Motocross Nyheder

Mandag besøgte vi en propfuld Lunderbjerg Motocross Klub 2024

Artikel foto: Jonas Høfner

Mandag aften havde Lunderbjerg Motocross Klub åben for hverdagstræning, og den havde rigtigt mange luret, specielt med det regnvejr der var på vej i lille Danmark.

Crossbladet blev efter lidt let overtale, snakket mod Nordjylland, hvor der formentlig var ugens eneste mulighed for at opleve lidt motocross, i og med, et kæmpe regnvejr (dengang) var på vej mod landet. Vi snuppede en lille pause, 5 minutter fra banen, og her smådryppede det lidt, og det undrede os, for der skulle ikke komme vand ved Dronninglund, før ud på aftenen, men det stoppede heldigvis ret hurtigt igen. Ude på motorvejen kunne vi se flere crossbiler, og biler med trailere køre forbi os, så det blev en kvik pause, for kunne det virkelig passe, at der skulle så mange mod den ellers lille klub, sådan en mandag aften i Nord, hvor påsken var på hæld.

Kaos i ryttergården

De biler vi så køre forbi os, skulle lige præcis samme vej som os, og da vi ankom, så var der mere eller mindre kaos i deres lille ryttergård, for det væltede ind med kørere. Der var altså langt flere end os, der havde luret, at lige netop denne mulighed, nok var noget nær den eneste mulighed, for der kommer virkelig meget vand den kommende uge.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Morten Sveigaard og Max Johansen

De første to personer vi ser, at Morten Sveigaard, og Max Johansen, for vi holder på tværs bagved deres biler, og de bliver lige så overraskede over at se os, som vi blev det, ved at se dem, på de kanter. Det hold er bare overalt, og den allerførste gang vi besøgte Lunderbjerg Motocross Klub i maj 2023, der stod Team Sveigaard også i ryttergården og blomstrede, og kan da ikke være tilfældigt. Det er ret heldigt at de laver en 5/5 kaffe, på de kanter, for Team Johansen havde for første gang, ikke noget kaffe med, hvilket jo ikke er holdbart.

Tre-delt træning

De havde rigtigt mange besøgende fredag i påsken (mener de sagde 64), og denne aften, var der nok ikke nær så mange, men det var bestemt flere end hvad de normalt ser på de kanter. Ryttergården er i flere levels, og der kunne ikke klemmes meget mere ind, denne mandag aften, og der var lidt af det hele. Det betød at træningen var delt op i 3x 20 minutter, men det gav os lange arme, for selvom banen var jævnet ved opstart, så er der masser af sand på menuen.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Mange besøgende i Lunderbjerg Motocross Klub 2024
Artikel foto: Mange besøgende i Lunderbjerg Motocross Klub 2024

Det er bestemt ikke hver mandag aften, når de træner fra 17:00, og til 21:00, at der er så mange mennesker ved klubhuset, og ude ved det nye hegn, med udsigt over banen. Der var en super hyggelig stemning, og køkkenet langede masser af mad, over disken, samt god kaffe.

Er det en fugl? Er det et fly? nej det er Bo Madsen

Bo Madsen, der ejer og driver MX Nord, dukkede også op hos Lunderbjerg mandag aften, sammen med sønnike Oskar der kører for Team Rhino Racing. Det var der som sådan ikke noget unormalt i, men at Bo selv skulle ud og køre, den havde vi ikke lige set komme.

Artikel foto: Bo (T.V) og Oskar Madsen (T.H)

Det har han været god til at skjule, lige indtil vi dukkede op, for normalt skal der jo helt være +20c før sådanne kørere dukker op på crossbanerne. Men Bo skulle ud og køre, og blev endda så modig, at han også lige skulle prøve Oskar´s 450cc, men han var ret hurtigt inde ved bilen igen. – Normalt er der jo ikke så mange på de kanter, fortalte Bo, da vi lige snakkede med ham, omkring denne oplevelse, men han foretrækker personligt lidt færre antal deltagere på banen, når han skal hygge.

Sylvester havde den lille bane for sig selv

Det er ikke længe siden, at nogle spurgte om der var en lille bane hos Lunderbjerg Motocross Klub, og her kom vi i tvivl, for den var ikke nævnt i artiklen, fra vores besøg i 2023. Men de har altså en fin lille bane til de mindre kørere, men den er desværre ikke nær så godt besøgt, som på den store, og det kan være grunden til, at vi ikke fik den med, i den første artikel derfra.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Sylvester Høfner

Sylvester Høfner (billedet herover) er det som man kalder lokal, og har hjemmebane i blandt andet Lunderbjerg Motocross Klub, hvor også hans onkel Jonas Høfner (artikel foto) holder til, og er banemand, på de kanter. Sylvester havde den lille bane helt for sig selv, og når Jonas ikke skulle træne, så var han nede på den lille bane og give et par gode råd. Der blev blandt andet trænet lidt med en kegle, og det at skifte spor, og selvom Sylvester ikke helt var enig i onkels træningsmetoder, så gik det nu alligevel godt, og havde flere træninger, denne aften.

Fed aften i Nord

Det var bestemt hele turen værd (knap et par timer, hver vej), og masser af kørere, vi kunne sludre med, så det var en fed aften. Vi har naturligvis også et stak billeder derfra, som kommer online lidt senere denne tirsdag, men indtil da, så kan du se lidt på vores Instagram.

Facebook:

Se alle billederne fra vores besøg i albummet her

Instagram:

Video 1 – Maxi banen

Video 2 – Maxi banen

Billede – Oskar Madsen, Team Rhino Racing

God fornøjelse.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk