Portræt

Sebastian Lorenzen indstiller sin karriere efter 2024 sæsonen

Artikel foto: Sebastian Lorenzen

Crossbladet har fået en snak med Sebastian Lorenzen, der har haft en flot karriere, men en uddannelse kommer lidt i vejen.

Vi har fået en snak med den 17årige Sebastian Lorenzen fra Silkeborg, der til dagligt arbejder deltid i Netto, da han har et sabbatår. Sebastian startede med at køre motocross, da han var bare 2,5år, og har blandt andet haft hjemmebane på Elling banen i Silkeborg, men er sidenhen rykket videre til Uhre banen, hos Herning Motocross, hvor han den dag, i dag også har hjemmebane.

Har oplevet lidt af hvert

Sebastian Lorenzen har oplevet lidt af hvert med motocross, hvor han blandt andet har kørt med i EM, sammen med AMX, på 65cc/85cc og tre år på 85cc, med EasyMX. Sebastian har et hav af podiepladser gennem tiden, hvor han de sidste tre år har kørt 125cc, hvor 2022 endte ud med at blive et totalt rædselsår, med mange skader, og her var det faktisk også første gang i fire år, at han ikke kom på podiet, til et DM. Sebastian har blandt andet brækket sit kraveben to gange det år, og en arm der blev skæv, og skulle opereres, så det var ikke lige dette år, han går og tænker tilbage på.

Det forgangne år, så noget bedre ud, hvor Sebastian kørte for Team Bloody Harry i 2023, og her endte det ud med en sølvmedalje til Danmarksmesterskaberne i 125cc.

Mange titler i begge forbund

  • Dansk Amatør Mesterskab (DAM, i DMCU), sejr i 2014 – 50cc
  • Dansk Amatør Mesterskab (DAM, i DMCU), sejr i 2015 – 65cc
  • Dansk Amatør Mesterskab (DAM, i DMCU), sejr i 2016 – 65cc
  • DM Nord/Syd (DMU), Bronze i 2014 – 50cc
  • Jysk/Fynsk (DMU), Guld i 2016 – 65cc
  • DM (DMU), Sølv i 2020 – 85cc
  • DM (DMU), Bronze i 2021 – 125cc
  • DM (DMU) Sølv i 2023 – 125cc

Motocross er bare så hyggeligt

Da vi snakkede med Sebastian, og spurgte ind til, hvad der holdte ham i gang, og her gentog han flere gange at det var en hyggelig sportsgren, med en masse gode venner. Udover det, så er farten og spændingen jo også fedt, og er uden tvivl de ting, der driver værket, hos denne unge mand.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Sebastian Lorenzen´s maskine
Artikel foto: Sebastian Lorenzen´s maskine

Fremtiden er usikker

Sebastian Lorenzen er lidt usikker på fremtiden med motocross, trods sit talent, for der kommer en uddannelse i vejen, hvor han skal starte til sommeren 2024. Herefter går han hen og bliver 18år, og så skal han også selv til at betale en stor del af sporten, og lige netop dette, giver ham en hvis form for usikkerhed. Sebastian forventer dog at kan vende tilbage til hans elskede sportsgren, eller måske endda fortsætte under uddannelsen, men det kræver nogle gode sponsorer, og de findes jo derude.

Kører i 2024

Sebastian Lorenzen forventer ikke at skal køre ADAC eller andet lignende her i 2024, men kommer nok til at køre med i DM og DAM, i begge forbund, ud fra, hvad der passer sammen.

Held og Lykke

Uanset hvad der sker, så håber vi da på at Sebastian vender tilbage, eller bliver i sporten, under uddannelsen, selvom det kan se lidt svært ud lige nu.

Følg med på Instagram

Sebastian Lorenzen kan du følge på Instagram HER


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk