Motocross Nyheder

Crossbladet besøgte Aulum Cross Bane, tirsdag eftermiddag

Artikel foto: Kører på Aulum Cross Bane

Tirsdag eftermiddag kørte Crossbladet en tur ud til Aulum Cross Bane, for at se hvad der skete på de kanter, og der var action.

Crossbladet havde fundet vej til Aulum Cross Bane – Kronborg, på de sociale medier, hvor der var en del opslag om motocross. Banen så spændende ud, men vi kunne ikke finde noget kontaktinformation, andet ved at lave et opslag i deres gruppe. Tirsdag formiddag 4. april 2023, kom der så et opslag, at fordi der var påske, så åbnede de banen til middag, og helt frem til klokken 20:00.

Afsted det gik

Vi fik pakket vores ting, og satte kursen mod Aulum Cross Bane, tirsdag eftermiddag, og så måtte vi ud og se hvad denne bane kunne, og det blev en lidt speciel tur. Vi ankom til banen, og blev mødt af en stor ryttergård, med mange biler, og et lille hus, hvor man kunne betale.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Indkørslen ved Aulum Cross Bane
Artikel foto: Ryttergården ved Aulum Cross Bane

Hvor er træningslederen

Crossbladet lærte hurtigt, efter vi åbnede dette medie, at når vi kom ud til banerne i Danmark, så skulle vi opsøge træningslederen, for at præsentere os selv, og sige hvad vi gerne ville. Så efter vi havde parkeret bilen, og taget den gule vest på, så opsøgte vi en flok kørere, der stod og snakkede.

Vi spurgte pænt efter træningslederen, og så blev der lidt stille et par sekunder, inden den ene svarede, at sådan en var der ikke. – Vi betaler bare, og kører på banen, men der kommer en “mand” senere på dagen. Vi må have lignet et stort spørgsmålstegn, for kunne det nu også passe, så vi traskede en tur videre på banen, og kom hurtigt i snak med nogle andre på banen for de små, og uøvede. Her var det igen samme svar, for det var en privat bane, hvor man kunne køre, så snart man havde betalt, og så gik de ikke så meget op i, om man havde licens eller ej (hvilket mange ikke havde), også selvom de har et skilt med “Licens påkrævet”.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Skiltet i ryttergården ved Aulum Cross Bane

DMCU Eller?

Vi kunne hurtigt forstå, at denne bane ikke var en DMU bane, men hvad var den så, og det spurgte vi så nogle stykker om, og de sagde, det bare var en privat bane, som man kunne køre på. Senere på eftermiddagen, der dukkede “manden” så op, og han hed Jens Peter, og han fortalte af banen, hvert år bliver godkendt af DMCU, så dem hører de under, også selvom banen ikke er på deres liste over DMCU Baner, på foreningens hjemmeside, over baner, der er under DMCU.

Det er en fed motocross bane

DMCU, eller noget helt tredje, det fandt crossbladet aldrig ud af, men det var virkelig en fed bane, som var lang, og med en masse fede hop. Der var bakker op, og ned, med hop ned af nogle bakker, hvor man virkelig kunne få et sus i kroppen, uden tvivl. Her kan man teste sine ting af, eller prøve motocross, inden man beslutter sig, for at gå hele vejen, hvilket også er en måde, at gøre det på.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Aulum Cross Bane – Kronborg
Artikel foto: Aulum Cross Bane – Kronborg
Artikel foto: Aulum Cross Bane – Kronborg

Mange besøgende

Vi kunne se på indmeldingslisten af der var på den gode side af 30 kørere denne tirsdag eftermiddag, og der kom formentlig langt flere, efter vi kørte, omkring spisetid. Der blev kørt noget godt ræs, hvor der var en god blanding af nybegyndere, og så de øvede, der havde håndtaget i bund.

Vi blev sat lidt på prøve

Der var en ting, som vi blev sat lidt på en prøve overfor, og var første gang, på en Dansk bane, for selvom det var en super fed bane, men en masse spændende hop, endda under DMCU, så var der ingen flagposter, eller EYE-Track på banen, hvis uheldet var ude. Crossbladet var den eneste, som havde en gul vest på, og selvom de på banen, opfordrede gæsterne til at tage et flag i hånden, når de alligevel skulle ud på banen og ses noget ræs, men vi så vi ikke en eneste flagpost. Det sugede lidt i maven, når vi stod ved nogle af de lange og fede hop, ned af nogle bakker, for man havde ikke en chance, hvis en kører var væltet på den anden side, og dette udfordrede os altså en lille smule.

Artikel foto: Frivillige flagposter

I vores optik, så burde man gøre lidt mere for dette, også for ens egen sikkerhed, specielt når man alligevel står og kigger ved banen, for man kan jo sagtens stå og se noget godt ræs, selvom man har et gult flag i hånden, og tænk, hvis man kan være med til at der ikke sker et uheld.

Her finder du Aulum Cross Bane – Kronborg

Adressen – Kronborgvej 6A, 7490 Aulum

Der trænes normalt, på tirsdage og lørdage.

Flere billeder fra vores besøg

Artikel foto: Aulum Cross Bane – Kronborg
Artikel foto: Aulum Cross Bane – Kronborg
Artikel foto: Aulum Cross Bane – Kronborg
Artikel foto: Aulum Cross Bane – Kronborg
Artikel foto: Aulum Cross Bane – Kronborg
Artikel foto: Aulum Cross Bane – Kronborg

 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk