MX

MX – Motocross

Dengang at jeg dyrkede denne herlige sport, så hed det motocross, men den dag i dag, så er der mere eller mindre ikke nogle, der nævner motocross, men MX. De klasser, som fandtes dengang, for +30år siden, findes også nu, men de hedder MX og en masse andet. Jeg finder det faktisk en anelse forvirrende, som det er blevet nu, i nyere tid, men det vil jeg følge op, gennem crossbladet.dk

Hvorfor MX og ikke Motocross

Crossbladet har spurgt flere udøvere, og deres forældre, hvorfor det nu hedder MX, og hvornår man gik fra at kalde det Motocross, til MX, og ikke mindst, hvad grunden helt præcist var. Jeg har ikke kunne finde et svar på det endnu, men nogle mener at det er de kære Amerikanere, som Danmark, ja faktisk store dele af verden, blot er fulgt i fodsporet af, og pludselig blev ændret til MX. Jeg syntes personligt det er lidt ærgerligt, ikke at kalde det, hvad det er, men der må jo være en grund til det, et sted, derude.

MX Klasser

Dengang jeg var aktiv i denne sport, så var der en C, B og en A klasse, fordelt med 80cc høj/lav, 125cc, 250cc og 4-takt. Også denne del, er der ændret på, meget endda, og hedder noget helt andet, og det kommer helt sikkert til at tage noget tid, og få styr på. Men vi har masser af tid, og skal nu nok få styr på det hele igen, og så få skrevet lidt om dette, her hos crossbladet.dk og så kan man søge sig frem til dette, hvis man ligesom crossbladet, har været væk fra sporten, og har genopdaget det igen.

MX Nyheder

Du kan naturligvis også finde MX Nyheder hos crossbladet.dk hvor artiklerne fra de Danske baner, som vi besøger indeholder mange billeder, samt forklaringer om stedet. Når vi besøger baner og klubber, der afvikler løb, uanset om det er DMU, DMCU eller LUKS, så poster vi de mange billeder på vores tilknyttede Facebook side, hvor der oprettet et specielt album, til dem alle.

Back to top button
Crossbladet.dk