Portræt

Melanie og John Horkenborg satser på DM Sidevogn i 2024

Artikel foto: Melanie og John Horkenborg

Vi har fået en snak med Melanie og John Horkenborg, der i 2024 springer ud i at køre side vogn sammen, til udvalgte løb.

Crossbladet har fået en snak med Melanie Horkenborg (20), og John Horkenborg (57), der laver helt om på hverdagen her i 2024. Det er far og datter, hvis nogle skulle være i tvivl, og her har John længe haft en drøm om at komme til at køre sidevogn, ja faktisk i rigtigt mange år, for det var noget han oplevede meget, da de boede i Holland, hvor de også kommer fra.

Nu skal det være

John Horkenborg fortæller til crossbladet, at han som helt ung, boede tæt på en bane i Holland, og her så han altid sidevognene køre, og det ville han også gerne prøve. De flyttede til Danmark og har drevet et kvægbrug, hvor de også har haft en sidevogn, og hygget med derhjemme, men efter gården er solgt, så er det altså vendt tilbage, og nu skal det opleves med datteren, men nu ude på banerne, og til de lidt større løb, som eksempelvis DM.

Startede solo i en sen alder

John fortæller videre, at han faktisk startede med solo MX i en alder af 50, så det er ikke noget han har kørt siden han var helt lille, men her syv år efter, han er kommet i gang, så skal der altså ske noget nyt. Her kommer datteren Melanie ind i billedet, for de skal nemlig køre sidevogn sammen her i 2024, og det er noget de begge glæder sig enormt meget til at komme i gang med.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Team Horkenborg Sidevogn 2024

Team Horkenborg Sidevogn

Der er blevet købt en KTM 450cc 4-takter, som er en begyndermodel, fortæller John Horkenborg, men den ligner nu ellers alt andet, når man lige står ved siden af den. Det er deres første sæson sammen, og de har ikke nået en masse træninger, som mange af deres kommende modstandere, men det tager de nu med et smil. De har ikke de store forventninger til placeringerne, men håber naturligvis på at kunne gennemføre, de løb som de deltager i.

Rollerne er fordelt

Da vi spurgte ind til hvem der var chefen på holdet, så var de også helt afklaret på dette punkt. Det er John, der kører, og Melanie, der skal være sandsæk, som det altså hedder, når man sidder i sidevognen. Chef eller ej, så er de begge enige om, at det vigtigste, er at have det sjovt.

Satser på DM 2024

Da vi startede samtalen, så var det måske et, eller to løb, for nu var der jo flest på Sjælland, men hvis de nu syntes det var sjovt, så kørte de nok alle afdelingerne. Til sidst i samtalen, så endte det ud med, at de formentlig nok kørte alle DM Sidevogn´s afdelingerne her i 2024.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Team Horkenborg Sidevogn 2024
Artikel foto: Team Horkenborg Sidevogn 2024

Melanie Horkenborg går allin

Tilbage i 2023, der lavede vi et portræt med Melanie Horkenborg, men her er der også sket lidt nyt, for hun kører ikke på et team, i den kommende 2024 sæson. Men det ændrer altså ikke noget på, at hun går allin, for da vi spurgte ind til, hvad hun så ville stille op med sin karriere som solo kører, kom der et stort smil frem. Melanie kan og vil ikke nøjes med sidevognen, for hun vil også gerne køre solo, og her har hun regnet ud, at hun rent faktisk kan køre begge dele, endda de samme dage.

Det betyder altså kort og godt, når de har kørt et heat med sidevognen, så står der en klar med hendes 250cc 4-takter, så hun også kan køre heat på denne. Det kræver altså noget at skal køre fire heat, plus træninger på en dag, og så skulle der være en del hårdere i sidevogn.

Det bliver spændende at følge dette nye Jyske sidevogns team, og det vil vi naturligvis også holde lidt øje med. De skal køre nogle af DM afdelingerne, sammen med Quad, og her er crossbladet også med, så vi kan se med på første række, når de kommer i gang.

Vi ønsker Team Horkenborg alt muligt held og lykke.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk