Portræt

Alexander Johansen skiftede fodbold ud med motocross i 2022

Artikel foto: Alexander Johansen

Vi har fået os en snak med Alexander Johansen, der skiftede fodbold ud med motocross, og det er et valg han ikke fortryder.

Crossbladet har snakket med Alexander Johansen og hans far Max, som vi er begyndt at møde ofte på landets mange motocross baner. Alexander er 12år (13 til december), og han gik til fodbold, ligesom mange andre børn på hans alder, men det sagde ham ikke rigtigt noget. Alexander´s far (Max) har i sine unge dage hygget med motocross maskiner på marker, men aldrig på baner, og tænkte at det måske kunne være noget for Alexander, og tog ham med til Fjerritslev og kigge.

Var solgt med det samme

Der skulle ikke bruges mange timer hos Han Herred Motorklub (Fjerritslev) før Alexander var klar på at prøve denne sportsgren, og det er noget de aldrig har fortrudt et sekund efterfølgende. Alexander fik sig en Honda 125cc 4-Takter, hvor han startede derhjemme, for at lære og skifte gear, og efter et par uger så røg de afsted mod banen i Brønderslev.

Yamaha 65cc

Ved besøget i Brønderslev stod Max (far) og snakkede med en person han kendte, og han havde en 65cc i overskud, de kunne købe, for det var vejen frem, i stedet for den Honda. De fik hentet maskinen, og så gik træningen ellers i gang, hvor Alexander blandt andet fik et klippekort til Sneaky Fast, som kunne skubbe ham videre i den rette retning.

Artikel foto: Alexander Johansen

Skal i gang med anden sæson

Alexander Johansen har bare været i gang i et år med motocross, helt præcist et år og tre måneder, og han er allerede kommet rigtigt godt efter det, men nu træner de også meget. Alexander er blevet bidt af denne sport, og smider alt sin tid i det, sammen med sin far (Max) der er blevet lige så vild med det, og nu kan de næsten ikke vente på at det bliver 2024, og den nye sæson kan starte.

Vinder sit andet løb

Alexander skulle egentlig have kørt 85cc, grundet hans alder, men han fik lov til at køre et 65cc løb på Mols, til deres Triple Crown Pokalløb 2023, hvor crossbladet faktisk også var med. Her vandt Alexander, og da vi fik en snak med hans far (Max) så byttede vi lige billeder fra pokaloverrækkelsen, og en snak om det var lidt sjovt, for dette var crossbladet´s første løb, i 30år. Det var lidt pudsigt at vi lige skulle støde på Alexander og Max her, og sidenhen mange gange i løbet af 2023.

Artikel foto: Alexander Johansen

Aldrig drømt om det ville stikke så meget af

Max Johansen (far) fortæller at han aldrig havde drømt om at dette ville stikke sådan af, ment på den måde at det hele bare er så fedt at være en del af. Han indrømmer dog, at lige den første gang han skulle trille ind i en ryttergård, der var det ikke så fedt, for hvad tænkte alle de andre mon, men det har han altså længe glemt, for både Max og Alexander blev taget så godt i mod.

Det er jo som en stor familie, og lige meget hvor man kommer hen nu, så kender man nogen, eller så planlægger man at følges sammen. Foreningslivet kan bare noget helt specielt, fortsætter Max, og det sammenhold der findes med motocross, det er simpelthen så fedt.

Fremtiden bestemmer Alexander

Der er sket mange ting i 2023, og hvad der skal ske i 2024, og fremover, det bestemmer Alexander (næsten), men vi tager det i hans tempo, og hvad han har lyst til, fortsætter Max (far). Den kommende 2024 sæson skal bruges på udvikling af teknik, og det som hører til, men drømmen er bare at lade det hele udvikle sig i Alexander´s tempo, sammen med alle hans nye venner.

Artikel foto: Alexander Johansen

NMB MX Training 2024

Alexander Johansen har fødselsdag 23. december, men allerede nu ved han hvad gaven er, og det er nemlig en sæson under vingerne af Nichlas Bjerregaard, som har startet NMB MX Training. Her er der fokus på teknikker, fart og udvikling, og det glæder han sig meget til.

Crossbladet er inviteret med til deres første samling, af Bjerregaard, så her kan du læse meget mere om dette nye og meget spændende projekt, han har søsat.

Vi ønsker Alexander held og lykke i 2024.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk