Portræt

Emil Sørensen har haft et fantastisk år og er tæt på ny titel

Artikel foto: Emil Sørensen

Crossbladet har fået en snak med Emil Sørensen, der ligger i spidsen af Dansk Amatør Mesterskab 2023, og kan lukke den i Rougsø, der er anden-sidste afdeling.

Den 15årige Emil Sørensen, der har hjemmebane i Hampen Motocross Klub, er mere eller mindre opflasket med motocross. Emil har kørt siden han bare var 3år, og har allerede oplevet det, som mange går og drømmer om med sporten, men det er heller ikke noget, man kommer sovende til. Som 5årig kørte han første gang på en motocross bane, og i 2015, vandt han sit første mesterskab, som var Dansk Amatør Mesterskab i 50cc, og ikke nok med det, så var det på hjemmebanen.

Går på elite skole

Emil Sørensen går i 9. klasse på langmarkskolen i Horsens, der også har talent idrætsklasser, men det er ikke en ren motocross linje, som man eksempelvis ser det på mx efterskoler. Emil fortalte til crossbladet, at der blandt andet også er en speedway kører på skolen, og en masse andre unge talenter, indenfor deres sportsgren. Om han vil have 10. klasse med der også, er jo et stort spørgsmål, for en ung mand i den alder, hvor livet mere eller mindre, først lige er begyndt.

Vundet mange klubmesterskaber

Ved samtalen, spurgte vi ind til, om Emil havde nogle titler, og det havde han, endda så mange, at han ikke helt havde styr på dem. Om Emil var beskeden, eller bare ikke kunne huske hvor mange klubmesterskaber, han havde vundet, det ved vi ikke, men efter af Alf (farmand) lige blev spurgt, endte vi ud med omkring syv. Ja Emil har faktisk vundet alle de klubmesterskaber, han har kørt.

Kørte 85cc i 2022

Sidste år, der kørte Emil Sørensen 85cc, og her gik det virkelig godt for ham, og endda så godt, at han vandt Dansk Amatør Mesterskab i 85 B, samt et utal, af andre løb. Ved afslutningen af 2022 sæsonen, der vist han også at han skulle rykke videre op på en 125cc, til 2023.

Artikel foto: Emil Sørensen

2023 skulle være et hygge år på 125cc

Emil fortæller videre til crossbladet, at dette år 2023, skulle være et hygge år, altså et læringsår, da han jo lige var rykket op på en større maskine, og i en anden klasse. Nu kører han 125cc to-takt Junior, men det er stukket helt af, og gået langt over forventning. Det er faktisk gået så godt, at han med bare to runder tilbage af, Dansk Amatør Mesterskab 2023, er så langt foran nummer to, at han bare skal bruge et point, for at vinde endnu en titel, og den største, i DMCU, hvor han har hjemme lige nu.

Kan afgøres i Rougsø

Lørdag 19. August 2023, køres anden-sidste afdeling af Dansk Amatør Mesterskab (DAM), i Rougsø, hvor man også kan komme på besøg, og opleve deres udgave, af Danmarksmesterskaberne. Du kan se deres program her – og her skal Emil Sørensen hente point hjem til titlen. Emil har faktisk vundet alle afdelingerne, i hans klasse, her i 2023, hvor han kun har fået en, andenplads, i et heat, men vandt det andet heat, så han blev samlet vinder for dagen. Dette er altså imponerende i sig selv.

Emil Sørensen, Portræt, Hampen Motocross Klub, MX, Motocross, Crossbladet, MX Artikler, Motocross Nyheder
Artikel foto: Emil Sørensen

Sætter målene lidt højere

Emil fortæller at han naturligvis sætter sig nogle mål, i starten af en sæson, men han sætter dem gerne højere, end normalt, hvilket giver ham lidt ekstra, og arbejder ud fra det. Det har han haft succes med indtil nu, men fra 2024, vil han ud og have “hår på brystet” som han sagde det, med et smil på læben. Emil vil gerne prøve kræfter med DMU løb, og så meget gerne i udlandet, herunder det Nordtyske mesterskaber, og eventuelt ADAC, hvis muligheden byder sig.

Drømmen

Emil Sørensen har heldigvis en masse sunde drømme, og en af dem er at komme til at køre med i Verdensmesterskaberne, og ikke mindst vinde det. Drømmen er også er komme til at leve af, at køre motocross, velvidende at det er svært, men det et mål, der er sat.

Vi kan uden tvivl se et stort talent i den unge mand, og glæder os til at følge ham, de kommende år, og se hvor han ender henne, med de mange drømme.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk