Dansk Motorsport

Jonas Mortensen fik drømmestart i Hankook 1600 Challenge 2024

Artikel foto: Jonas Mortensen

Vi har brugt søndagen på Ring Djursland, hvor vi har set en masse ræs, og fulgt Jonas Mortensen til sit allerførste løb.

Søndagen skulle vi oprindeligt have brugt i Møldrup, men det blev desværre aflyst, og så kom vi i tanke om at der var både biler og motorcykler, på Ring Djursland, så det røg vi afsted til. Vi har længe tænkt over at lave en kategori der hed Dansk Motorsport, så vi kan få endnu mere bredde på siden, og vi har ikke kunne finde en bedre start på dette, end til dagens løb.

Feltets yngste

Jonas Mortensen fik sin licens i marts måned 2024, for man skal være mindst 14år, for at kan køre med, og søndag 9. juni 2024, der skulle han køre sit allerførste løb, sammen med, og mod, en masse voksne. Jonas er uden tvivl den yngste i feltet, og måske også dagens yngste deltager (uden at være sikker) men vi mødte faktisk ikke andre på hans alder, der kørte med, men vi så ikke alt.

Vanvittig præsentation

Vi har set flere video med Jonas, hvor han har trænet i bilen, og det går stærkt, når han sidder bag rattet, og blæser afsted på banerne. De har været afsted hele weekenden, og kørt tidskval, hvor Jonas var top fem af alle, og andenbedst i hans klasse, og på selve løbsdagen, viste han også at han var kvik. Han har uden tvivl taget noget med sig fra motocross, for der var nogle fede kampe, specielt med hvem der holdte på længst, ind i et sving, og den der gjorde det, kom også først.

Første heat, der blev Jonas 3ér i hans klasse, og i andet heat, der blev han 2ér, og flere af med og modkørerne, kom hen og roste ham, og gav et par gode råd med videre. De skal nok lige tænke lidt nærmere over, at der dukker en ny knægt op, på bare 14år, og kører fra dem.

Som en MX Ryttergård, bare med fliser

Der var en fed stemning i ryttergården, og det var et større område, som vi ikke nåede helt omkring, men der var virkelig en hyggelig stemning, hvor alle hjalp hinanden, gav gode råd om dæk, dæktryk, regler (der er vildt mange regler) og mindede om en ryttergård til motocross, her var der bare fliser og asfalt. Man ville gerne have så mange afsted på banen, også selvom man kørte mod hinanden.

Pokal høst

Jonas Mortensen var Rookie, og det blev man også belønnet for, og dagens to heat, gav derfor to pokaler, og en kasket, som du kan se på billederne herunder.

Artikel foto: Rookie 2024

Flere pokaler

Nu gik det jo rigtigt godt i dagens begge heat, men her blev det ikke lagt sammen på dagen, ligesom til motocross, for her røg de på pallen, for placeringen i hvert heat. Vi troede faktisk han “bare” skulle have en pokal mere, men han fik yderligere to, og to kasketter mere, så det var den helt store høst på Ring Djursland. Dem kan du se på billederne herunder.

Artikel foto: Jonas Mortensen 3ér
Artikel foto: Jonas Mortensen 2ér

Hvordan det så kommer til at se ud i den samlede stilling, det er vi ikke nået frem til endnu, men han har i hvert fald fået sig en drømmestart, med første løb nogensinde, i Hankook 1600 Challenge serien 2024. Det bliver super spændende at følge de næste runder, for det går rigtigt godt.

Stort tillykke med dåben, og de flotte resultater.

Billeder

Der kommer et album på Facebook siden mandag.

Se alle billederne fra dagen i et samlet album her

Tak for en fed dag på Ring Djursland.

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk