Portræt

Amalie M. Gertsen vinder Dansk Amatør Mesterskab 3 gange i træk

Artikel foto: Amalie Møller Gertsen

Crossbladet har fået en snak med Amalie Møller Gertsen, der i Lindknud Motocross Klub, vandt Dansk Amatør Mesterskab 2023, og dette var tredje DAM titel i træk.

Vi har fået en snak med den 19årige Amalie Møller Gertsen, der har hjemme i udkanten af Aarhus, og som her i 2023 vandt sit tredje Dansk Amatør Mesterskab, hos DMCU, i træk. Amalie skal nok få sine dage til at gå, for til dagligt, tager hun en Team Danmark uddannelse på Tradium Handelsgymnasiet i Randers (HHX), hvor der også er Elite træning og coaching af professionelle trænere.

Kørte motocross før hun kunne cykle

Amalie Møller Gertsen startede med motocross i en alder af bare 4år, og det var grundet hendes far, der også har kørt motocross. Han “smed” hende på en PWér, som lille, og her fik hun altså smag for denne sportsgren, der allerede har givet hende en masse tilbage, som kun 19årig.

DMCU og DMU

Man kan finde Amalie Møller Gertsen i begge forbund, hvor hun dermed også har to hjemmebaner, hvor den ene er Mols Cross Klub (DMCU) og Randers Motor Sport (DMU). Hun hælder dog mest til at køre i DMCU, for det er her hun som kører, har flest fordele, som det ser ud lige nu.

Har faktisk fem DAM Titler

Ved vores snak med Amalie, og omkring at hun har vundet Dansk Amatør Mesterskab tre gange i streg, hvilket er super flot i sig selv, så kommer det også frem, at hun rent faktisk har vundet DAM to gange tidligere. Amalie fortæller at hun vandt titlen første gang i 2016, på den lille bane mod drengene, og igen 2018 på den store bane, mod pigerne.

Herefter har Amalie vundet Danske Amatør Mesterskab som Maxi Pige i 2021, 2022, og 2023.

Yderligere resultater:

  • Sølv til pige DM 2019 og 2020 (DMU)
  • Vinder af C cup pige 2017 (DMU)
  • Best female rider til blu cru 2022

Deltager også i EM

Amalie kører også med i Europa Mesterskaberne, men det er gennem DMCU, for her er det gratis at deltage, mens det koster pænt mange penge, hvis det skal være gennem DMU. Ikke nok med at det er gratis at køre EM gennem DMCU, så er der også præmiepenge på spil, og dette giver jo altid lidt ekstra blod på tanden. Amalie fortæller videre, at hun har stilet efter en Top 25 plads, i EM, men det bedste resultat, hun har hentet indtil videre er en 11. plads, så allerede her, er hun godt over målet.

Amalie har kørt EM i 2019, 2022, og 2023 (2020 og 2021, var der Corona).

Det bedste er hoppene, og starterne

Da vi spurgte indtil, hvad det fedeste var, når hun sad på sin maskine, så kom det ret hurtigt frem, at hoppene var fede, for at at kunne flyve med sådan en maskine, var sjovt. Men det fedeste må være starterne, for en god start afgør mange ting, på kort tid, og hvordan et heat som regel ender.

Men hvor er den fedeste bane så

Her blev der lidt stille, et kort øjeblik, for den er også lidt svær at svare på, men Amalie kom dog hurtigt frem til to baner i Danmark, som hun var specielt glad for. Den ene var Korskroen ved Esbjerg, og den anden var Han Herred i Fjerritslev, hvilket også er to ret fede baner.

Stort Team og VM

Drømmene er helt på plads, når man spørger ind til dette, for Amalie var hurtig på aftrækkeren, ved dette spørgsmål. Drømmen er uden tvivl at komme til at køre på et stort Team, gerne noget med Yamaha, og så naturligvis vinde Verdensmesterskaberne.

Amalie Møller Gertsen er godt på vej mod sine drømme, det er vi ikke i tvivl om, for hun har jo allerede bevist, hvad hun kan, og går alt for at jagte endnu mere.

Følg Amalie

Du kan følge hendes videre eventyr på Facebook Her og Instagram Her


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk