Motocross Nyheder

Der burde være langt flere ryttergårde med strøm i Danmark

Artikel foto: Strøm

Da vi åbnede crossbladet fik vi at vide, at der var strøm i langt de fleste Danske ryttergårde, men sådan er det slet ikke.

Tilbage i marts måned 2023, hvor vi åbnede crossbladet, og inden vi selv for alvor, kom ud og besøge de mange Danske klubber, der fik vi at vide, at mindst 90 procent, ja måske endda flere, havde strøm i deres ryttergård. Det er meget flot billede, men sådan er det slet ikke, og denne procentdel er langt mindre, ja faktisk nok omkring de 20 procent, hvis man kun kigger på DMU Baner.

Vi skriver altså 2023

Hvis man kigger på, hvor stor udvikling der har været i sporten, de seneste mange år, så undrer det os lidt, at der ikke er mere strøm, ved klubberne, specielt når man tænker på hvor meget der bruger el i dag, og hvad der kommer i fremtiden. Vi har eksempelvis et rullende kontor, der kræver tilgang til strøm, men det er der ikke de fleste steder, og hvis man så gerne vil bruge en generator, så skal den slukkes omkring 22 og 23:00. Mange steder tilbyder os strøm, hvis vi kommer, og føles faktisk lidt forkert, da vi gerne vil have nogenlunde samme vilkår som kørerne.

Betaler gerne for strømmen

Vi har snakket med en del omkring dette, og de siger, at de gerne vil betale sig fra det, altså de der 150 til 200kr per enhed, campingvogn, lastbil, eller hvad man har med. Hvis alle gjorde det, så ville det dække udgifterne, og lidt til, der kan gå i klubkassen, og gå til vedligehold osv.

Problemet er nok bare, at mange klubber ikke kan levere denne mængde strøm, uden at skal have en stor diesel generator til at stå og hakke 24/7, og de er også dyre i leje og drift, samt nogle steder, kan det slet ikke lade sig gøre, grundet pirrelige naboer.

Hvad gør man så

Gode råd er dyre, og dog, det er noget vi godt kan lide her i motocross verdenen, for her kan man godt give hinanden gode råd, også selvom man er konkurrenter, og der findes mange smarte løsninger. Nogle er bedre end andre, men vi mener nu fortsat, er der burde tilbydes strøm langt flere steder, i landets klubber.

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk