Portræt

Mathias og Karsten har Jyllands eneste aktive sidevognshold

Artikel foto: Mathias Hussmann og Karsten Mols

Til DM 2023 hos Herning Motocross der mødte Crossbladet, Jyllands eneste aktive sidevognshold, og her har vi fået en lille snak med Karsten Mols omkring denne sportsgren.

Sidevogn´s cross er ikke noget man ser så meget til mere, men de findes altså derude. Herning Motocross havde 24. Juni 2023, fjerde afdeling af DM, for deres vedkommende, og her var crossbladet med, for at opleve denne gren af sporten, så vi efterfølgende kunne tage en snak med en af kørerne, og sandsækken (som personen i sidevognen kaldes). Onsdag aften, der fik vi en snak med Karsten Mols (til højre på billedet), der kører maskinen, så man kan få et indblik i hvordan det hænger sammen. Karsten har kørt sidevogn i omkring 6år, i skrivende stund, med lidt forskellige sandsække, men nu er han og hans nye makker Mathias (til venstre på billedet) ved at bygge et nyt team op.

Kørte 2år med Tue Lassen

Hvis vi skal igennem alle de år, hvor Karsten Mols har været i motorsporten, så ville det blive en længere serie, så vi starter ud med, hvor Karsten, havde formanden for Herning Motocross, Tue Lassen med som sandsæk. (Lang historie, kort) Det var ret tilfældigt at Tue kom med på hans team, for Karsten´s søn (Holger) skulle have kørt med, mens der var Covid-19, men han røg i karantæne, og så spurgte Karsten, om Tue havde lyst til at køre med, og det ville han rigtigt gerne.

Det blev til nogle gode år, med både Sølv og Bronze til DM, men formandsposten, børn, familie, og ikke mindst arbejdet gjorde, at de blev enige om, at der ikke var tid til dette. Så var gode råd dyre, og Karsten Mols skulle ud og finde en ny sandsæk. Meget tilfældigt, så var Mathias ude og se DM i Randers, og syntes det var fedt, og kontaktede Karsten´s søn (som Mathias kender) og spurgte om hans far, stadig kørte. Det gjorde han jo, og manglede jo en sandsæk, også sådan kom det i stand.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Mathias Hussmann og Karsten Mols
Artikel foto: Mathias Hussmann og Karsten Mols
Artikel foto: Mathias Hussmann og Karsten Mols

Karsten Mols & Mathias Hussmann

Team Mols hedder sidevognsholdet, for det skulle jo hedde et eller andet, fortalte Karsten, da vi snakkede med ham. Det er Jyllands eneste, aktive sidevognshold, der har hjemmebane på Uhre, hos Herning Motocross. Karsten´s nye makker, Mathias er 19år, og de har blot kørt sammen i omkring to måneder, og det havde vi aldrig gættet, hvis vi blev spurgt, for de kører faktisk ret godt.

Karsten og Mathias bor rimelig tæt på hinanden, så de mødes også, når de ikke er ude og køre, hvor de blandt andet skruer på maskinen. Planen er også at de skal til at lave styrketræning sammen, så de kan komme i god form, og sætte deres præg på sporten, hvor de lige nu ligger cirka, i midten af feltet, når der køres DM.

Drømmen er top 3 til DM i 2024

Man kan høre på Karsten Mols, at han virkelig brænder for denne sportsgren, og er super glad for hans nye makker Mathias, og drømmer om at komme i top 3, til DM i 2024. Vi skal tilbage til top 3, og det er jeg ikke i tvivl om, at vi kommer igen, fortæller Karsten videre.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Mathias Hussmann og Karsten Mols
Artikel foto: Mathias Hussmann og Karsten Mols

Køreren ejer maskinen

Når man køre sidevognscross, så er der jo to personer, men det er 9/10 gange, køreren der ejer maskinen, hvor sandsækken, så spytter i puljen. Karsten Mols har haft den nuværende KTM i 5år, som han selv har sat i stand, men makkeren hjælper til med, olie, benzin, og reservedele, der kan holde det hele kørende, og det fungerer rigtigt godt.

Vi tror på en top 3 i 2024

Crossbladet brugte en dag med dem til DM 2023, og som nævnt tidligere, så kunne vi på ingen måde se, at de kun har været et team i knap to måneder. Vi troede de havde kørt sammen i lang tid, for når man så dem på banen, så arbejdede de godt sammen, og man så at Mathias tog beslutninger længe inden de skulle udføres, og var meget fokuseret. Endnu mere utroligt, er at Mathias aldrig nogensinde har haft noget med sporten at gøre, inden han startede på Team Mols, så de viser bare at han har flair for det. Vi er ikke i tvivl, for hvis denne fremgang fortsætter, så tror vi på en top 3, i 2024.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk