Motocross Nyheder

162 kørere fandt vej til årets første løb hos Vestjysk Motocross Club

Artikel foto: Første runde af Vinterturnering Syd 2024

Lørdag 9. marts 2024 skulle årets første DMU løb køres hos Vestjysk Motocross Club, og her blev vi 162 kørere.

Første afdeling af vinterturnering Syd, blev lørdag 9. marts 2024 afviklet hos Vestjysk Motocross Club – Korskroen MX, og her landede det endelige felt på 162 kørere. Det var nogenlunde det samme antal, som der var forhåndstilmeldt løbet, og vi havde egentlig forventet over 200, for der var en del eftertilmeldinger, blandt andet Svenskere og Tyskere, som havde fundet vej dertil. Men der var en del, som udeblev fra løbsdagen af ukendte årsager, og dermed endte vi på 162, som bestemt er godkendt, og det endte også ud med at blive en fed dag, med masser af gode kampe på banen.

Landede i god tid

Vi elsker at have god tid, når vi skal ud til løb, også så man lige kan smutte banen rundt, samt tage lidt billeder, for der er altid nogen der dukker op, når det er mørkt, eller på selve løbsdagen, og får ikke tid til at se banen. Det kan vi bestemt se, er blevet populært, når vi gør det. Der er ikke noget bedre end at kan pakke ud, og stadig have god tid til at snakke med klubben´s mange frivillige, der er med til at gøre det hele klar, men også have tiden til at sludre med de andre i ryttergården, hvor man ikke er i race-mode, på samme måde, som løbsdagen.

Kunne ikke sove

Vi har gennem en længere periode, ligesom mange andre, virkelig glædet os til at komme i gang igen, men da vi landede i køjen omkring klokken 21:00 fredag aften, så var det med en sjov form for spænding i systemet, næsten ligesom første gang man skal køre et løb. Vi vågnede midt på natten, først fordi Michael Jensen (Rhino) råbte “HUGO” (Hunden) på en sjov viskende måde, dernæst fordi vi glædede os til at komme i gang. Det er lidt underligt at være pivfrisk midt om natten, i en ryttergård..

Det lykkedes dog at falde i søvn igen, og få en time ekstra, men så kom det inde vækkeur i spil, og så var det bare om at komme op. Kort herefter begyndte de første af mange biler også at komme til, og så kunne man jo gå rundt og kigge lidt på dem.

Endelig kom dagen

Det var blev lørdag, det var race-day, og det væltede rundt med mennesker, nogle har vi set henover vinteren, andre ikke siden sæsonen sluttede, og vi ville jo gerne snakke med dem alle. Som altid føler vi ikke der er tid nok overhovedet sådan en løbsdag, men det kan være det er fordi vi sætter vores egne forventninger for højt, men vi prøver så vidt muligt at komme lidt over det hele. Er det løb, fordelt over flere dage, som fredag til søndag, så kan vi uden tvivl få de forventninger indfriet.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Første runde af Vinterturnering Syd 2024
Artikel foto: Første runde af Vinterturnering Syd 2024
Artikel foto: Første runde af Vinterturnering Syd 2024

Tiden fløj afsted

Inden man fik set sig om, så var alle de første heat kørt, og selvom vi løbende pumper billeder op, og har en pause, inden andet heat, så fløj tiden bare fra os.

Uheld på løbsdagen

Der skete nogle uheld på løbsdagen, der krævede ambulance, og et af dem trak ud, men det tager jo den tid, som det nu tager. Vi går aldrig hen, målrettet, og tager billeder af uheld, der er stadig en svær balance, for hvor og hvornår passer det ind i en artikel. Vi kommer ikke udenom at det er en farlig sportsgren, og der vil ske uheld, og dem var der også nogle af på Korskroen, men vi har ikke fulgt op på dette, men vi håber der kommer en opdatering eller to i deres tilknyttede gruppe.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Samarit-Flag (Køreren på billedet, har ikke noget med det at gøre)

Til kørerne, ved uheld

Nu vi snakker uheld, og der er samarit flag, og gult flag osv osv, så bør i altså være noget bedre til at respektere dette, for vi så nogle der var komplet ligeglade, og holdte på alligevel. Vi er ikke dommere, men vi ser altså ting ske ude på banerne, og forestil dig lige, at det var dig selv, der havde brug for hjælp, og det væltede rundt med kørere, omkring ørerne på dig. Det kostede også et rødt flag, ved det uheld, og havde man nu kørt forsigtigt i dette område, så ville det ikke ske.

Tænk venligst lige over det.

Flot afvikling i professionelle omgivelser

Vi har i tiden frem mod selve løbet oplevet en meget professionel kontakt mellem klubben og os, da vi have diverse happenings i forbindelse med at siden har været online i et år. Både med en konkurrence inden løbet, og hole shot, på selve dagen, med gavekort til MX Nord og SOS Racing Parts. Til selve løbet var det præcis den samme oplevelse, med venligt og informative mennesker, der kun ville gøre alle de besøgende glade, på præcis det punkt, hvor de var bedst. Der er altid nogle skønhedsfejl, men vi er jo bare mennesker, og hvis man prøver at have et nogenlunde roligt sind, så er der også en løsning, og så er man hurtigt videre igen.

Vi har ikke noget som sådan at pege fingre af, og hvis der var, ville du heller ikke kunne læse om det i vores nyhedsmedie. Oplever vi noget, så går vi altid direkte til klubben, så de selv kan handle på det, det behøver vi ikke blande alle mulige andre ind i.

Resultaterne fra dagen

Dem kan du se på siden her

Billeder og Video

Vi har lavet et komplet overblik i artiklen her

Tak for en fed opstart

Det har været super hårdt (også for os) at komme i gang, men det er til gengæld med en fed følelse i kroppen, for det bliver jo ved, de kommende mange måneder. Tak for et fedt løb, de mange tillykke, rosen, og for at være glade og venlige, når vi kommer snigende med vores kamera.

Vi ses ude på banerne…


 

Back to top button
Crossbladet.dk