GÅ IKKE GLIP AF VORES SENESTE OPLEVELSER, FØLG MED PÅ - FACEBOOK | INSTAGRAM

Portræt

Alexander Porting er med sin far på motocross påskelejr i Uhre

Artikel foto: Alexander Porting

Vi har fået en snak med den 15årige Alexander Porting, fra Slagelse, som også er med på påskelejren 2023 i Uhre.

Vi havde forventet at der ville være en masse motocross kørere fra Sjælland på Uhre Banen, til deres påskelejr 2023, men vi har faktisk kun, kunne finde frem til Alexander Porting, og hans far Anders. Selv regnede de også med, at der ville være mange, men virkeligheden ville noget andet.

Hvad skal vi i påsken

Alexander og hans far Anders, snakker altid om hvad de skal i påsken, ja altså hvor de skal hen og køre motocross, for det er nemlig hvad størstedelen af fritiden bruges på. Anders fortalte så til Alexander, at han havde set denne påskelejr ved Uhre, og kunne være ret interessant, fordi banen i Jylland, er noget (læs meget) anderledes, end de baner som de har til rådighed på Sjælland. Nogle gange rejser de også til udlandet for at træne, og her snakkede han varmt om Red Sand, som er noget helt unikt, og er også her at Caprani Racing laver ture til, men man kan altså også selv rejse afsted, og lave sine egne ture, som familien Porting gør.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Alexander og Anders Porting, foran en helt ny Yamaha 125cc

Vi har ikke sandbaner på Sjælland

Alle motocross baner, som findes på Sjælland, er hårde baner, og der findes ikke sandbaner, til denne sportsgren. Når man kører mange løb, så er det vigtigt at kunne køre på alle baner, der findes, og så må man jo rejse efter det. Alexander, der har hjemmebane ved Slagelse MX Slotsbjergbybanen, fortæller til crossbladet, at de enten rejser til Sverige, eller til Jylland, som eksempelvis Uhre, hvis de gerne vil træne på sandbaner.

Kunne mærke fremgang efter første dag

Vi spurgte ind til, hvordan det var gået efter den første dag med træning i Uhre, og her fortæller Alexander, at han kunne mærke fremgang, siden han sidst kørte på en sandbane. Han fik hurtigt følelsen med maskinen, der er en Yamaha 125cc fra 2022. Bare efter den ene dags træning, kunne han helt sikkert mærke en forskel, specielt med svingene, der er meget anderledes, end på de hårde baner, så han er sikker på, at han får en masse godt med fra denne træningslejr på Uhre.

(Artiklen fortsætter efter billede)

Artikel foto: Alexander Porting i gang med træningen

Ny maskine reddede påskelejren

Familien Porting ankom onsdag, og inden de ramte Uhre, så var de lige omkring AH Motorcykler, hvor de hentede en fabriksny Yamaha 125cc 2023 udgave, og den har faktisk allerede reddet turen i Jylland. Efter den første træning fredag formiddag, så ville koblingen ikke mere, og de viste de faktisk godt på forhånd, at den nok snart skulle skiftes, men farmand Anders, erkender blankt, at han glemte at tage en ekstra med. Hvad gør man så, når man stadig har 1,5 døgn tilbage, ja man snupper koblingen på den nye maskine, som slet ikke er køreklar alligevel, men det var noget heldigt, at de fik den hentet hos AH, for ellers var de ikke kommet videre, med mindre en anden, havde en.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Der skiftes kobling
Artikel foto: Der skiftes kobling

Motocross efterskole efter sommerferien

Alexander skal på motocross efterskole, efter sommerferien, i Nordjylland, hvor han skal tage 10. klasse, og samtidigt dyrke sin sport, og det kan man godt fornemme, at han glæder sig til. Hvad der så skal ske herefter, var han lidt usikker på, men nu er han jo også kun, lige knap 16år, (om nogle måneder) så han har heldigvis masser af tid, til at tænke over den del, på et senere tidspunkt.

Har et stort ønske

Noget han allerede går og drømmer om, er at der kommer en eller flere sponsorer på maskinen, bilen, og tøjet, så man er mere uafhængig med sporten. De findes derude, og vi er ret sikre på, at han nok skal finde nogle, der vil “spytte lidt i kassen” for han kan allerede nu, køre ret stærkt.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk