Motocross Nyheder

Den blå fotovest har nu været med i Sportskommissionen

Fotograf, MX Fotograf, Blå vest, MX Billeder, Crossbladet, MX Nyheder, Motocross Nyheder
Artikel foto: Fotografer i blå veste – Foto: SOS Racing Parts

Onsdag 13. september 2023 kom vores forslag med den blå fotovest med til Sportskommissionen, men udfaldet giver ikke helt mening, men det er vi ikke herre over.

Vi har længe kæmpet om at fotografer burde have blå fotoveste, når de går rundt ude på landets baner, så man skiller sig ud, og ikke bliver forvekslet med officials, herunder flagposter og reddere. Crossbladet har på egen hånd testet dette af på mange baner, hvor vi også har fået stor opbakning fra klubberne, der også kunne se en forskel, og nu havde styr på hvem, der var hvem.

Sportskommissionen tog emnet op

Vi blev super glade da en fra DMU ville tage dette med til mødet 13. september 2023, for nu kunne vi da komme et skridt videre med dette. De blå fotoveste bruges jo også i DMCU, hvor det er et krav, og mange andre steder i Europa, så det er jo ikke noget, som vi har fundet på, men taget til os, fordi det virkede. Derfor ved vi rent faktisk ikke om vi skal grine eller græde, efter vi fik svar fra Sportskommissionen, og hvordan de havde behandlet vores lille sag, der vil gavne mange.

Må ikke være Blå!!!

Svaret fra Sportskommissionen – Det blev besluttet at fotografer skal bære refleksveste i en farve, som skiller sig ud fra øvrige farver på og omkring banen (det kan være lilla, pink eller hvid – men ikke blå, grøn, gul eller orange). Vesten skal bæres på kroppen.

– Når vestene ikke skal være blå, som crossbladet.dk foreslog, er det fordi blå er en farve som ofte er på jakker og tøj, og dermed ville fotografer kunne forveksles med andre personer, ligesom de med en gul vest kan forveksles med officials.

Stop lige et øjeblik

Vi ved godt der er blå jakker “ved” banen, altså Yamaha folket m.m, men de er jo ikke ude på banen, som fotograferne er, og når de har blå vest på, med synlig tekst på ryggen FOTOGRAF, så kan man vel ikke forveksles med publikum. Yamaha folket skal jo desuden have en gul vest på, hvis de skal på banen, så igen, ved vi ikke helt om vi skal grine eller græde over beslutningen.

Vi har jo netop testet dette på mange baner, og fået en masse positivt tilbage, med opbakning, så har vi altså uendeligt svært ved at se, denne farve ikke kan bruges.

Vi har givet et par andre fotografer en blå fotovest, så de selv kan prøve det, og her har en af dem taget ideen med til gokart, hvor det også har fået positiv feedback.

Er DMCU problemet i sidste ende

Når man lige tænker over det, så virker det lidt som om, at det er fordi det er et krav i DMCU, at DMU ikke vil sammenlignes med det forbund. To forbund i Danmark, der burde arbejde mere sammen, end modarbejde hinanden, ja måske endda bare samles til et stort forbund, men det er jo en helt anden historie. Afgørelsen virker hovedløst og på ingen måder gennemtænkt, og vi føler faktisk ikke de har gjort nok for at se dette virke. Vi bliver i hvert fald ved med at bruge den blå vest, så længe klubberne giver os lov, og så vil vi naturligvis kæmpe videre mod denne beslutning.

Lilla kan også noget, og hvis du pludselig møder os på banerne i en kinky farve, så ved du hvorfor. Vi laver jo ikke reglerne, men vil gerne gøre lidt for at det giver mening.

Vi ses ude på banerne.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk