på de kanter, så handler denne artikel omkring klubben, og banen. Vi ankom i god tid, omkring 09:15, og det behøver man ikke på de kanter, for deres bane ligger mellem en gokart bane, og en flyveplads, med militærfolk, der er lidt på stikkerne, nok fordi der pludselig var lidt mere liv end normalt i deres område.

Rhino vækkede folkene på flyvepladsen

Michael Jensen der har en lidt større crossbil, end gennemsnittet (Rhinosystem), kom omkring 5 minutter efter os, og startede ud med at køre modsat kørselsretningen i en lille rundkørsel ved flyvepladsen, og det fik altså vækket to militær gutter, der hurtigt kom ud og stå i døren. Så kom der et par biler mere, og så bevægede de to “vagter” sig ud på pladsen, og den ene kom direkte hen til os. Nu havde vi os smidt bilen ved et “ingen parkering” skilt, men vi parkerede jo som sådan heller ikke, men vi tænkte alligevel om det kunne have sat gang i et eller andet. Vi rullede vinduet ned, og han hilste pænt, og spurgte hvad vi skulle, og hvad den der “hestetransport” lavede på området, og så måtte vi jo bare fortælle, at vi skulle ind til motocross, og det samme med “hestebilen” der så ikke var en hestebil. Han takkede pænt tak for informationen, og smuttede indenfor med sin makker, og i det samme åbnede porten.. (tænker ikke de er vant til, at man kommer i god tid).

Specielt område, med flot ryttergård

Det er da lidt specielt med sådan en indkørsel, men de har da banen i fred, for uvedkommende, sådan lige ved denne indgang, hvor man kørte ind mod et flot ryttergård, med asfaltveje, og græs til at holde på, samt godt med strøm og lys. Det ser man ikke mange andre steder, så det var lækkert.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Thy Motocross Klub 2023
Artikel foto: Thy Motocross Klub 2023

Lille og stor bane

Lige overfor ryttergården, der var den fineste lille bane, som ikke var så lille endda, og her kan du se flere billeder fra, når vi smider en stak billeder fra vores besøg, på Facebook. Vi glemte helt at spørge hvor stor den lille bane var, men den var noget over gennemsnittet. Maxi banen var omkring 1.700 meter lang, og det er altså en fed bane, hvilket vi også har hørt en del gange i 2023.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Thy Motocross Klub 2023
Artikel foto: Thy Motocross Klub 2023
Artikel foto: Thy Motocross Klub 2023
Artikel foto: Thy Motocross Klub 2023

Halvstor DMU Klub

Thy Motocross Klub er en DMU Klub, og den har omkring 80 aktive medlemmer, hvor størstedelen faktisk er aktive om vinteren, hvor de har åbent. Det er en ret populær træningsbane om vinteren, og dem vi snakkede med deroppe, sagde at den er noget bedre om vinteren, selvom man kan køre på den hele året. Der bliver ikke kørt løb på banen, udover klubmesterskaber osv, og de har heller ikke en rigtig startbom, men man ved aldrig om sådan en, dukker op en dag.

Quad er velkommen

Vi ser jo desværre stadig at nogle klubber vælger at udelukke Quad, også selvom de har præcis den samme DMU Licens som MX Kørere, men det sker ikke i Thy. De er mere end velkommen fik vi at vide, men de så også gerne, at de kom en større flok ad gangen, så de kunne træne sammen, alene. Det var Quad kørerne nu også gode til, fortalte en fortrinsvis ung mand, der vidste en del om klubben.

Kaffen og snolder manglede

Der er ikke noget klubhus, hvor man kan få varmen, og kaffen skal vi selv have med, endda også snolder, men så var det godt at Michael (Rhino) inviterede på kaffe, og den var langt bedre end det Bjerregaard fik lavet i Fjerritslev. Ja den var faktisk så god, at selv Bjerregaard kom på besøg i “hestebilen” og fik en kop kaffe med sig.

Nu havde vi godt nok lovet, ikke at snakke mere om den kaffe, men alle på de kanter snakker om det, så det var ikke længe vi kunne holde det. Tak for kaffen, det lunede.

Rigtig flot bane

Der var blevet kørt sand på, og knoklet for at gøre banen klar til denne lørdag, og den var virkelig blevet god, hvilket både kørere og forældre sagde. De var skeptiske, men den viste sig fra den gode side, naturligvis med et par plørehuller her og der, men er jo motocross.

Vi kan varmt anbefale stedet, for den var fed, med nogle lækre hop, og her kommer vi med garanti tilbage, måske med lidt mere tøj på, for det blæser en del på de kanter. Ja de siger det er langt værre end i dag, hvor vi syntes det blæste, så noter lige dette.

Billederne fra dagen

Vi har gemt lidt af billederne med Hr. Bjerregaard til en artikel, men de billeder bliver også tilføjet det samlede album der nu er kommet online. Se billederne her

Her finder du Thy Motocross Klub

Adressen – Lufthavnsvej 11 – 7730 Hanstholm

Facebook – Der arbejdes på en side eller gruppe, men de er også HER


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk