Portræt

Mads Birck Petersen drømmer om at kan køre med i Quad of Nations

Artikel foto: Mads Birck Petersen – Privat foto

Crossbladet har fået en snak med Mads Birck Petersen, der har en drøm om at gøre sig fortjent til at køre Quad of Nations.

Vi har fået os en snak med den 12årige Mads Birck Petersen, og hans far Jakob, der har hjemme i Silkeborg, hvor også Mads går i 6.klasse til dagligt. Mads har hjemmebane hos Herning Motocross, hvor vi blandt andet har mødt ham, enten når de træner, eller kører løb.

Startede i 2021

Det hele startede tilbage i 2021, ved et besøg hos familien Dyrberg, hvor de var ude og se på de dersens Quad maskiner, og høre lidt om det. Her gav LP, en hjelm til Mads, som han kunne tage sig med hjem, og det var jo ret smart, for så manglede de “kun” alt det andet. En uge eller to senere, så kørte Jakob og Mads en tur på Uhre for at kigge, men der var ikke nogle aktive Quad den dag, men det mistede de ikke modet ved. Der gik ikke længe efter dette besøg på banen, inden der stod en Yamaha 90cc derhjemme, og Mads har været aktiv lige siden.

Der var held i den hjelm

Hjelmen som Mads Birck Petersen fik med sig hjem fra Herning, den har han stadigvæk, også selvom han ikke bruger den, for den gav en masse held. Mads vandt simpelthen DM Micro 100, det første år han kørte Quad, og det var naturligvis med den hjelm på, så den passer han godt på.

Flere resultater:

  • Tredjeplads til DM Quad Vario, 2022
  • Tredjeplads til DM Quad Mini Gear 2023

2024 planen er på plads

Vi spurgte ind til hvad planen var her i 2024, og her meddelte Mads, at han skulle køre fuld DM, og så skulle de også til Tyskland og køre nogle, endnu ikke planlagte løb.

Artikel foto: Mads Birck Petersen

Formen skal holdes ved lige

Selvom man er 12år, så skal formen holdes ved lige, når man køre Quad, og det gør Mads blandt andet ved træne, cykle, og så spiller han tennis et par gange om ugen.

Talent Team for folkeskoleklasser

Lige for tiden, der er farmand (Jakob) i gang med at finde en plads til Mads, på et talent team, der nu også findes for folkeskoleklasser, og dem er der to af i Silkeborg. Det er planen af Mads skal tage 7. klasse på en af disse skoler, hvis altså det lykkedes med ansøgningen.

Den helt store drøm

Det var ikke længe at Mads skulle tænke over dette, for den helt store drøm er at komme til at køre med i Quad of Nations, der noget af det største. Der var dog også en anden ting, som han gerne ville prøve og være en del af, og det er 72h de Pont-de-Vaux i Frankrig. Farmand Jakob bød også lige ind med noget “Mads” gerne ville opleve, og det var at se et eller flere quad løb i USA.

Hvis Mads fortsætter de takter, som han ligger for dagen nu, så burde han også kunne nå en eller flere af hans drømme, da der er nogle gode år, at arbejde med endnu.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk