Portræt

Martin Hangaard er startet op med Pitbike efter han kørte MX

Artikel foto: Martin Hangaard

Crossbladet har snakket lidt med Martin Hangaard, som vi flere gange har mødt til Pitbike løb, omkring i Danmark.

Pitbike betegnes groft sagt, som det billige alternativ til Motocross, men det er nu ikke så billigt igen, hvis man altså gerne vil have nogle ordentlige maskiner, og udstyr. Nu skal man heller ikke forstå det sådan, at det er dyrere end motocross, men alt er jo relativt. Vi har snakket lidt med 34årige Martin Hangaard, der bor lidt udenfor Silkeborg, og han har startet op med en billig Pitbike udgave, men det var efter at han var godt i gang med motocross, og det fangede hans interesse.

Startede for sjov, og så tog det fart

Martin fortæller at han lidt for sjovt, købte sig en helt billig udgave af en Pitbike, bare til at ræse lidt rundt på, men så blev Martin lokket med til en DM afdeling i Sønderborg. Desværre gik maskinen i stykker ved tidskvallen, og han nåede ikke mange runder, men det var alligevel nok til, at Martin ville mere. Efter turen til Sønderborg, der købte han en lidt bedre model af Sebastian Kærgaard, der havde en træningsmaskine stående, og så var Martin pludseligt godt kørende.

Startede i Herning, men rykkede til Holstebro

Martin Hangaard kører både almindelig motocross, og pitbike, og her startede det hele hos Herning Motocross, men Holstebro lokkede af flere grunde. Meget af Martins familie og bekendte bor omkring Holstebro, og her er det også en del flere pitbike kørere, end på Uhre.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Martin Hangaard

Holstebro Moto Cross Club

Pitbike er desværre ikke så stort i Danmark, men det agter Holstebro Moto Cross Club, at gøre noget ved, og er nok også den klub i Danmark der har flest pitbike medlemmer. De har et super godt område, og forhold til at det kan lade sig gøre, og de har medlemmer fra flere dele af Danmark.

Mange fede oplevelser med Pitbike

Martin Hangaard fortæller videre i vores samtale, at han kvallede sig til SuperCross i Herning, der køres en gang årligt, og selvom han viste, at han formentlig ville se ryggen, af de fleste kørere, så var det en kæmpe oplevelse. Der går et sus gennem en, når publikum går amok i denne hal, og så er alt andet (næsten) lige meget, når man kører rundt på den fede, opbyggede bane.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Martin Hangaard
Artikel foto: Martin Hangaard

Kører både Pitbike og MX

Martin kører begge dele, og lød ikke som en der havde lyst til at vælge en af tingene fra, og det betyder jo også, at man kommer til at køre lidt mere, end gennemsnittet. Et eksempel kan være, når der køres klubmesterskaber i Holstebro, så er det jo dobbelt op, for han køre med begge steder. Lidt mere hardcore er det så når, der skal køres dobbelt afdelinger en weekend, for at nå dem alle, ja så betyder det ikke mindre en seks heat på en dag, og det kan være en anelse hårdt, men det går.

Sammentømret fællesskab

Nu Pitbike sporten endnu ikke er så stor i Danmark, så kommer der trods alt nye til, fra tid til anden. Dette sammentømrede fællesskab er Martin og hans familie, meget glade for. MX kan også noget, men det er lidt anderledes hos pitbike folket, og det er lidt svært at forklare.

Martin´s søn kørte sit første pitbike løb til Micro DM 2023 hos Morsø Motocross Klub, og det er han blevet glad for. Men Martin nævnte også i vores samtale, at hans datter, også vil til at køre, så det bliver spændende at høre mere om.

Vil du køre Pitbike

Vores bedste bud, er at melde dig ind i gruppen hos Holstebro Moto Cross Club (HMCC) på Facebook, og her vil der med garanti, være nogle der kan hjælpe dig godt videre.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk