Portræt

Vera Hansen vender tilbage, som Engine & Suspension kører i 2024

Artikel foto: Vera Hansen

Crossbladet har fået en snak med Vera Hansen, fra Lystrup, der kommer fra en familie med motocross i blodet.

Vi har fået en snak med den 16årige Vera Hansen fra Lystrup ved Aarhus, der til dagligt går i 1g, på et stx gymnasium. Vera Hansen kommer fra en familie med motocross i blodet, hvor hendes far (Thomas), og hendes to brødre også er aktive i sporten. Vera fortæller at hun og brødrene, ret ofte blev taget med til motocross, som helt lille, når deres far skulle køre, og her endte det altså ud med at Vera selv kom i gang, som bare 4årig, og her er hun altså fortsat aktiv i sporten.

Hjemmebanen er på Mols

Det er ikke helt tilfældigt at hjemmebanen er på Mols, for her er Vera´s far, også formand for klubben, men også formand for DMCU, som klubben hører under. Vera fortæller videre, at de nu også har et medlemskab i DMU Klubben Randers, men de kører mest løb i DMCU.

Rædselssæson i 2023

Vera Hansen havde ikke den bedste sæson i 2023, selvom det hele startede rigtigt godt. Vera sluttede samlet 2ér i Dansk Amatør Mesterskab (DAM) i 2022, og havde sat sig for at vinde i 2023, hvilket hun også var godt på vej til. Vera havde nemlig vundet de fleste af hendes afdelinger, frem mod sommeren 2023, men så skulle hun pludselig opereres i albuen, og var ude hele efteråret. Det kostede hende ikke bare titlen, men også en masse timer på cyklen, og så ventede der også en masse genoptræning, inden hun kunne sætte sig tilbage på maskinen, og køre en enkelt gang i december.

Vender stærkt tilbage i 2024

Det har kostet en del genoptræning, men det gik godt, den ene gang hun nåede ud at køre i slutningen af 2023, så hun er slet ikke i tvivl om, at 2024 nok skal blive god. Vera fortæller også til crossbladet, at hun for nylig fik på plads, at hun skal køre med hos Engine & Suspension, i den nye 2024 sæson, sammen med en masse andre spændende kørere, så det skal nok blive godt.

Planen for 2024 er at køre med i Dansk Amatør Mesterskab (DAM), og Dame DM, altså med løb i begge forbund. Vera fortæller at hun skal køre alle DAM afdelingerne, men Dame DM, kommer lidt an på, hvor i landet de skal afvikles, for det er lidt svært at komme afsted til dem alle.

Holder formen ved lige, blandt andet med Karate

Vera Hansen ved godt hvad det kræver at køre motocross, og holder også formen ved lige, på flere forskellige måder. Hvis der er vejr til det, så træner hun gerne på mx banerne to gange om ugen, og laver en masse selvtræning, herunder Karate. Da vi spurgte ind til, om Vera var godt til Karate, så kom den Jyske beskedenhed op i hende, da hun fortalte at hun var “ok” til det, og har deltaget i EM 2022.

Er vild med farten

Vi spurgte ind til, hvorfor det var fedt at køre motocross, og her fortalte Vera, at hun er vild med farten, man kan opnå på crosseren, på en bane, og så er det også lidt fedt, at der er farligt, for så bliver det ikke alt for kedeligt.

Drømmene

Udover en god placering i DM, så kunne man godt høre at den helt store drøm var at køre med i GP.

Det bliver en spændende sæson, på mange måder for Vera Hansen, og det er naturligvis noget som vi også holder øje med, her hos crossbladet.dk – Du kan også følge Vera på de sociale medier, og dem finder du vej til herunder.

Følg Vera Hansen

Instagram – Følg med her


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk