Portræt

Jesper Jessen startede med motocross på Ungdomsskole

Artikel foto: Jesper Jessen

Crossbladet har fået en snak med Jesper Jessen, der opdagede motocross gennem lokal ungdomsskole. Siden da er der sket mange ting, og det har vi hørt lidt nærmere om.

Jesper Jessen er 24år og arbejder til dagligt som Montør. Jesper havde ikke noget familie, der kørte motocross, hvilket man ser ret ofte, at det er den vej, man kommer i gang med sporten, men han kom til at prøve det gennem en ungdomsskole ved Skive, hvor man jo startede med at køre, på deres maskiner. Det var altså noget som fangede Jesper, og så købte hans far en 85cc Kawasaki til ham, som han kørte på i omkring seks måneder, inden han røg videre op på en 125cc.

Ville gerne have en 250ér

Jesper Jessen er hyggelig ung mand, der kan sit Jyske sprog, og i starten af samtalen, slår han helt automatisk over i det. Det syntes vi var hyggeligt (læs, os lidt sjovt) og svarede tilbage, at vi da godt kunne skrive det å jysk, hvis han tøvs, men så ramte vi formentlig ikke en nær så bred målgruppe. Han ville rigtigt gerne have sig en 250cc 4-takt, men det var der altså ikke penge til (Far), og da han heller ikke selv havde råd, så kunne det også være lige meget, og han stoppede med motocross.

Det skal lige tilføjes, at Jesper var meget glad for hans far´s hjælp, i den periode, og er det stadig, når familien bakker op, hvilket crossbladet oplevede det til DM for klubhold 2023.

Jesper gik til pænt meget sport

En af mange grunde, at der ikke var helt råd til Motocross, var at Jesper altid har været meget glad for sport, ja måske lidt mere end gennemsnittet. Jesper fortalte under samtalen, at han, udover motocross, også gik til håndbold, fodbold, mountainbike, og parkour.

Lang pause på 6år

Der simpelthen ikke penge til at det som Jesper Jessen hyggede sig med, så det endte altså ud med, at det blev Motocross, som blev lagt på hylden. Det er jo heller ikke nogen hemmelighed, at denne sport, koster lidt mere, end andre sportsgrene, men den kan altså noget helt specielt.

Vender tilbage til sporten

Jesper havde en pause fra motocross i 6år, inden han atter kom tilbage, for nu var han begyndt at tjene sine egne penge. Her starter han ud med at købe sig en 250cc 4-takt, som han drømte om, som ung, og begyndte at køre meget, så der gik ikke længe, inden han fik købt sig en nyere (og dyrere) 450cc, der dog blev skiftet ud med en 350cc, og dette er, den rette hylde.

Jesper Jessen kører i dag på KTM 350cc 4-Takter, men har to af slagsen, da han fik dræbt den ene (som senere blev lavet), og manglede jo pludselig en, da den anden ikke kunne køre, så her købte han en, der ikke havde mange timer på tælleren.

Har været B-kører længe

Videre i samtalen, der kommer vi ind på, at han kørte sit første B-løb for en god uge siden, i Han Herred, til Westcoast MX Cup 2023, men han har faktisk været det længe. Jesper har brugt god tid i C-klassen, så han kunne få sig en masse erfaring, og da han følte, at han var klar, så rykkede han op. Sidste del af 2023 sæsonen, skal bare bruges til at opbygge mere fart, og erfaring, så han kan være helt klar til den nye sæson 2024, hvor han naturligvis har målsætninger, og drømme.

Top 10

Jesper Jessen som crossbladet har mødt flere gange, blandt andet på Uhre, hos Herning Motocross, der er hjemmebanen, er meget fokuseret på sporten, og hvor langt han kan komme. Han er meget stabil, og kører målrettet efter resultater, og her er drømmen at kunne klare sig i Top 10, i B-Klassen, i 2024 sæsonen. Vi korrigerede ham i samtalen, og kom til at sige top 15, men han tænkte kort over det, og sagde, at hans målsætning altså var top 10.

Det er dyrt, men det fedeste fælleskab

Når man selv skal betale, så kommer man også hurtigt til at se, hvad det hele koster, men når det så er sagt, så kan man godt mærke på Jesper, at han er vild med det store fællesskab, som denne sport, tilbyder. Han fortæller videre, at han har fået rigtigt mange nyde venner gennem motocross, og han glæder sig altid til at komme afsted, uanset om det er træning eller løb.

Vi siger tak for en hyggelig snak, også på retti Jysk, og glæder os til at følge Jesper i 2024 sæsonen.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk