Motocross Nyheder

78 kørere blev det til i finalen af Landsdelsmesterskab syd, 2023

Artikel foto: Landsdelsmesterskab syd finale 2023

Lørdag 7. Oktober 2023, var Crossbladet med til finalen af Landsdelsmesterskab Syd, i Sønderborg.

Det var en af de dage, hvor vi skulle tidligt op og afsted, for vi har et par timer til Nybøl banen hos Sønderborg Motor Club, hvor der lørdag 7. oktober 2023, skulle køres finale af Landsdelsmesterskab syd. Vi ankom til klubben en lille halv time før, der var køremøde, så vi havde lidt tid til at kigge rundt, og få os en kop kaffe, inden det hele skulle starte op.

Hvordan er banen

Ugen frem mod denne finale, havde snakket gået, og om den overhovedet har kunne klare alt det vand, der havde lukket mange af landets andre baner. Da vi havde fået en kop kaffe, og stod ved klubhuset, så var der en håndfuld kørere på vej ind, fra en runde på banen, og de havde både gode, og dårlige nyheder. Banen var som sådan fin nok, men den var ret blød i toppen, og enkelte steder lidt mere end blød, men som en ung mand sagde, så er det jo motocross de kører, så alt kan ikke være perfekt, året rundt. Vi er ret sikre på at de havde gjort hvad de kunne i Sønderborg Motor Club, for at det kunne blive gennemført, og da de så også kom i gang, så var det heller ikke værre.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Landsdelsmesterskab syd finale 2023
Artikel foto: Landsdelsmesterskab syd finale 2023
Artikel foto: Landsdelsmesterskab syd finale 2023

78 kørere på dagen

Da vi besøgte Øst udgaven på Kejserdalen blev vi i sommers mødt af en masse mennesker, men det var også tæt på dobbelt så stort, end i Sønderborg. Hos Herning Motocross var der 117 kørere, og til finalen i Aalborg, samme dag, som i Sønderborg, så var der omkring 100. Der er jo ærgerligt at det har været delt op, men sådan skulle det jo ikke blive i 2024, i hvert fald, hvad vi har hørt.

Hov hvor blev han af??

Vi havde ikke været ud på banen særlig længe, for at tage billeder i tidskvallen, da vi stod nede bagerst på banen, og tog billeder. Vi havde linsen skruet ind mod et sving, men pludselig så forsvandt køreren, udover kanten, og var væk. Vi blev helt paf, og glemte at tage billeder, men en kører bagved, så det samme, og stoppede op (det var flot, men vi fik desværre ikke nummeret). Han gav tommel op, men vinkede samtidig på os, for at vi skulle komme derhen.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Hvor blev han af?

Vi stod lidt og kiggede, og om køreren ikke kom til syne igen, men han var som forsvundet, ud af det blå. Vi kiggede lidt omkring, men alle dem der hjalp de små (gul vest) var væk, så vi tog beslutningen om at ryge derhen, og se hvad der var sket. Vi hoppede over banen, og så der var en slags “sti” derhen, men i første skridt, så stod vi i vand til støvlekanten, og øffede lidt over det, inden vi måtte op på kanten af bane sporet, og kæmpe os hen mod hjørnet, og så fik vi øje på den unge mand.

Man kunne næsten fornemme glæden hos ham “nede i grøften” for den var umulig at få op, alene. Så med et kamera hængende om halsen, så hev og sled vi, for at få dyret op, og efter en helvedes besvær (undskyld sproget) så lykkedes det til sidst, at få ham op, så han kunne starte og ryge afsted. Der var ikke meget tid tilbage af den tidskval, og da vi kom ind, så kom han og sagde tak.

Så kan vi krydse den oplevelse af også.. Ps tak for mudderet du sendte afsted, som hilsen 😀

Ingen alvorlige uheld

Når banen er som den var, så var der også en del styrt, men ikke noget der var så slemt, at det krævede ambulance, heldigvis. Vi så i hvert fald ikke deres reddere på banen, styrte omkring, som vi så ofte har set det, så det var en god dag, selvom det er træls at smide den i et sving, hvor der dog er blødt sand, eller køre på tværs af et hop, hvor der dog var masser af græs.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Landsdelsmesterskab syd finale 2023
Artikel foto: Landsdelsmesterskab syd finale 2023
Artikel foto: Landsdelsmesterskab syd finale 2023

Totalt nede på jorden

Det var en tophyggelig dag, også selvom der ikke var nær så mange, som de andre steder vi har besøgt, og når man kommer til Sønderborg, så forsvinder alt stress og jag, i hvert fald, som vi oplevede det, på Nybøl banen. Til køremødet var der ingen spørgsmål, og der var ikke nogen der jagtede dommeren dagen igennem, der vist havde sig en relativ nem dag.

Inde i klubhuset, havde den lokale strikkeklub slået sig ned, og efter lidt forhandling, fik vi plads ved et bord, bagved dem, så vi kunne få lidt billeder online. Så kunne vi samtidigt sidde og hygge os lidt med, når de snakkede, for vi forstod ikke en lyd af hvad de sagde 🙂

Det var en hyggelig og gennemført dag på Nybøl banen, og vi vender med glæde tilbage i 2024, hvor vi så håber at kan få det rullende kontor med os derned, dagen før.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk