Portræt

Mia Bennett elsker udfordringer og det giver motocross hende

Artikel foto: Mia Bennett

Crossbladet har fået en snak med Mia Bennett der har hjemme hos Børkop Motor Sport, og hun elsker de udfordringer som motocross giver hende, samt at slå personlige rekorder.

Vi har fået en snak med den 21årige Mia Bennett, der er et kendt ansigt i Børkop Motor Sport, eller er blevet det, de seneste par år, hvor hun aktivt har kørt motocross. Hendes far (Simon Bennett) er også aktiv i klubben, og han fik tilbage i 2016, købt en Yamaha 125cc til Mia, så hun kunne køre lidt rundt på den, på diverse marker, og måske få lyst til at køre motocross også. Farmand har tidligere været en god aktiv kører i England, hvor de oprindeligt kommer fra, og Mia har også være med mor, ude at se motocross som helt lille, med ørebøffer på, så det er ikke noget, der bare pludselig er opstået.

Pause et par år

Mia Bennett skulle på efterskole, og der kom pludselig en masse nye interesser, og så kom hun væk fra det, med at køre motocross, og havde en pause, i nogle år. Mia har i mellemtiden været med sin far ude og kigge på motocross, og det begyndte at blive spændende igen, og tilbage i 2022, der fik hun atter en maskine, og kunne begynde at køre motocross.

Netop afsluttet sin anden sæson

Mia har kørt motocross aktivt i to år her i 2023, og har bestemt fået mod på mere, da hun er helt vild med de udfordringer, som sporten fører med sig. Mia kører på en 150cc KTM, og er altid afsted med sin far, som hun kan læne sig op af, hvis der skulle opstå tekniske problemer med maskinen, men det er også hyggeligt at kunne tage afsted sammen, og være fælles om sporten.

Artikel foto: Mia Bennett

Uheld i april 2023

Der blev kørt klubmesterskab i den lokale klub, og her var crossbladet også til stede, hvor det hele pludselig blev sat på pause, fordi en kører var kørt galt, og der var tilkaldt ambulance. Det var Mia Bennett, der var kørt galt, og lige da hun kom til sig selv, der tænkte hun, “jeg skal aldrig køre motocross igen” fortæller hun til crossbladet, da vi snakkede med hende, til dette portræt. Dette uheld var noget der ramte hende, og har været noget som Mia har skulle arbejde en del med efterfølgende, for ifølge hende selv, så var det teknikken, der ikke helt var på plads, og var en af de grundlæggende årsager til uheldet. Det har faktisk påvirket hende rigtigt meget, men hun har fået arbejdet sig tilbage, og har ikke skrækken siddende i kroppen, som man ser det hos andre, der har oplevet noget lignende, og er helt klar på nye udfordringer.

Arbejder med teknikken

Mia Bennett fortæller videre i vores samtale, at hun arbejder en del med teknikken og kørestilen, så der er en mindre chance for at det sker igen. Mia har deltaget i de fleste pige pop-up træninger, der har været med Line Dam og Sara Andersen, og dette har virkelig givet hende noget godt at arbejde med. KK Academy har også gæstet Børkop, hvor Mia har deltaget, og dette syntes hun også rigtigt godt om. Mia har det fint med at prøve nogle forskellige trænere, for at finde ud af hvor hun hører til, og hvad der passer bedst til hende, så mon ikke vi ser hende flere steder i den kommende sæson.

Artikel foto: Mia Bennett

Vildt glad for sammenholdet

Da vi snakkede med Mia Bennett, så kunne man godt fornemme, at hun virkelig var glad for motocross, men bestemt også sammenholdet, specielt med de andre piger, som hun mødte, og trænede med. Det er noget hun glæder sig meget til at genoptage i den nye sæson, hvor der også kommer til at ske lidt nye ting, for Mia har lagt et par mindre planer, til 2024.

Der er ikke noget bedre end at konkurrere mod nogle 1 til 1, hvor man er direkte modstandere på banen, for så at mødes i ryttergården efterfølgende, og kunne snakke med dem bagefter. Der er et utroligt godt sammenhold, og det er Mia utroligt glad for ved denne sportsgren.

Har kun kørt klubmesterskaber

Mia Bennett har netop afsluttet sin anden sæson, som aktiv motocross kører, og her har hun ikke været på så pokkers mange forskellige baner, og hun har også kun kørt de lokale klubmesterskaber. Men nu er hun blevet så sikker på sig selv, og fortrolig med maskinen, at der skal ske nogle nye ting, og det er blandt andet, at hun vil ud at prøve og køre nogle rigtige løb i 2024. Mia nævner blandt andet at hun vil prøve kræfter med Dame DM, hvor der er kommet en C-Klasse, så hun kommer til at køre mod ligesindede, og på den måde bedre kan måle sig mod modstanderne.

Artikel foto: Mia Bennett

Fysisk aktiv udenfor banen

Mia træner meget fysisk, når hun ikke kører motocross, for at holde formen ved lige, og det er blandt andet cykling, og løb, men også cardio, der er en moderne form for konditionstræning.

Hvad byder fremtiden på

Der er ikke en masse planer om at blive mester i motocross, på nogen punkter, Mia Bennett vil nyde sammenholdet, og de mange gode venner, man får, og på samme tid have det sjovt. Mia er vild med at forbedre sig selv, og kæmpe mod sig selv, for at slå sine egne rekorder.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk