Pitbike

Når man kommer ud til landets motocross baner, så ser man ofte nogle helt små motocross maskiner, men det er ikke micro eller mini kørere, men derimod pitbikes. Groft sagt, så er pitbike, den billige udgave af motocross, selvom det langt fra er billigt, for de små hidsige maskiner, koster alligevel også lidt. Pitbike er uden tvivl det billige alternativ til motocross, hvor det er muligt at køre på landets micro og minibaner, men man ser dem også på maxibanerne, eller som en kombination heraf. Du skal lige huske at pitbike kun må bruges på landets motocross baner, men man ser dem også i ryttergården, hvor mange motocross kørere, eller hjælpere, bruger dem, til at komme rundt, da der ofte er langt mellem punkterne. Flere og flere klubber har dog gjort det ulovligt at køre rundt på pitbike i ryttergården, og må kun bruges i forbindelse med banekørsel.

Pitbike løb på baner

Crossbladet.dk har flere gange set pitbike træne rundt omkring i Danmark, men vi har også været til et løb, med pitbike, er det var altså en fed oplevelse. Det er små hidsige maskiner, hvor både børn, unge og voksne kører med, og hvis man er en lille smule støj-sart, så kan vi anbefale høreværn, for de larmer en anelse. Denne sportsgren er desværre ikke så stor, som den kunne være, og når der afholdes løb, så er det som regel i forbindelse med Mini / Micro løb, og ikke sammen med de store MX. Vi mener dog at Pitbike bør have en fast plads til MX programmet i Danmark, for det er en fed kombination. Når man eventuelt afvikler pitbike løb, så kører både børn og voksne, med og mod hinanden, samt drenge og piger.

Pitbike Nyheder

Denne sportsgren møder crossbladet.dk ofte på landets motocross baner, og hvis vi er til et MX Løb, og dette køres på samme tid, så skriver vi naturligvis også pitbike nyheder. Vi har ikke en pitbike kategori her på siden, men du vil kunne læse om pitbike i vores motocross nyheder, som du også kan finde vej til herunder. Når vi laver motocross artikler på siden, så kan det være et interview med en pitbike kører, og dem finder du frem til i vores kategori der hedder portræt her hos crossbladet.dk

Nyheder - Også om Pitbike