Portræt

Mads Haslund er en af trænere til Motocross Påskelejren 2023 i Uhre

Artikel foto: Mads Haslund og Markus

Crossbladet har snakket med en af Mini/Maxi MX trænerne i Uhre, hvor der igen er påske træning i 2023.

Vi er landet på Uhre Banen, hvor de mange deltagere allerede er i fuld sving, mens vi sidder og skriver denne artikel. Klokken 09:00 var der morgenmøde, hvor alle samles foran klubhuset, og kort herefter så røg Line Dam afsted med alle børnene, der skulle have sig en morgen løbetur. Da dette møde var overstået, så satte crossbladet sig ind i klubhuset, og fik en snak med Mads Haslund (artikel foto) der er en af trænerne her på Uhre til deres påskelejr.

Mads Haslund

Nogle kender måske allerede Mads Haslund (23år) men dem der ikke gør, så kan vi fortælle at han er trænings mekaniker for den professionelle motocross kører Mikkel Haarup, fra Silkeborg, der lige nu kører VM i udlandet. Mads har selv kørt motocross i rigtigt mange år, men stoppede med det, i takt med hans arbejde med og for Mikkel Haarup, hvor han hjælper til, så alt glider nemmere for Mikkel. Mads´s opgaver er blandt andet at pakke bilen når de skal ud til løb, skrue i maskinen, test af cyklen, samt vaske udstyret og maskinen, når de har været ude at køre, så Mikkel kan koncentrere sig om alt andet, og her er der jo en del der skal holdes styr på, når man er professionel.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Morgenmøde i Uhre
Artikel foto: Børnene løber afsted, sammen med Line Dam

Hvad træner man på en motocross træningslejr

Der er mange forskellige måder at gøre det på, men Mads Haslund har blandet andet taget ATK trænings uddannelse, gennem DMU, hvor han virkelig har fået mange værktøjer at arbejde med. Mads er et kendt ansigt her i Uhre, som han også betegner som hans hjemmebane, på trods af, at han er bosat i Silkeborg. Stort set alle unge, og ældre kender ham, og man kan se at han er populær blandt pladsens mange børn, der gerne kommer hen og siger hej, når han går rundt herude.

Nogle af de mange ting, der trænes på denne påskelejr, er alt fra starter, balance, sving og hop-teknikker, og motocross er alt andet, end bare sætte sig op på en maskine, og dreje på et håndtag. Mads Haslund fortæller videre til crossbladet, at han får rigtigt meget ud af sådan en træningslejr personligt, for han elsker at gøre andre glade, samt se udviklingen hos dem, som man er med til at træne, og ikke mindst de glade forældre, der også kan se en udvikling, og gladeligt vender tilbage.

To Motocross trænere på Uhre

Til dette års påske træningslejr på Uhre Banen, der er to MX Mini/Maxi (alt på to hjul) tilknyttet, og det er Line Dam, og Mads Haslund, som du kan se på det indsatte billede herunder.

Artikel foto: Line Dam, og Mads Haslund

Det er ikke lykkedes os at indfange Line Dam til en snak endnu, men mon ikke det kommer, en af dagene, for crossbladet.dk bliver herude til lørdag, sidst på eftermiddagen.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk