Portræt

Hvis man vil køre motocross på topplan, så er der kun en vej

Artikel foto: Magnus Sjølander – En blæsende dag på Elling banen

Som nogle allerede ved, så fangede Magnus vores opmærksomhed ved en træning med havregryn og kakaomælk.

Crossbladet møder ofte Magnus Sjølander, både til træning, men også til de løb, vi har været til rundt omkring i denne 2023 sæson. Vi har aldrig været i tvivl om at Magnus går op i motocross, og måden at være til på, både på og udenfor banen, men der gemmer sig noget bag facaden, som vi ikke havde set, men fik en fornemmelse af, da vi så ham smide en velopmålt pose havegryn i en plastic boks, overhældt med en liter Mathilde kakaomælk, inden han skulle træne, i Silkeborg.

Der er kun en vej på topplan

Vi ringede til Magnus, for at høre hvad pokker det gik ud på, med den portion mad, han fik sig på Elling banen, og et billede ( se det her på instagram ) som mange snakker om, også når vi møder dem, ude i den virkelige verden. Vi var lidt nysgerrige på, om dette var tilfældigt denne aften, eller om der ligger noget større bagved, som vi ikke vidste, og det skal vi da lige love for at der gør.

Hvis man vil køre motocross på topplan, så er der kun en vej, og det er at følge en bestemt madplan, og træne hårdt, både med motion, og med motocross. Det er en ret interessant verden, vi blev inviteret indenfor i, men kan også virke skræmmende, for det er ikke for sjov.

20år og har fast arbejde

Magnus er i skrivende stund 20år gammel, fra det Midtjyske, og arbejder til dagligt på et mejeri, for selvom man er A-kører på anden sæson (A-MX1), så skal der altså penge i kassen, for at dette, og ens eget liv, kan køre rundt. Som mange nok allerede ved, så er den helt ærlige sandhed, at der ikke er mange penge i at køre motocross, heller ikke på de store teams, men flot er det.

Artikel foto: Magnus Sjølander

Spiser det samme hver dag

Jo længere vi kom ind i denne samtale, så kunne vi fornemme at intet var tilfældigt i Magnus´s verden, hverken med mad, eller træning. Alt skal gerne følges, som perler på en snor, ellers “vælter læsset” som man kan sige det. Maden er det samme, men kan kombineres, men han virkede meget fast på sin holdning omkring dette, og her var det Skyr med mysli til morgenmad, hjemmelavede pølsehorn til middag, og så de populære havregryn med Mathilde kakaomælk udover. Her kan vi lige tilføje, at de kære havregryn er nøje målt op, mellem 100 og 200g, altså efter hvad han skal træne.

Hvis man er rigtig hård, så kører man en Arla protein shake udover sine havregryn, i stedet for kakao. Det er godt, men ærligt talt, så smager på ingen måder godt.

Når Sander Dahl kommer ud på banen, og drikker en light sodavand, og dermed ikke får sukker, og så lige spiser en banan, i stedet for den madpakke, hans mor har smurt til ham, så krummer jeg sgu tæer, siger Magnus helt alvorligt, dog med et glimt i øjet.

Hudærlig med Jysk humor

Magnus Sjølander siger tingene som det er, uden at pakke det ind, og ser gerne sit snit til at drille Sander Dahl, når han kan slippe afsted med det. Nogen syntes at denne levestil er på kanten af sygeligt, men det er her man skal hen, hvis man vil noget, med sin sport, og på topplan.

Motionstræning

Det er ikke så “slemt” som det har været, griner Magnus, inden han fortæller videre, for selvom det lyder vildt, så har det faktisk været vildere. Hans træning om vinteren er bygget op som en pyramide, hvor man starter i bunden, med en bred flade, og så bygger man ellers på, så det bliver hårdere frem mod opstart, med blandt andet kondition og styrketræning. Magnus fortæller videre, at det ikke bare er “det at løfte jern” men at lave de bevægelser, som man også laver på crosseren.

Artikel foto: Magnus Sjølander

Træner året rundt

Efter den sidste A-DM afdeling i Næstved, der havde Magnus godt nok snuppet to ugers pause fra alt træning, men så kontaktede Jan Lausten ham, og sagde at han havde tilmeldt sig WestCoastMX Cup i Holstebro (sidste runde), og hvis Magnus ikke tilmeldte sig, så var han en kælling. Det skal man altså ikke sige til Magnus, så han har genoptaget træningen, og tilmeldt sig løbet.

Normalt så træner Magnus året rundt, men når den sidste afdeling er kørt, så kan der klemmes en lille pause ind, men herefter, så træner han videre. Det er både med motion, motocross han træner året rundt, og det er gerne med offentlige baner om lørdagen, og private baner om søndagen. Når han så rammer februar måned, så rejser han til Italien i 2 til 4 uger og træner med nogle venner, og så kan de nemlig ramme Danmark, og være klart til vinterturneringen, der starter op her.

Det er en vane, som jeg har det godt med, og som jeg ved, at der skal til, hvis man vil køre med de store drenge i klassen, og jeg får det fysisk dårligt, hvis jeg ikke gør alt dette, og meget mere, slutter Magnus af med at sige.

Vi siger tak for et lille indblik, i en større verden, der også hører med motocross.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk