Motocross Nyheder

Kære forældre, lad nu børnene, være børn, for de gør deres bedste

Opråb, MX, Quad, Motocross, Crossbladet, Motocross Nyheder, MX Artikler
Artikel foto: Opråb

Vi ville ønske at forældrene ville lade børnene, være børn, og ikke skælde dem ud, når de ikke gør lige det de tænker.

Rundt omkring på landets baner, hvor vi kommer på besøg, der oplever vi forældre der tror de er bedrevidende, end dem der træner deres børn, og blander sig i det, de laver. Det er ikke kun til træningerne med bestemte profiler, det er også på almindelige træningsdage, og til løb, hvor det er fædre, som mener de er verdensmestre i motocross, og hvis ikke ungerne gør, som de tænker, så er der ballade. Det er heldigvis ikke ofte, at vi støder ind i dette, men det sker altså, og nogle er værre end andre, men hvad pokker gør man lige, når man oplever sådan noget, for det må ikke blive ved.

Usundt for miljøet

Det passer ikke ind i motorsporten, at forældre skælder deres unger ud, blandt andet når de ikke lige tager starten, eller noget så banalt som at vælte i et sving, enten fordi det er svært, banen er sandet, eller noget helt tredje, der gjorde at barnet ikke kunne holde cyklen i gang. Vi ser ofte forældre komme løbende på tværs af banen, fordi barnet er væltet, men ikke for lige at hjælpe ham/hende i gang, men for at skælde ud over, at de ikke kunne starte maskinen selv igen, eller bare fordi de var væltet, og “aldrig” hører efter hvad de siger, “for så ville dette jo aldrig ske” fordi, de ved jo bedre.

Nogle er mere hidsige end andre, og nogle børn, er jo bare børn, der gør deres bedste, og har det forhåbentligt sjovt med sporten, men det kan da hurtigt forsvinde, hvis de skal opleve dette, hver gang. Forældrene bruger lang tid på at skælde ud, og ofte ender de med at trække afsted med cyklen, og barnet gående bagefter, formentlig ulykkelig over det, der skete.

Træninger med profiler

Noget vi slet ikke forstår, er at når der er træninger på landets baner, enten hvor nogle profiler er på besøg, team træninger, eller klubtræninger, så placerer forældrene sig strategisk på banerne, gerne lidt væk fra alle andre, hvor de råber og skriger af ungerne, og hopper rundt som tosser. Nogle gange standser de ungerne, for lige at fortælle at de skal gøre sådan og sådan, altså direkte blander sig i træningen, og hvis ikke de gjorde som træneren, gerne ville have det, så tog træneren dem med garanti ind til siden, og forklarede dem det, på en pæn måde, så de kan arbejde videre med det.

Hvad sker der lige

Når disse episoder er på banerne, så kan man også se andre forældre, stå og kigge, ryste på hovedet, og gå væk derfra, og de andre børn på banen, der kører der, standser nogle gange op, og kigger. Børnene der ikke har noget med dette at gøre, ved jo godt hvad der sker, og det er heller ikke sundt for dem at opleve, og vi håber de snakker med deres forældre om det de oplever.

Siger man noget, eller..

Det er virkelig svært at opleve dette, også for crossbladet, for vi vil jo bare ønske ungerne er glade, men hvad gør man lige, når man oplever dette. Skal man blande sig, og bør man lige sige at det nok ikke er så godt det de gør, og måske lige skal skrue lidt ned for den opførsel, eller skal man bare lade det stå til, og håbe der er en stævneleder, dommer, eller et bestyrelsesmedlem, der også oplever det, og tager hånd om det. Vi ville ønske det stoppede, og forældrene stoppede med at blande sig hele tiden, for ungerne skal have en fest, og gode oplevelser med sporten, det skal ikke være en sur pligt.

Det er formentlig langt fra den eneste sportsgren, at man oplever dette, desværre. Men der burde være nogle værktøjer til dette, og det kan også være, at der allerede er dette, men det ikke noget man bliver oplyst om, eller noget der har ramt ind til os, her på crossbladet.

Det er ikke sjovt at opleve, hverken for os, andre forældre, eller børnene.

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk