Motocross Nyheder

Sådan oplevede vi Dansk Amatør Mesterskab Finalen 2023 i LMCK

Artikel foto: Tre fortrinsvise unge mennesker – DAM 2023 Finale

Lørdag 30. september 2023 var et af årets højdepunkter, for her skulle Dansk Amatør Mesterskab afvikles i Lindknud.

Tilbage i sommers, der lovede vi Lindknud Motocross Klub, at vi også ville komme tilbage i september måned 2023, hvor de skulle afvikle finalen af Dansk Amatør Mesterskab 2023, også kendt til DAM. Dette er DMCU´s svar på de Danske Mesterskaber, som DMU afholder, og selvom vi har oplevet afdelinger, af begge dele før, så var dette noget helt specielt, for det var nu det hele, skulle afgøres. Nogle havde allerede afgjort det inden finalen, mens andre skulle ud og afgøre det på selve dagen, og det fede er at man nemt kunne lade være med at køre, men gjorde det alligevel, selvom man viste man havde vundet, blandt andet som Emil Sørensen

Ankom fredag

Crossbladet ankom fredag til Lindknud Motocross Klub, og her stod det ned i stænger hele vejen dertil, men lige da vi ankom til klubben, så blev det opholdsvejr, og solen kiggede endda os frem. (kald det bare en tilfældighed). Der var en hyggelig stemning i ryttergården, men da det blive tidligt mørkt, så besluttede vi os for at smutte en tur rundt på banen, og tage lidt billeder, så dem der først kom om aftenen, eller på dagen, også lige kunne se hvor fed banen var blevet, efter en masse frivillige kræfter havde kæmpet frem mod finalen. Fredag aften blev benyttet af mange til at fejre at det var sidste afdeling, mens andre gik tidligt i seng, så man var frisk til selve finalen.

Morten reddede os

Tilbage i sommers der kørte det på skinner med Hotspot fra mobilen, men denne gang, så var der af en eller anden underlig årsag ret skidt mobildækning, så vi var faktisk lidt på herrens mark, da vi knap nok kunne uploade billeder, men så trådte Morten til. Han havde nemlig en internetanordning han lige kunne finde “i en brønd på banen” og så skal vi ellers love for at der kom internet. TAK!!

Det væltede ind om lørdagen

Vi havde ikke forestillet os, at der ville komme så mange til finalen i Lindknud, og lørdag, var der så mange, at der ikke var mere plads i ryttergården, så den tilknyttede mark ved siden af, der skulle bruges til almindelig parkering, også blev brugt at kørere der kom på selve dagen.

Kører-mødet tog en uventet drejning

Lørdagens kører-møde, hvor alle samles til information, omkring selve løbet, banen og alt det som hører til, tog en lidt (læs meget) uventet drejning, da vi blev kaldt ud på podiet igen. Lindknud Motocross Klub overrakte en flaske Champagne som tak for arbejdet med Crossbladet.dk – Dette er vi (Jeg, Peter) meget taknemmelig for, men husk, det kunne ikke lade sig gøre uden alle jer der kører, og støtter op om, at vi kan lave lige præcis dette. Se billede her

Mesterskabet bragede afsted

Dansk Amatør Mesterskab blev sat i gang til tiden, og endda på begge baner, hvilket gjorde det en lille smule svært for os, da vi skulle være lidt over det hele, og på samme tid, også fange stemningen, og snakke med de mange glade mennesker som var til stede. Altså selve artikel foto fortæller ret godt, hvordan stemningen var, og hvordan vi også oplevede det, for DAM er helt sikkert for folket. Det var næsten lige meget hvor vi kom hen, så var der en god stemning, og glade mennesker, for dette var en jo en fest, både for store og små.

Der var naturligvis også nogle ulykkelige børn, der enten var væltet, eller havde maskinskade, eller noget helt tredje, men alle var gode til at snakke med dem, og på en måde få dem “tilbage” til festen, selvom det ikke lige var deres dag, og det er altid en fornøjelse at opleve.

Hvis vi skulle vælge mellem DAM og DM-A

Nu da vi har været med begge steder, til afdelinger af DAM (DMCU) og DM-A (DMU) og dog kun en finale, så ville det ikke være svært at vælge. Vi er faktisk lidt kede af at skal skrive det her, men DMU og DM-A er langt fra det, som vi kendte fra de unge dage, og hvis ikke de have 85 klassen med på Mors, så havde det uden tvivl blevet en lang dag for os. Vi vil faktisk gå så vidt at sige, at vi formentlig kun vil vende tilbage, hvis 85 klassen eller pigerne også skal være en del af det, for de fik på ingen måde, samme opmærksomhed, selvom de var der.

Dansk Amatør Mesterskab hos DMCU, derimod er for folket, alle er sammen, om det hele, og det var en ren festdag for alle, uanset om du var høj eller lav, og det tager vi sgu hatten af for. Dette er lige præcis hvad vi forbinder med motocross, og minderne fra ungdommen, og så er det lidt sjovt at man skal finde det, i lige præcis det forbund, som man i de unge dage, skulle holde sig fra.

Uanset om man er nybegynder, øvet, eller har kørt i mange år, med mange titler, så er alle bare lige, og det er sådan sporten skal være. Når man ender der, hvor det gælder om at have det fedeste udstyr, nyeste maskiner, altså bare hele tiden være “bedst” til alt, for at være “en af de fede” så mister vi sgu lidt pusten (undskyld sproget). Man behøver slet ikke en masse nyt, dyrt og smart, for at være god til motocross, så det er lidt et forkert signal, man kan komme til at sende, specielt, når man lige tænker over, hvor lille en procentdel, der rent faktisk kan komme til at leve, af denne sport.

Jacob Melgaard

Få dage efter vi åbnede Crossbladet.dk fik vi at vide, at vi skulle holde godt øje med en fra Hadsund, der hed Jacob Melgaard, for han kørte bare stærkt. Han kører ikke bare 100% , men de der ekstra 5-10% over, som der skal til, hvis man vil nå langt. Vi har været med hele vejen, med hans op og nedture, for at vende tilbage med et vildt comeback, for at lukke DAM 2023, B-MX2 ned på dagen, hvor han sikrede sig mesterskabet, ved at vinde første heat. Bare det at se den glade, og stolte knægt, komme hen til os ved campingvognen, og få sig en flaske vand, har bare givet så meget tilbage igen. Stort tillykke med titlen Jacob, hvis der er nogen der fortjener dette, så er det dig, og vi glæder os til at se dig jagte den double i 2024, og ikke mindst være sammen med alle vennerne, og familien fra Hadsund, der allerede er en stor del af vores hverdag.

Tillykke til alle vinderne

DMCU.DK har postet billedet herunder, med alle vinderne. Hvis du klikker på det indsatte link, og hopper ind på Facebook, så kan du også sige tillykke til dem.

Artikel foto: De mange Champs fra 2023

Stort tillykke til jer allesammen.

Dette skal opleves, og vi vender tilbage

Vi håber at dette kan få endnu flere til at komme med, og opleve hvad Dansk Amatør Mesterskab kan, for det skal uden tvivl opleves. Dette er en af mange fede oplevelser vi har haft i denne 2023 sæson med motocross, og vi gør med glæde det hele, og lidt mere, igen i 2024.

Tak for en uforglemmelig dag i Lindknud, vi ses ude på banerne.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk