Klubmesterskab

Motocross klubmesterskaber i landets foreninger og klubber, er altid noget, der har været populært, og noget som alle dage har samlet medlemmerne. Klubbens egne mesterskaber, er naturligvis kun for deres egne medlemmer, hvor man de fleste steder, kan melde sig ind på dagen, og deltage, hvilket man ser ofte i de klubber, hvor man kører motocross. Dagens MX kørere har en hjemmebane, hvor de føler sig hjemme, og kommer mest, måske der hvor man startede med at køre, men man ser rigtigt mange, der har flere, endda mange medlemskaber rundt omkring i landet, for det giver flere fordele, for mindre penge.

Klub VM

Alle motocross kørere, eller i hvert fald mange, går med drømmen om at deltage i MX Verdensmesterskaberne, og måske endda at vinde det en dag. Klubbernes egne mesterskaber, der er klubmesterskaber, kaldes også i sjov for Klub VM, fordi det er den interne mesterskabskamp, hvor håneretten en helt år, næsten er vigtigere end at vinde, og du kan tro at alle klasserne går meget op i dette.

Motocross Klubmesterskaber

Når man rammer april måned, så er det højsæson for klubmesterskaber i hele Danmark, for her starter langt de fleste klubber med at køre den første afdeling. Det er både hos DMU & DMCU, de to motocross foreninger i Danmark, at man ser dette, og crossbladet er med begge steder. Der er flere forskellige regler, i de forskellige foreninger, men kort fortalt, så køres der eksempelvis fem runder, fordelt over et år, med to før sommerferien, og to efter sommerferien. Den kvikke kan nok hurtigt regne ud, at dette kun giver fire, men ud af de fem runder, så kan man smide det ene væk, enten fordi der har været for meget regn i landet, eller fordi man er forhindret på andre måder, i at deltage i eventet. Dette setup er det meste anvendte.

Læs om MX Klubmesterskaberne

Crossbladet kommer gerne ud i klubberne, og følger de intense kampe, kørerne imellem, ved MX Klubmesterskaberne. Vi skriver naturligvis nogle artikler fra klubberne, hvor de har deres Klub VM, og det er altid god underholdning, at være med til, hvilket du som gæst, også kan være med til. Du kan gøre en forskel, hvis du ikke selv kører motocross, for du kan være frivillig hjælper, og uddanne dig indenfor sporten, som official, og få alle løbene med, på tætteste hold. Du kan finde alle vores artikler fra de mange klubmesterskaber, i vores nyheder, her hos Crossbladet.dk og de postes også på Facebook.

Back to top button
Crossbladet.dk