GÅ IKKE GLIP AF VORES SENESTE OPLEVELSER, FØLG MED PÅ - FACEBOOK | INSTAGRAM

Portræt

Melanie Horkenborg er lige nu, eneste pige på Easy Racing Team

Artikel foto: Melanie Horkenborg

Vi har fået en snak med Melanie Horkenborg, der kommer fra en familie med benzin i blodet, og hun er lige nu, den eneste pige der kører på Easy Racing Team.

Når man bevæger sig rundt i de Danske ryttergårde, på motocross banerne, uanset om det er DMU, eller DMCU, så kan man næsten være sikker på, at rende ind i familien Horkenborg. Crossbladet har fået en snak med den 20årige Melanie Horkenborg, der har hjemme i Sønderjylland, og som til dagligt arbejder i hjemmeplejen. Familien Horkenborg har flere familiemedlemmer, der kører motocross, hvor der er John (far), lillebror (Mike) og Melanie, der er aktive sportsudøvere.

To hjemmebaner

Her i nyere tid, der er det populært at være medlem i de to største forbund i Danmark, og det er Melanie Horkenborg også. Melanie har blandt andet hjemmebane i Lindknud (DMCU) og på Korskroen i Esbjerg, som er en DMU bane, og så kan hun nemlig køre løb, begge steder.

Tredje sæson

Når man ser Melanie Horkenborg på sin KTM 250cc 4-takter, på landets baner, så får man den fornemmelse af, at hun må har kørt siden hun var lille, men sådan hænger det slet ikke sammen. Melanie har været ude og se hendes Far (John) og bror (Mike) køre motocross gennem fire år, og pludselig blev hun bidt af det, og ville selv prøve, så i 2021, der kørte hun første sæson. Her startede hun ud med at køre på en Yamaha, men er sidenhen skiftet til KTM, som hun også kører på, den dag i dag, og det har hun altså haft stor succes med, allerede nu.

Når Melanie Horkenborg kører løb i DMU, så hedder klassen CMX2, og i DMCU, så hedder klassen, Maxi Pige

Fokus på kvinder i Dansk motorsport

Crossbladet vil gerne sætte fokus på kvinder i Dansk motorsport, for man møder heldigvis flere og flere af dem, hvor man godt kunne få en fornemmelse af at, det er en verden hvor kun mænd kan klare sig, men sådan er virkeligheden langt fra. Kvinderne køre ofte sammen med mændene, og nogle gange får de også baghjulet at se, hos dem, men det fede ved det hele er, at der ingen sure miner er efterfølgende, for så må man jo bare oppe sig, og blive bedre til det. Der er altid en god tone, før og efter et heat, og hvis man ikke kan følge med, så skal man jo nok kigge lidt indaf, og ikke på selve køreren, der kørte fra en.

Fik hurtigt succes med motocross

Allerede den første sæson, som Melanie Horkenborg kørte som 17årig, havde hun stor succes med sporten, da hun endte med at blive samlet 2ér i Dansk Amatør Mesterskab (DAM) 2021 i Maxi Pige. Det var slet ikke meningen, at hun skulle køre med i denne serie, men hun blev bare så vild med sporten, at hun kørte alle afdelingerne, pånær en. Det kan lige tilføjes, at Melanie rent faktisk også snuppede titlen som klubmester, samme år, på hjemmebanen i Lindknud.

Flere resultater sidenhen

  • Samlet 3ér i DAM 2022, Maxi Pige
  • Klubmester i Lindknud 2022
  • Samlet 3ér i DM Dame C-Cup 2023
  • Og en masse podiepladser på løbsdagene, alle årene.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Melanie Horkenborg

Easy Racing Team

Melanie Horkenborg er eneste pige, der kører på det mindre, sammentømrede MX Team, der hedder Easy Racing Team, som udspringer fra EasyMX i Herning. Dette er noget som Melanie sætter stor pris på, at være en del af, og er meget glad for det gode fællesskab, som de har her, specielt med team chefen Trond, der virkelig går op i dette, og får gode resultater ud af deres arbejde.

Elsker bare motocross

Vi spurgte ind til drømmene med motocross, og fremtiden, og her kunne man virkelig fornemme, at det var noget som Melanie Horkenborg brænder for, og sagde ordret at det er “fucking fedt at køre motocross” og at hun virkelig hygger sig med det, specielt fordi, at hele familien, er en stor del af dette. Der var egentligt ikke så meget andet at sige om fremtiden, hun nyder bare at køre ræs.

Team Horkenborg

Hvis du vil følge med i hvad de laver på Team Horkenborg, så har de en gruppe på Facebook, hvor du kan hvad hele denne motocross familie laver. Find dem på Team Horkenborg


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk