Portræt

Majken Vestergaard er en af de få Danske kvindelige Quad kørere

Artikel foto: Majken Vestergaard

Majken Vestergaard og hendes familie går meget op i Quad, og samles gerne i en stor flok på landets mange baner.

Vi kommer en del hos Herning Motocross på Uhrebanen, og her har vi af flere omgange mødt Majken, og flere af hendes familiemedlemmer, når de er ude og køre Quad, på deres hjemmebane. De kommer for det meste i en stor samlet flok, og efter en kort samtale med Majken, til en træning, så kunne vi godt fornemme, at der var en del at holde styr på, og så blev vi naturligvis nysgerrige, og måtte høre nærmere om dette. Vi har fået os en snak med Majken omkring Quad, og hvorfor hun dyrker lige præcis denne sportsgren, hvor der ikke er mange aktive kvinder.

En stor Quad familie

Majken er 28år og har hjemme i Tørring, hvor hun til dagligt passer sit arbejde som elektriker. Majken og hendes brødre (Keld og Ricco) kører også Quad, samt datteren Victoria af den ældste søster i flokken på fire, Debbie. Allerede her kan man fornemme at det er en familieting, men det strækker sig endnu bredere, for begge forældre, og samlivspartnere deltager i denne sportsgren, hvor de nogle gange kan være +10 familiemedlemmer afsted, af gangen.

Majken startede i 2008

Det hele startede tilbage i 2008, fordi Majkens bror Keld, kørte Quad. Keld havde en maskine der gik i stykker, og så fik han en ny, og den gamle maskine, blev sidenhen lavet. Her blev Majken lidt nysgerrig på sporten, og endte ud med at køre på den gamle maskine. Majken fortæller i vores samtale, at hun er flasket op med ræs, da hendes ældste bror Ricco, startede med at køre MX solo tilbage i 92, og skiftede til Quad i 2009. Majken kørte Quad i omkring syv år, frem til 2015, hvor det hele blev sat lidt på pause, grundet uddannelse, og alt det der hører med til dette.

Artikel foto: Majken Vestergaard

Vendte tilbage i 2020

Efter en længere pause, så kunne Majken mærke at det var blevet tid igen, og så startede hun op med Quad i 2020, og her kørt lige siden, og det er hun glad for, den dag i dag.

Hverdagen handler meget om Quad

Det er ikke kun på landets baner, hvor det meste af familien er med, at det handler om Quad, det fylder også rigtigt meget i hverdagen, fortæller Majken videre, for de snakker mere eller mindre om det hele tiden, når de er samlet i Tørring. Nogle gange er det farmand Jens, der er med ude, andre gange er det en af Majken brødre, så de følges gerne sammen, når de skal ud at træne, eller køre løb.

Artikel foto: Majken Vestergaard

Kører ikke så mange løb

Det handler ikke om at køre så mange løb, som muligt, hvor Majken deltager i de lokale klubmesterskaber, når det passer ind. Majken har dog også deltaget i DM, hvor hun blev 2ér i 2022, i hendes klasse, men det er slet ikke det, som det hele handler om, når hun hopper i sit udstyr, og sætter sig på maskinen. Quad giver Majken den motion, som hun gerne vil have, hvor hun hellere vil træne 2×20 minutter, der er gode, end 4-5 korte og dårlige sessioner, hvor man ikke rigtigt får noget ud af det. Man kan godt fornemme på Majken, at det sociale, ved at køre Quad, både med familien, og de andre kørere, betyder langt mere, end de resultater man kan hente i sporten.

Hyggelig familie

Når man følger lidt med på afstand, og snakker med de forskellige i quad-flokken, så bliver det ved med at gå igen, af den familie, er super hyggelig. De har allesammen, mange års erfaring med Quad, hvor Keld og Ricco også kører løb, udenfor landets grænser, så der er altid noget at snakke om. Hvis man har brug for et godt råd, eller har lidt kage med, så er man altid velkommen, når de dukker op på banerne. Det er nu nok mest Majken, der er glad for kage, men det bliver jo også brændt af igen.

Artikel foto: Majken Vestergaard

Vil du vide mere om Quad i Danmark

Enten kan du henvende dig til Herning Motocross – Uhre, hvor de tillader kørsel med Quad, men der er også en Dansk gruppe på facebook, hvor du med garanti kan få hjælp. HER

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk