Motocross Nyheder

Mathias og Karsten tager endnu en andenplads med fra Sverige

Artikel foto: Mathias Hussmann og Karsten Mols (til venstre) – Privatfoto

De to gæve Jyder Mathias Hussmann og Karsten Mols drog til Sverige for at køre endnu et sidevognsløb, og det gik rigtigt godt igen, for de kom hjem med en andenplads.

Karsten Mols havde truet med at komme til Quad DM 2024 i Møldrup, men han måtte melde fra, da de skulle til Sverige og køre med i tredje afdeling, af det mesterskab de allerede havde hentet en andenplads i. Der er i skrivende stund kørt tre, ud af i alt fem afdelinger i Sverige, men om de kommer med til flere, det melder historien ikke noget om, som det ser ud lige nu.

Sturup Raceway

Vi har fået en snak med Karsten Mols, der fortæller at de aldrig har været på banen før, men er blevet ret vilde med de Svenske baner, for de har lidt af alt muligt. Denne bane var eksempelvis en gul lerbane, der ikke skulle have alt for meget vand, og det fik de, men tilpas meget, så den var perfekt. Starten er metalriste, og når bommer går, så er det et drop, på en god meter, inden den går op af bakke igen, frem mod et sving, hvor den går til højre. Det var meget specielt, men de fandt altså ud af, hvordan man kom hurtigt frem dertil, og hvordan de skulle holde deres modstandere bag sig.

Skidt tidskval

De startede ud med en tidskval på en syvendeplads, og det var “den gamle” (Karsten) ikke tilfreds med, så det tændte et eller andet inde i ham, så han fik sendt den afsted som en raket i første heat. Her rundede de som 3ér, og den holdte de så hjem, og det giver pludselig en anden, og langt bedre energi på holdet, og når “den gamle” er tilfreds, så smitter det os af hos “den unge” (Mathias).

Andet heat startede de en tand bedre, og rundede som 2ér, men droppede hurtigt ned som 3ér, hvor Peter Blomgren og Christian Månsson, overhalede dem. Men de kære Svenskere fik problemer med cyklen, og kom 1-2 omgange bagefter, og det betød at Team Mols blev 2ér.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Starten på Sturup Raceway – Privat foto
Artikel foto: Team Mols (95), Privat foto

Andenpladsen kom i hus

Med en tredjeplads i første heat, og en andenplads i det andet, så blev de samlet 2ér på dagen, og endnu en tur på pallen, for at få pokaler. Det er lidt sjovt i Sverige, i hvert fald til denne serie, for her smuttede solokørerne bare når de var færdige, for der er kun pokaler til sidevognene.

Mange Danskere i Sverige

Det var en fed tur, fortæller Karsten Mols videre, for der var fem Danske hold afsted, og de klarede sig godt, men sammenholdet er bare så fedt, og alle hjælper hinanden. Svenskerne er også gode til at komme til Danmark, blandt andet til DM, men de er meget på Sjælland, udover det.

Nogle af planerne er klar

Der er ikke mere Quad på programmet, for nu, hos Karsten Mols, for de har planlagt at skal til Uhre banen, hos Herning Motocross på lørdag 15. juni 2024, og få de sidste detaljer på plads, inden de skal køre DM på hjemmebanen derude, om cirka fjorten dage.

Vi kommer naturligvis ud og holder øje med dem alle på Uhre, da vi også skal være med til DM-B.

Stort tillykke med endnu et flot resultat i Sverige.

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk