Portræt

Alex Seier var i 2022 ude for grim ulykke, men er tilbage på sporet

Alex Seier, Børkop Motor Sport, MX, Motocross, Crossbladet, Motocross Nyheder, MX Artikler,
Artikel foto: Alex Seier

Vi har fået en snak med Alex Seier fra Hedensted, der i 2022 var ude for en grim motocross ulykke, der kostede ham et år fra sporten, men nu er han for alvor tilbage, med fart i maskinen.

Crossbladet har snakket med den i dag 21årige Alex Seier fra Hedensted, der har hjemmebane i Børkop Motor Sport, ved Vejle. Alex kom i gang med motocross, da han var omkring 5år, hvor han var ude og se en af hans venner køre på en PW50, og da han fik lov til at prøve den, så var han solgt. Alex har gennem hans karriere haft en del skader, ikke mange, og ikke i nærheden af det, der skete i 2022, hvor han blev ramt at to større uheld, der kostede ham mindst et år fra sporten.

Det gik helt galt i 2022

Vi skruer tiden tilbage til april måned 2022, hvor Alex Seier væltede i Hjørring og slog hovedet, hvor han fik hjernerystelse og en blødning i hovedet. Alex vandt det første heat, men i andet heat gik det helt galt hvor han væltede og slog hovedet. Sådan en skade koster jo noget tid “på bænken” og han fik at vide, han ikke måtte køre i lang tid, og han nok skulle forvente at han først kom på cyklen til sommer. Efter et par måneder, så fik han endelig grønt lys, og måtte sætte sig på cyklen igen, men det der ventede ham forude, det havde ingen set komme, men her gik det for alvor galt.

Juli måned 2022 glemmer Alex aldrig

Alex Seier var endelig kommet tilbage på cyklen, og var på en fed tur på træningsskole, på Dall banen i Aalborg, hvor der var fri træning om eftermiddagen. Banen var blevet vandet, så det ikke støvede, og her kommer Alex mod et hop, og rammer noget smat, og så glider cyklen, indtil den rammer noget tørt på banen, hvor den får bid, og sender ham udover et hop, og her går det grueligt galt. Her røg Alex Seier på Aalborg sygehus, hvor han blev akut opereret.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Alex Seier

Rygsøjlen er kappet over

Alex Seier fik den vilde besked, at han havde brækket ryggen, noget ingen ønsker sker, men han havde ikke bare brækket ryggen, hans røgsøjle var kappet over, og sad forskudt for hinanden. Ikke nok med det, så var der en tap knust, og en brækket, samt flere følgeskader, såsom håndknoglen var brækket, og hans korsbånd i det ene knæ var flænset.

Blev overført til Horsens

Alex mener han var på Aalborg Sygehus i et par dage, inden han blev overført til Horsens, så han kunne være tættere på familien i Hedensted. Mens Alex var indlagt i Aalborg, så han skulle op og stå indenfor de første 48 timer, ellers skulle det helt store apparat sættes i gang, og det er ikke noget, som nogen ønsker, så det var bare om at komme op.

– Jeg blev sendt hjem med sygeseng, rollator, på bopælen, hvor der også kom hjemmehjælp til mig hver dag i seks uger, fortæller Alex Seier videre i samtalen, hvor man godt kan fornemme, at dette altså var alvorligt, og en oplevelse han gerne ville have været foruden.

Genoptræningen

Alex skulle jo også have genoptræning, så han kunne komme tilbage til hverdagen, hvor motocross, formentlig ikke lige var det første han tænkte på. – Jeg kom under den kommunale fysioterapeut, og det virkede slet ikke for mig, fortæller Alex til crossbladet, så derfor kontaktede de motocross køreren Kim Sørensen, der også er fysioterapeut i Farsø, og som har hjulpet andre kørere i Danmark. Her kom de resultater som Alex ønskede, og som de andre ikke var i nærheden af, så det er han naturligvis glad for, for det har også betydet, at han rent faktisk fortsat kan køre motocross, endda på topplan.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Alex Seier

Tilbage på maskinen i 2023

Alex vendte tilbage til hans elskede sportsgren i 2023, hvor han også kørte med i DM, og sluttede på en super flot, samlet sjetteplads i mesterskabet B MX2, og det kom lidt bag på ham.

Du arbejder kun 20-25 timer om ugen, men kører motocross hele tiden, hvordan kan det overhovedet hænge sammen Alex..

Alex Seier arbejder på nedsat tid, for der er nogle mén efter uheldet, men det spørgsmål vi gav ham, det kunne vi virkelig mærke var noget han var træt af at svare på hele tiden. – Folk spørger mig hele tiden (ofte) hvordan det hænger sammen med at jeg er på nedsat tid, altså 20-25 timer om ugen, men kan køre motocross hele tiden, hvilket jo egentlig er et mirakel i sig selv.

Jeg glemmer smerterne

Når Alex Seier sidder på maskinen, så “forsvinder” smerterne, eller han glemmer de er der, for fokus er 100% på det han laver, og giver en hvis form for frihed. Smerterne er der stadig og kommer tilbage, så snart han er i ryttergården, men det er en af mange grunde til at han kører så meget for tiden, for så slipper han for at det gør ondt i blandt andet hænderne, ved stød osv.

Alex er jo “hård bane mand” i og med han er fra Børkop, men han elsker at køre på sandbaner, for her mærker han ikke stødene i kroppen på samme måde, som på de hårde baner.

Har ingen titler endnu, men…

Alle crosskørere har en masse drømme om DM, EM og VM, altså køre en masse store udenlandske løb, men som det ser ud lige nu, så har Alex ikke de samme drømme, han nyder bare at være tilbage på cyklen, og kan køre med i en masse forskelligt ræs. – Jeg har faktisk ikke nogle titler, men har en del podiepladser gennem tiden, og faktisk kun været på podiet til DM en gang. Mit mål er at komme igennem en hel sæson uden styrt og skader, og så vil et danmarksmesterskab da pynte lidt på det.

Fører DM B MX2 2024

Alex er tilbage i storform, og har rent faktisk lagt sig i spidsen af DM 2024, i klassen B MX2, efter den første afdeling på en pænt svær Svendborg bane. Den næste afdeling skal køres i Uhre, og her det sand, som han er blevet glad for, så det bliver super spændende at følge. Se mere her

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Alex Seier øverst på skamlen i Svendborg

KK Academy

Kenneth Kaalund har været en utrolig stor del af min udvikling til det kommende år, som gør at jeg kan gøre mit bedste trods mine skader, fortæller Alex videre. Også et stort tak til mit team, og alle folk bag mig, som tror på mig hver eneste dag. Det er grunden til at jeg giver mig 110%.

Tak til Alex Seier for at dele historien med os, og ønsker ham alt muligt held og lykke fremover.

Instagram og Facebook

Hvis du vil følge lidt med i hvad Alex Seier laver, så kan du følge ham på Facebook HER og på hans tilknyttede Instagram HER hvor der kommer diverse opdateringer.

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk