GÅ IKKE GLIP AF VORES SENESTE OPLEVELSER, FØLG MED PÅ - FACEBOOK | INSTAGRAM

Motocross Nyheder

Skal fotografer bære gule eller blå veste på motocross banerne

Artikel foto: Farverne blå og gul

Crossbladet har på et par måneder fået en masse erfaring som fotograf på motocross banerne, men hvilken farve skal vores veste have, og hvad er bedst, når man går rundt derude.

Vi har på ganske kort tid, fået en masse erfaring med at gå rundt på de mange motocross baner, både som nysgerrig journalist, men også som fotograf. Men vi har lagt mærke til noget vigtigt, som vi vil kæmpe for, måske kan blive ændret, i et af de Danske forbund. Hos DMU, der oplever man rigtigt mange gule og orange veste, og her vil de meget gerne have, at fotografer skal have gule veste på, og nogle steder, skal man bruge klubbernes veste, mens man hos andre, kan bruge sin egen.

Gul forbindes med flagposter, fare og hjælp

Flagposterne har gule veste på, ligesom redderne, der dog også kan have helt grønt tøj på. Gult forbindes størstedelen af tiden med flagposter og hjælpere på banen, og når en kører ser en med gul vest, der blandt andet står i et sving, så oplever vi altså ret ofte, at køreren kigger efter os, og nogle gange, så mister de også sporet, og vælter. Dette har vi ret tit oplevet, både med helt unge kørere, men også mange gange med de voksne, og de ved jo at gult, skal man tage alvorligt.

Bliver de ved at kigge efter os, når vi er på en bane, så går vi fra stedet, og prøver at finde et andet, og lidt bedre sted, hvor vi er knap så synlige, for fotograferne skal jo helst ikke forbindes med fare, på motocross banerne. Det er jo os, der skal holde øje med kørerne, og sørge for vores sikkerhed, og på ingen måder omvendt, så vi vil mene at fotografer ikke bør have gule veste på.

DMCU kræver blå veste, til løb

Uanset hvor vi kommer hen, så hilser vi jo altid på formanden, træningslederen, eller dommeren, alt efter hvad vi er ude til, men til et løb i DMCU, blev vi bedt om at tage vores gule vest af, og skifte til en blå. Lige i dette øjeblik syntes vi at det var underligt, og tænkte, ja ja, de skal bare være anderledes, men vi blev klogere, da vi kom ud på banen, med vores kamera.

Her oplevede vi, at kørerne mere eller mindre, ikke kiggede efter os, udover dem, der vidste at vi var til stede, og ville lave lidt lir, så billedet blev ekstra fedt. Det var 100% bedre, med den blå vest, og så kunne dagens ledere også se, hvem der var fotografer, flagposter og hjælpere.

Alle fotografer bør have blå veste

Alle forbund, i hvert fald dem, der har med motocross at gøre, bør indføre at alle fotografer, og journalister, som bevæger sig rundt på banerne, naturligvis med tilladelse, skal have en blå veste på, i stedet for gule/orange. Det er jo vores opgave, at holde øje med kørerne, og hvor de er, og ikke omvendt, så det påvirker deres kørsel, så det vil vi helt sikkert slå et slag for, at kommer ud i forbundene. Vi har snakket med en håndfuld kørere omkring dette, uafhængigt af hinanden, og de syntes faktisk ret godt om ideen, og giver os ret i, at de ikke kigger nær så meget efter en med en blå vest, end en med gul vest på.

Dette er naturligvis ud fra vores oplevelser og erfaringer, men det virker faktisk på banerne.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk