Motocross Nyheder

Fotografer i DMU skal bære en af 3 farver, klubben bestemmer ikke

Artikel foto: De tre nye forgraf farver i DMU 2024

Der er opstået forvirring omkring de nye fotografveste i DMU regi, og her i artiklen kan du se hvordan det hele hænger sammen, efter crossbladet har snakket med DMU MX SK.

Det kom os for øre, at nogle klubber har lavet deres egne regler, ud fra reglerne DMU Sportskommission har lavet, så derfor tog vi fat i formanden Peter Beck hos SK. Peter Beck har været yderst hjælpsom, selvom de selv mener at deres regler er fyldestgørende, og vi forstod dem, så var der stadig spørgsmål, som fotograf, eller klub, og dem har vi også fået svar på, til denne artikel.

Foreslog ny farve, der blev til tre andre

Crossbladet.dk har skabt denne ballade, simpelthen fordi vi syntes det var træls at blive forvekslet med officials, reddere, og andet spændende, når vi tog billeder, iført gule veste. Vi røg til tasterne, hvor vi foreslog den blå fotovest, der fungerer hos DMCU, og SK valgte at vrage den ide, og tilføje tre nye farver man må bruge, og det er altså de omtalte Lilla, Hvid eller Pink.

Læs: Den blå fotovest har nu været med i Sportskommissionen

Klubberne er informeret

Alle klubber i Danmark, burde have modtaget en mail, hvor de er blevet informeret omkring dette, hvor klubberne så kunne indkøbe et antal fotoveste, i en eller flere af de krævede farver, til brug for fotografer, der dukkede op, uden en vest, eller ikke havde en vest i en af de tre korrekte farver. Det er altså ikke klubbens ansvar, at have de veste, men kan være en fordel at have dem, hvis fotografen der kom på besøg, ikke havde en af de tre nye farver, i sin samling.

Fotografer – 13.12

Fotografer kan færdes på og omkring banen med løbsledelsens tilladelse. Der skal udvises sund fornuft og hensyn til kører, officials og publikum. Fotografer skal bære en refleksvest i en farve, som skiller sig ud fra de øvrige farver, på og omkring banen. Vesten skal bæres på overkroppen.

Det kan være farverne:

 • Lilla
 • Hvid
 • Pink

Det må ikke være:

 • Blå
 • Grøn
 • Gul
 • Orange

Kilde: DMUsport MX Reglement 2024 – 13.12 (PDF)

Fotografer med en af tre farver kan ikke afvises

Vi har hørt at nogle klubber har købt eventuelt hvid ind til deres fotografer, andre pink, og her får man at vide “her i klubben, der bruger vi denne farve” men sådan fungerer det ikke. Hvis en fotograf kommer i en af de tre krævede farver, så kan fotografen ikke afvises, heller ikke selvom klubben har lavet sine egne regler, ud fra reglerne (ingen nævnt, ingen glemt).

Vælg en af de tre farver

Fotograferne skal naturligvis ikke ud og købe de tre forskellige farver veste, når de skal ud og tage billeder i Danmark, bare til DMU. Man skal vælge en af de tre krævede farver, man syntes godt om, og så kan man bære dem på alle DMU Baner.

DMU MX Sportskommission – Peter Beck

Formanden fra SK, Peter Beck fortæller – Kommer en fotograf med en vest i korrekt farve, kan klubberne under ingen omstændigheder afvise den pågældende, da denne opfylder kravet til én af de 3 farver. Det er IKKE et krav at fotografer skal benytte de veste klubben har indkøbt, så længe den vest fotografen har, opfylder kravet til reglementets ordlyd.

Opsummering

 • Fotografer på DMU Baner skal bruge en af tre farver, Lilla, Hvid eller Pink
 • Det er ikke klubbernes ansvar af have de nye veste, men vil klart være en fordel
 • Fotografer kan ikke afvises, hvis man bærer en af de tre nye farver
 • Fotografer skal selv sørge for en refleksvest, i en af de tre farver, hvis man vil være sikker.

Crossbladet.dk bruger Lilla

Vi har brugt lidt flere penge på veste, end gennemsnittet, både softshell og refleksveste, med tekst og reklamer, og bruger farverne Blå i DMCU, og nu Lilla i DMU.

Artikel foto: Crossbladet.dk Lilla Fotoveste 2024

Fotografer, Skribenter, og Journalister, er kun med til at styrke denne sportsgren, og vil kun klubberne det bedste, og omtale giver omtale, men helst på den positive måde.

Hvem kan lave de fotografveste

SOS Racing Parts i Silkeborg, har lavet veste i alverdens farver og afskygninger, både til crossbladet.dk men også en del klubber, som har valgt at indkøbe vestene. Det koster altså ikke alverden, heller ikke med et simpelt tryk på, som vi har, så det vælter ikke læsset.

Vi håber at dette har hjulpet jer lidt bedre på vej.

/Peter – Crossbladet.dk


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk