Portræt

Mariagerfjord Ungdomsskole og Hadsund Motor Klub samarbejder

Artikel foto: Flemming Vad og “Sofus”

Ved vores besøg hos Hadsund Motor Klub, fik vi også indsigt i et fint samarbejde mellem Hadsund Motor Klub, og Mariagerfjord Ungdomsskole, som Flemming og Mik står for.

Nogle motocross klubber samarbejder med udefrakommende foreninger, hvor de gør lidt ekstra for de lokale unge mennesker, og Hadsund Motor Klub er en af mange. Ved vores besøg hos Hadsund Motor Klub 1. april, så var der ræs på to baner, den lille bane ved indkørslen, og på maxi banen. Først troede vi at den lille bane var til de helt små, men da vi kom ud af bilen, så kunne vi se, at det var lidt større maskiner, og der holdte biler, tæt derpå, men tænkte ikke nærmere over det, for fokus var at finde Flemming Vad, så vi kunne komme ud på banen og tage nogle billeder.

Flemming Vad

Vi fandt hurtigt frem til klubhuset, og den kaffe som Flemming Vad havde lovet crossbladet, men Flemming var ikke lige der, så vi spurgte efter ham. Flemming er lidt over det hele, var det korte svar, og her gik det op for os, at vi var gået lige forbi ham, ved den lille bane, men nu er det også over 30år siden, vi havde set ham sidst. Men Flemming var faktisk lidt over det hele, og gav sig god tid til at snakke med kørerne, både i den lille, og i den store ryttergård, som kan findes i Hadsund Motor Klub, så man burde kunne støve ham op, indenfor et lille område, hvilket også lykkedes for os.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Den lille ryttergård, ved den lille bane i indkørslen
Artikel foto: Ung mand venter på, at det er hans tur

Samarbejde med ungdomsskole

Ved vores besøg i Hadsund, aftalte vi med Flemming Vad, at når vi havde været rundt og tage en masse billeder, så kunne vi sætte os i klubhuset, og snakke det hele igennem, og få lavet nogle stikord, vi kunne arbejde med, når der skulle skrives et par artikler fra stedet. Her kom Flemming hurtigt ind på deres samarbejde med Mariagerfjord Ungdomsskole, og det kunne man hurtigt fornemme, at var noget han virkelig brændte for.

Flemming og Mik

Hadsund Motor Klub har Flemming Vad og Mik Pedersen til at stå for samarbejdet med ungdomsskolen, og det har de i skrivende stund haft i 6år. Det at arbejde med en masse unge mennesker, giver altid en masse tilbage til en selv, både personligt, men bestemt også til klubben.

Når der kommer elever til klubben, og lærer at skrue i maskinerne, og vedligeholde det hele, samt snuse til denne sport, så kommer der også automatisk nye medlemmer til Hadsund Motor Klub, hvilket er vigtigt, og holder hjulene i gang. Der var eksempelvis en af kørerne i Hadsund lørdag, på maxi banen, som kom fra dette projekt, og havde den dag i dag, sin egen maskine, og kørte selvstændigt, og han gik meget op i det, og havde også flair for sporten, som man tydeligt kunne se.

Flemming kunne snakke om dette projekt i timevis, hvis han fik lov, for han gik virkelig meget op i at de unge fik sig en fed oplevelse, når de kom ud at køre, en til to gange om ugen. Ungdomsskolen kører i Hadsund onsdage og lørdage, hvor det skifter lidt, så det ikke altid er det samme.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Ungdomsskolen kører ræs hos Hadsund Motor Klub
Artikel foto: Ungdomsskolen kører ræs hos Hadsund Motor Klub
Artikel foto: Ungdomsskolen kører ræs hos Hadsund Motor Klub

15 kørere i snit

Der er i snit 15 kørere fra Mariagerfjord Ungdomsskole, som kører hos Hadsund Motor Klub, hver gang, der trænes, så det er tydeligvis populært. Da vi skulle tage billedet af Flemming Vad og en kører (artikel foto), så spurgte vi hvad den unge mand hed, og Flemming svarede med et stort smil på læben, at han hed Sofus. Ja de hedder faktisk allesammen Sofus, sagde Flemming kort efter, hvilket fik smilet til at give mening. Ja det hedder de allesammen, indtil vi lærer dem at kende, og kan huske deres rigtige navne, og det er meget lettere. De kigger dog lidt sjovt på en i starten, men så snart de finder ud af, hvorfor, så griner de bare af det.

Frivilligt arbejde

Flemming og Mik er uden tvivl to ildsjæle, der brænder for det, som de laver, og så er det frivilligt arbejde, til gavn for Hadsund Motor Klub. Det er altid en fornøjelse at se og opleve mennesker, der gerne vil gøre lidt for andre mennesker, og ikke mindst alle de timer, som der bruges på det. Flemming og Mik er heldigvis ikke de eneste, der gør dette, men når det er så tydeligt, det som de gør, så vil crossbladet også gerne fremhæve det, for det er en af mange ting, der er med til at holde motocross sporten i gang.

Vil du også besøge Hadsund Motor Klub

Adressen – Ålborgvej 64, 9560 Hadsund

Se information i deres Facebook gruppe – Kom til gruppen her

Flere billeder fra vores besøg

Artikel foto: Hadsund Motor Klub
Artikel foto: Ungdomsskolen kører ræs hos Hadsund Motor Klub
Artikel foto: Ungdomsskolen kører ræs hos Hadsund Motor Klub
Artikel foto: Ungdomsskolen kører ræs hos Hadsund Motor Klub

 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk