Portræt

18årige Malou Jakobsen vil være verdensmester i 2026

Artikel foto: Malou Jakobsen

Crossbladet har snakket med den 18årige Malou Jakobsen, der jagter drømmen om at blive verdensmester i 2026.

Ved vores besøg hos Børkop Motor Sport, til deres klubmesterskab, der fik vi også fornøjelsen af at hilse på Malou Jakobsen, og hendes far. Dette er deres hjemmebane, og er kommet her siden Malou var 3år gammel, hvor hun faktisk også begyndte at køre på banerne, først på fire hjul, og dernæst på to hjul, og som mange allerede ved, så klarer hun sig rigtigt godt, udenfor landets grænser. Vi tog lidt billeder i Børkop, og fik en snak med Malou inden hun skulle afsted mod Sverige og køre den forgangne weekend, og her fik hun også en plads på podiet (3ér), så det var en god start på denne serie, hvor der er 100.000 på spil, hvilken man ikke ser på samme måde i Danmark.

Verdensmesterskaberne

Malou Jakobsen fortalte hurtigt i vores samtale, at hun havde et bestemt mål, og det var at blive verdensmester i 2026, også gerne inden, men kvindelige motocross kørere, de topper lidt senere, end de mandlige. De mandlige kørere topper gerne som 18årige, mens de kvindelige udøvere topper som 20årige, og det betyder, at Malou stadig har nogle år at arbejde med, og det går godt.

Trods en vanskelig opstart på hendes 2023 sæson, hvor der er flere ting, som skal bearbejdes, og ikke har givet hende fuld fokus, som hun gerne ville, så er hun trods alt kommet godt tilbage. Malou Jakobsen begyndte at køre VM, da hun var 15år gammel, og kører den dag i dag, dameklasse 250cc 4-takter (det største damer må køre på). Malou Jakobsen´s bedste placering i VM regi, er en samlet 11.plads, så hun er ikke langt fra målet, men det kræver stadig en masse hårdt arbejde, og ikke noget der bare kommer af sig selv, men hun ligger bestemt heller ikke på den lade side.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Malou Jakobsen til Klubmesterskab 2023 i Børkop

Malou Jakobsen knokler for det

Mange 18årige giver den gas med masser af fester, og byture, men denne del har Malou Jakobsen valgt fra, i jagten på den helt store drøm. Malou træner 3-4 gange ugentlig på motocross banerne (om sommeren), og dyrker dagligt fysisk træning, såsom løbeture og boksetræning. Malou er også tilknyttet Team Danmark, og her får hun motocross træning, af Emil Larsen, og så kan man vist hurtigt forstå, at der ikke er mange timer tilbage, til at lave alt muligt andet, som piger i den alder normalt gør. Alligevel så formår Malou at vaske sin maskine, vaske bilen, der fragter dem rundt i verdenen, og er ikke bange for, selv at skrue i maskinen, hvis dette er nødvendigt.

Dansk Mester

Malou Jakobsen er vant til at stå på toppen af podiet, på de Danske motocross baner, hvor hun tilbage i 2017 blev pige Danmarksmester, og i 2019, der blev hun den yngste mester i dameklassen. Dette giver naturligvis blod på tanden, og har uden tvivl, også givet hende skubbet, frem mod der, hvor hun er i dag. Malou fortæller blandt andet til crossbladet, at hun for omkring 10år siden, blev trænet af Line Dam, og den dag i dag, så kæmper de mod hinanden, når de kører, hvilket er lidt sjovt.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Malou Jakobsen satte et heat i gang, i Børkop

Vil gerne give noget tilbage til sporten

Man kan hurtigt mærke på Malou Jakobsen, og ikke mindst hendes far, at de virkelig brænder for denne sportsgren, uanset om det er et klubmesterskab, på den lokale bane, eller når de skal køre VM-Afdelinger ude i den store verden. Crossbladet spurgte Malou, om hun, som så mange andre top kørere, ville være coach, og tilbyde sin viden og erfaring, til andre kørere. Lige præcis det med at lære fra sig, syntes Malou er sjovt, og drømmen om at lave noget med andre piger på sigt, lever helt sikkert, men hvor langt ude i fremtiden, denne del er, det ved vi ikke.

Selvsikker pige, der er helt nede på jorden

Crossbladet fik hurtigt en fornemmelse af, at Malou Jakobsen er meget selvsikker, og har lagt planen for sin drøm, men på samme tid, så er hun helt nede på jorden, og nem at snakke med. Nogle atleter kan ikke helt styre, den megen opmærksomhed, som de får, men sådan oplevede vi det på ingen måder hos Malou. Crossbladet er ikke i tvivl om, at hun nok skal nå sine drømme og mål.

Følg Malou og jagten på drømmen

Du kan følge Malou Jakobsen, og jagten på hendes drøm, på Instagram.

Kom til siden her


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk