GÅ IKKE GLIP AF VORES SENESTE OPLEVELSER, FØLG MED PÅ - FACEBOOK | INSTAGRAM

Portræt

Keld brækkede tre lændehvirvler, men lavede vildt comeback

Artikel foto: Keld Vestergaard

Crossbladet har fået en snak med Keld Vestergaard, der kom alvorligt til skade under Quad ulykke hos Herning Motocross, men han er dog kommet hurtigt tilbage, i et vildt comeback.

Lørdag 24. Juni 2023 var crossbladet med til Quad og Sidevogn´s DM hos Herning Motocross, og det var her, at det gik grueligt galt for den 29årige industri teknikker, Keld Vestergaard. Det havde været en perfekt dag på Uhre banen, hvor vi havde stået og snakket om, at det var rart, med et løb uden de vilde uheld, og lige da vi ramte ryttergården, med kort tid tilbage af dagens sidste heat med Quad kørerne, så blev der pludselig en form for forvirring, med mennesker der piskede rundt.

Keld er kørt galt

Der kom en del mennesker fra det ene hjørne af ryttergården, og det samme frem mod stedet, og stemningen var ikke som den normalt er. Vi forsøgte at finde ud af, hvad der var galt, for det sidste vi vil gøre, er at opsøge steder med uheld, da et kamera kan skabe det forkerte indtryk, men til sidst fik vi at vide, at en lokal Quad kører, var kørt galt, og røget ind i selve ryttergården.

Vi har snakket med Keld Vestergaard, om hvad der helt præcist skete denne lørdag, for han kan huske det hele, fra det gik galt, til han lagde nede i ryttergården, og til han blev hentet af ambulancen, der var frygtelig længe om at komme frem til Herning Motocross.

Trukket af banen med 70km/t

Keld kørte ude langs siden, hvor der ikke var nogle huller, for at undgå de mange spor, og her kørte han i femte gear, med 70km/t. Der er fart på, og ud af det blå, så bliver Keld bare trukket væk fra den linje han kørte, hvilket han godt kunne mærke, men han prøvede at holde den, og så gik det galt. Keld når ikke at reagere på nogen måder, og bliver trukket væk fra banen, hvor han bare holder fast i maskinen, hvorpå han så en busk, som han troede, at han kunne køre udenom, men her var et træstykke, der ramte midten af maskinen. Da maskinen ramte dette træstykke, så fløj Keld videre ind i et træ, hvorefter hans maskine kom lige bagefter ham, og ramte ham, så han lagde under maskinen.

Artikel foto: Keld Vestergaard

Folk var rystede

Keld fortæller videre om uheldet, at han mindes, at folk i ryttergården var meget rystede over dette, for han landede jo lige hvor alle andre var, heldigvis uden at ramme andre. Det kunne jo have gået langt værre end dette, fortæller han videre i samtalen. Efter en lang ventetid på ambulancen, hvilket desværre kan ske, når man ikke er i direkte livsfare, så lykkedes det at komme afsted på sygehuset.

Dommen

Nu er hverken crossbladet, eller Keld læger, men er skrevet ud fra hukommelsen, fra sygehuset. Det skulle være anden, tredje og fjerde tværtap på lændehvirvlen, altså den nederste del af ryggen, der var brækket. Lægerne kom med dommen, at Keld skulle forvente at der gik tre måneder inden de kunne lave røntgen, og derefter en måned med genoptræning, da det jo var ret alvorligt.

Kendt for at være lidt stædig

Keld Vestergaard er ikke en der er kendt for at være pivet, og flere af klubbens medlemmer, og flere af hans familiemedlemmer, som crossbladet har snakket med efterfølgende, bekræfter at han er ret stædig. En sagde endda til os at Keld ville køre, selvom han manglede begge ben, hvilket jo også siger lidt. Ugen efter uheldet, der kom Keld traskende i bare tæer, gennem ryttergården på Uhre, hvor der lige skal siges at han havde enormt mange smerter, men end ikke det, kunne holde ham hjemme.

Artikel foto: Keld Vestergaard´s maskine

Stort løb var kommet i fare

Vi har snakket med Keld´s familie inden uheldet, hvor vi blandt andet lavede et portræt med hans lillesøster Majken Vestergaard, og her har vi op til flere gange hørt om et stort løb i Frankrig, som han virkelig glædede sig til at være en del af. Her skulle Keld afsted med hans storebror Ricco, og deres far og mor, og det har virkelig kostet mange timers planlægning, og ikke mindst penge. Nu var denne tur kommet i fare, og i takt med Keld´s stædighed, så kunne han ikke bare sidde derhjemme og se til, så han lavede sin helt egen plan, for at komme tilbage.

Egen genoptræning og testkørsel

Keld følte sig godt tilpas, og bare en måned efter uheldet, så gik han i gang med sin egen genoptræning, hvor han begyndte med at cykle, samt lave fitness. Da han følte sig godt tilpas med det hele, så skulle han naturligvis tilbage til Uhre banen, for at teste det hele, og her var crossbladet også med. Der skulle køres klubmesterskaber, og Keld var ganske enkelt flyvende, også selvom lillesøster var i drillehumør, og hev dødmandsknappen, lige da fem sekunder skiltet blev vendt om, og han kom sidst fra start. Keld virkede frisk og veloplagt, og selvom han havde været ude for en alvorlig ulykke, en måned tidligere, så var han godt på vej tilbage.

Vildt comeback i Frankrig

Ingen havde regnet med at Keld og hans familie kunne rejse afsted mod årets højdepunkt i Frankrig, hvor de skulle være en del af et kæmpe løb. 72h de Pont-de-Vaux hedder det, og er et kæmpe stort løb, med rigtigt mange mennesker, hvilket vi sad og fulgte fra kontoret, så vi kunne få en ide om, hvad det var at de skulle, og hvad det gik ud på. Vi må blankt erkende at dette måske lige var en for stor mundfuld for os, for det er kæmpe stort, og kunne måske have været med i Peter Ingemann´s serie Størst. Vi fik Keld til at forklare det lidt nærmere, så man kan få en ide om, hvad de kørte.

Artikel foto: Keld Vestergaard

Le Mans på Quad

Maskinerne var blevet bygget lidt om hjemmefra, så de blandet andet havde fået større tank på, så de kunne køre længere, for dette var alt andet en normalt. Tidskvallen som de kørte om fredagen, varede 45 minutter, og et heat af en time. Når starten går, efter der har været et tidsskilt, ligesom til Le Mans, og så skulle kørerne løbe over til deres maskiner, sætte dødmandsknappen i, og så starte maskinen, inden de kunne køre. Det er ikke noget som de træner i, man skal bare kunne gøre det.

Keld og Ricco skiftedes til at køre

Lørdag skulle der køres et heat på to timer, og søndag skulle der køres et heat på en time. Keld og Ricco Vestergaard skiftedes til at køre, hvor Keld blandt andet kørte søndagens heat alene, hvor han blev etter i dette heat, i deres klasse (Duo), hvor der var 35 hold, og en tredjeplads ud af alle 102.

Flot tredjeplads

Dette betød at de fik en flot podieplads i Frankrig, og det kan de jo kun være tilfredse med, så kort tid efter uheldet. Denne samlede tredjeplads, som det blev til, var naturligvis en holdindsats, mellem begge kørere (Keld og Ricco Vestergaard), der gav alt hvad de havde, hele weekenden, i ualmindeligt dårligt vejr om fredagen, med masser af mudder, og sjap, der dog gradvist blev bedre henover weekenden, hvilket betød at banen endte ud med af være hård og hurtig til sidst.

Artikel foto: Keld Vestergaard

Drømme og målsætninger

Keld Vestergaard har en drøm om at blive Danmarksmester, men da vi snakkede med ham, så virkede det lidt som om at der var noget andet, der var lidt større. Keld vil rigtigt gerne tilbage til Frankrig og køre dette løb igen, men det skal være 12-timers udgaven, i stedet for den netop afviklede 4-timers. Keld og har spurgt både hans lillesøster Majken, og storebror Ricco, uden nogen endelig beslutning.

72h de Pont-de-Vaux

Hvis du vil vide mere om dette løb i Frankrig, eller se mere (billeder og video) så kan vi anbefale, at man kigger på deres Facebook side HER hvor der er mange ting.

Vi siger tak for snakken, til Keld, og tak for forklaringen omkring ulykken. Vi er stadig noget imponerede over dette comeback, og ikke mindst, hvor godt det gik.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk