Quad Nyheder

Oplevelsesrig dag med Quad og Sidevogn DM 2023 på Uhrebanen

Artikel foto: DM Sidevogn 2023, Uhre

Fredag og lørdag var crossbladet til DM i Quad og Sidevogn på Uhrebanen hos Herning Motocross, og det var en oplevelse.

Fredag 24. Juni 2033, midt på eftermiddagen, der landede crossbladet hos Herning Motocross, hvor vi slog os ned, med det rullende kontor. På dette tidspunkt, var der dukket en lille håndfuld kørere op, men der kom næsten alle der skulle køre dagen efter, inden dagen var gået.

Ryttergården delt op i to

Vi havde placeret os i det øverste del, inden hallen med skylleplads, og heroppe der var alle sidevognskørerne, og i den øverste del, ved klubhuset, der var alle Quad kørerne samlet. Det var lidt sjovt, at de var delt op på den måde, men det er jo to forskellige verdener, der ikke er så store, så det er vel meget naturligt, at man holder der, hvor ens modkørere, konkurrenter og venner, holder til.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Quad DM 2023, Uhre
Artikel foto: DM Sidevogn 2023, Uhre
Artikel foto: Quad DM 2023, Uhre

Stille lørdag morgen

Normalt når vi kommer ud til ræs, så er der fuld gang i ryttergården, meget tidligt, men denne morgen, hvor vi stod op, var der bomstille. Det var der faktisk nogle timer frem, og det var først hen mod klokken 07:00, der begyndte at komme noget liv, så det var en lidt anderledes oplevelse, men nu står vi også ret tidligt op, når vi er med på banerne til løb.

Artikel foto: DM Sidevogn 2023, Uhre

Dagen forløb efter planen

Der var rigtigt mange nye ting, som vi skulle forholde os til, på Uhre, den lørdag, for vi har aldrig oplevet et rigtigt Quad løb, og det er mange år siden, at vi har set sidevognskørere, så der var en del indtryk, der skulle bearbejdes på banen. Det hele forløb bare som det skulle, med tre quad heat, og et sidevognsheat, en middagspause, og så gentog det hele sig igen.

Artikel foto: Quad DM 2023, Uhre

Vi var lidt rundt over det hele som normalt, men denne gang var der mange spørgsmål, så vi har snakket en del, på denne tur, for at forstå disse to forskellige versioner. Vi har aldrig nogensinde set så vilde spor på en motocrossbane, og her kæmpede alle, for at kunne holde sig, hvor de skulle, og vi er ret imponerede over, at de kunne holde styr på de maskiner, uanset om det var Quad, eller sidevogn. Der skal godt nok bruges mange kræfter på dette, men flere var også pænt trætte, efter et gennemført heat, hvor nogle kørere nu også hygger sig en anelse mere end andre.

Projekt Tearoff hos Herning Motocross

Herning Motocross vil gerne gå forrest og indførte 2kr pant på tearoff til lørdagens Quad og Sidevogn DM 2023, på Uhrebanen, og det forløb faktisk ret godt, som forventet. Dette kommer vi nærmere ind på, i en artikel for sig selv, senere søndag, her på crossbladet.dk

Kvart salto, Prop og Kaos

Vi havde været ned og hente lidt vand i kantinen, og lige da vi trådte ud af døren (til højre) og kiggede op mod de to hop, med et blødt højresving, så skulle kameraet frem.

(Artiklen forstætter efter billederne)

Artikel foto: DM Sidevogn 2023, Uhre
Artikel foto: DM Sidevogn 2023, Uhre
Artikel foto: DM Sidevogn 2023, Uhre

Vi fik kort fortalt, hvad der var sket, og her havde et hold sidevognskørere, misset et spor, enten på hoppet, eller ved landingen, og slog en kvart salto, og røg af. Dette bremsede kørerne, bagfra, så de skulle i gang, mere eller mindre, i bunden, mellem de to hop, og så var de for tunge i rxxxx, til at komme op af det næste hop, som du kan se på billederne. Det gik totalt i kagemand, hvor flere gravede sig ned, og dannede en prop, gennem længere tid, og da vi forlod stedet, var der stadig et hold oppe ved flagposten. Der kommer flere billeder derfra, senere på dagen i vores samlede album.

Alt var perfekt, lige indtil 10 minutter før tid

Vi oplevede så mange spændende ting, både i ryttergården, og gennem vores kamera, så her er der en del at arbejde med, nu vi er kommet på kontoret igen. Alt forløb bare i skønneste orden, lige indtil dagens sidste heat, havde 5-10 minutter tilbage, så gik det desværre galt for en Quad kører, der blev hentet af ambulancen, men vi har i skrivende stund, ikke hørt nærmere om dette.

Det har været nogle fede dage, som nævnt, med en masse nye indtryk, der helt sikkert lige skal arbejdes lidt med, men det er noget, som vi gentager, på et senere tidspunkt.

Video og Billeder

Til selve løbet, der postede vi lidt starter af både Quad og Sidevogn, på vores tilknyttede Instagram @crossbladet.dk og senere på dagen søndag, der kommer et samlet album med alle billederne, på vores tilknyttede Facebookside, som du på siden crossbladet.dk

Pokaloverrækkelsen

Billederne herfra, er allerede lagt online, og dem finder du HER


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk