Motocross Nyheder

Vi besøgte Rydhave Slots Efterskole, på MX Linjefagstur

Artikel foto: Rydhave Slots Efterskole, MX Linjefagstur med Kenneth Kaalund

Tirsdag 26. Marts 2024 brugte vi dagen i selskab med elever og deres trænere fra Rydhave Slots Efterskole, der var på linjefagstur til Thy Motocross Klub.

Endelig lykkedes det at komme afsted med en flok glade unge mennesker fra Rydhave Slots Efterskole, der er en af flere efterskoler i Danmark, med en motocross linje. Tirsdag morgen 26. marts 2024, var vi tidligt i gang, så vi kunne trille afsted med det rullende kontor, så vi kunne være på banen hos Thy Motocross Klub 09:30. Vi ankom 09:15, og lige da vi drejede af mod Thisted Lufthavn, så kørte Rydhave bussen, og dens følgebiler med maskiner og udstyr, også ind mod området, så det kunne ikke passe bedre, med planlægningen.

Fire dage med motocross

Crossbladet ankom på deres sidste dag af turen, så det var nogle trætte unge mennesker, der har knoklet på siden lørdag, hvor turen startede hos Thy Motocross Klub. Dette var deres årlige linjefagstur, hvor hele mx linjen skulle afsted, også selvom du var elev, skadet, eller maskinen var “sprunget i luften” som de sagde det. Der var to, der ikke var aktive på dagen, hvor den ene havde maskinskade, og den anden var selv skadet, så de måtte gå til hånde, hos de andre, og det var de nu også flinke til, både i ryttergården, og på selve banen.

Hele holdet boede på Vigsø Feriecenter, der er lige bagved banen, så det kunne ikke være nemmere, når de skulle frem og tilbage, til banen hos Thy Motocross Klub.

En pige og mange drenge

Amalie Simonsen er den eneste pige på mx linjen, og har simpelthen en masse drenge, at skal holde styr på, men det tænkte hun nu ikke så meget over, dengang vi lige snakkede med hende, da det hele var overstået. Det så hun slet ikke som et problem, heller i hverdagen på efterskolen, selvom det er lidt specielt, men de har jo allesammen en fælles interesse, så det var ikke noget de tænkte videre over, men det kræver formentligt lidt at skal holde styr på alle de knejter.

Artikel foto: Amalie Simonsen

Familien Goul Jensen og Rydhave

Claus og Rasmus Goul Jensen, er begge tilknyttet Rydhave Slots Efterskole, som trænere på mx linjen. Det er navne der har optrådt i en årrække i Dansk motocross, i en periode, hvor vi selv har været væk, og hvis man siger at man ikke lige kender til dem, så kigger de unge mennesker på en, ligesom i starten, hvor vi sagde, at vi ikke kendte noget til Instagram (velkommen til nyere tid). Der er også en tredje Goul Jensen, og det er Frederik, som stadig er aktiv i motorsporten, hvor lillebror Rasmus, ikke kører så ofte mere, som han selv sagde det til crossbladet, i Thy. Det er en familie med stor viden, og der er ingen tvivl om, at de kan gøre en forskel, når de træner eleverne på efterskolen til hverdag.

Det er en familie med motocross på programmet, en stor del af hverdagen, hvor farmand Claus fortalte, at når de var kommet hjem fra Thy, og havde fået styr på rødderne, på efterskolen, så skulle han videre mod Holland med Frederik, hvor der skulle køres noget ræs.

KK Academy – Kenneth Kaalund

Da vi skulle planlægge turen, så fortalte Claus Goul Jensen, at Kenneth Kaalund fra KK Academy skulle komme om tirsdagen, og træne holdet på den sidste dag. Kenneth havde godt nok tidligere nævnt, at han arbejdede med nogle af elverne, så det kunne jo ikke passe bedre sammen, når vi skulle på besøg. Det var en som altid super oplagt Kenneth Kaalund der kom trillende ind i ryttergården, tirsdag klokken 10:00. Der var god tid til at snakke lidt, og høre hvad han havde lavet den seneste tid, inden han fik samlet de unge mennesker, inden de for alvor skulle i gang på banen.

Eleverne var varmet op, for hver morgen skulle de ud og løbe, så de havde allerede været i gang, inden de ramte Thy Motocross Klub, så Kenneth fik samlet alle mand, i en rundkreds. Her blev alle bedte om at lukke øjnene i to minutter, og forestille sig, at de kørte banen rundt, og valgte de linjer, de mente var bedst. Det er sjældent set, at så mange unge mennesker, ikke sagde en lyd.

Artikel foto: Kenneth Kaalund, KK Academy

Der blev trænet i to hold i Thy, og det er lidt unormalt i forhold til hverdagen, for på en efterskole “må man ikke gøre forskel” men på banen, der ved kørerne godt, hvilke grupper de hører under. Det fungerede lige som det skulle, og alle fik lige meget tid, og så er Kenneth god til at plukke kørere ud.

Der blev ikke slavisk trænet sving, som man ofte ser det, men meget mere med beslutninger, for der er virkelig mange beslutninger, der skal tages, endda hurtigt, og ofte, når man kører motocross, så det er fedt at se nogle arbejde med den del også på banen.

Trætte rødder med ild i røven

Det må kræve sit, at holde styr på sådan en flok rødder, men de var nu søde allesammen, både overfor os, lærerne, og indbyrdes. Vi sniger os ofte omkring, og holder øje på afstand, for at få alt det med, som ingen normalt ser, og her hyggede de sig bare med noget, de alle havde til fælles. Altså det er jo unge mennesker, og de har også ild i røven (undskyld sproget), så man kan altid forvente, der sker et eller andet, specielt efter så mange dage, hvor alle er ved at være godt brugte.

Tak for en hyggelig dag

Det var fedt at opleve en efterskole på tur, med motocross som linjefag, for det fandtes ikke i vores tid, da vi var aktive i sporten. Vi er langt fra færdige med Rydhave Slots Efterskole, for vi vender tilbage til holdet, når vi skal på besøg på deres skole, og deres egen bane. Vi havde en rigtig god oplevelse med dette, og levede bestemt op til vores forventninger, så det var bestemt positivt.

Billeder og Video fra Thy

Instagram:

Video 1

Video 2

Video 3

Video 4

Video 5

Facebook:

Vi har lavet et samlet album med billeder på vores Facebook side, med knap 300 billeder.

(Artikel foto – Fælles billedet, det kommer i albummet med vandmærke på senere).

Se alle billederne her

God fornøjelse.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk