Portræt

Jonas Mortensen håber på at komme skadesfri gennem 2024

Artikel foto: Jonas Mortensen

Jonas Mortensen fra Silkeborg har været ualmindelig uheldig og hans far mener at han er Danmarks uheldigste dreng.

Vi har været på besøg hos Jonas Mortensen, og hans far Jesper, fra Silkeborg, og her sidder de begge og håber på, at den kommende 2024 sæson, vil blive helt skadesfri. Jonas har virkelig været uheldig, og det er noget som personligt har sat sine spor, og det oplevede vi på tæt hold, da vi fik en snak med ham. Det er enormt svært at være god til en sportsgren, og på samme tid være helt vild uheldig.

Startede på Elling

Jonas Mortensen på 13år, startede med at køre motocross som 8årig på Elling banen, hos Silkeborg Motorsport, og er sidenhen flyttet til Randers. Tilbage i 2018, der fik han en 50cc, og efter et par måneder, så blev det skiftet ud til en 65cc, som han kørte på start januar 2022, hvor han begyndte at køre 85cc, hvilket han også gør den dag i dag, hvor han har hjemme i den bedste klasse.

Lang skadesliste

Da vi sad og snakkede med Jonas, var han tydeligt påvirket af, hvor træls denne sæson havde været, men alligevel kunne han nævne hans lange skadesliste. Nu er det ikke kun denne sæson, men vi fik mere eller mindre hele listen at hvad han havde oplevet, med sin korte tid på landets baner.

  • Brækket armen tre gange
  • Brækket kravebenet to gange
  • Forstrukket ledbånd i knæ tre gange
  • Forstuvet hånden to gange
  • Slået rygsøjlen i bunden, to gange
  • Ødelagt skulderen, som det seneste og har kæmpet med det i en 7-8 uger.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Jonas Mortensen
Artikel foto: Jesper Mortensen (Far)
Artikel foto: Jonas Mortensen

Tilbage på sporet

Jonas fortæller videre at han mere eller mindre er kommet over den seneste skade med skulderen, og så småt er begyndt at genoptræne, både på, og udenfor banen. Der skal bare fuld skrald på i 2024 sæsonen, og den skal meget gerne være skadesfri, hvilket kunne være fedt at prøve.

2024 er planlagt

Jonas Mortensen skal ud og køre en masse, hvor de blandt andet har snakket om at trille en tur til udlandet med deres camper, bare lige for at få det hele pudset af, inden sæsonopstart. Planen er lige nu at Jonas skal køre fuld DM, Landsdelsmesterskab, og så WestCoast løbene.

Håber på en top 5

Jonas var ret godt med i DM, da han ramte en masse skader, så han håber at kan ramme en top 5, når de skal i gang igen, med 2024 sæsonen. Dette følger vi naturligvis med i.

Hankook 1600 Challenge 2024

Jonas Mortensen er ikke bare skrap på en MXér, han kan os finde ud af at køre en bil, og det er ikke bare en helt almindelig bil. For 2024 byder også på seks billøb, tre forskellige steder i Danmark, og her skal han kaste rundt med en fed Honda CRX 1,6 med 158HK, til Hankook 1600 Challenge.

Artikel foto: Jonas på taget af hans Honda CRX

Crossbladet har været oppe hos Jonas´s far, og tage nogle billeder af Jonas og bilen, til en folder, de skulle bruge, og det er noget af det, som du kan se på det indsatte billede herover. Vi så Jonas kravle ned i bilen, og den gang, var det med en smadret skulder, og der var kun lige den plads, der skulle være. Det bliver noget fedt at følge Jonas i 2024, hvor han skal køre begge dele.. pænt blæret.

Vi ønsker Jonas Mortensen alt det bedste i 2024.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk