Portræt

Nicolai Skovbjerg har allerede som 17årig et ret imponerende CV

Artikel foto: Nicolai Skovbjerg

Crossbladet har fået en snak med Nicolai Skovbjerg, der kører for Wozniak Racing Team, som allerede har et imponerende CV.

Nicolai Skovbjerg fra Padborg er 17år, der til dagligt kører motocross, med mindre det er om vinteren, hvor han arbejder på et lager, ellers står den på ræs. Nicolai har hjemmebane på Vesterbæk, og her har han slået sine folder siden han bare var 3år gammel, hvor de fleste stadigvæk cykler med støtteben. Crossbladet havde ikke det store kendskab til Nicolai, inden vi fik en snak med ham, udover han ret ofte dukkede op i diverse nyheder, og så mødte vi ham i Kolding, hvor han kørte en anelse hurtigere end de andre, og så virkede det legende let, hvilket gjorde os lidt nysgerrige.

Dansk Mester, seks gange

Vi kunne se online, at Nicolai Skovbjerg allerede havde fire DM titler, inden vi snakkede med ham, hvilket også er ret imponerende, taget hans alder i betragtning, men der kom et par stykker til, under samtalen. Nicolai er allerede Danske Mester, seks gange, og mon ikke der kommer et par stykker mere til, de kommende år, hvor han er rykket op på 250cc.

  • 50cc
  • 65cc
  • 2x 85cc – OC Racing
  • 2x 125cc – Wozniak MX Racing Team

Wozniak MX Racing Team

Tilbage i 2021, som bare 13årig blev Nicolai Skovbjerg en del af Wozniak MX Racing Team, og her har han hentet to af titlerne. Nicolai har fornyet denne aftale, og skal også køre her i 2024, men nu bliver det på en 250cc, og det var også den, som vi oplevede ham på i Kolding, sidst i 2023.

Træner ofte på cyklen

Maskinen og teknikken holdes ved lige to til tre gange om ugen, hvis vejret i Danmark ellers tillader det, men om vinteren, der stikker de snuden sydpå. Her midt i januar måned, der ryger de afsted mod Spanien, og skal træne i området, omkring Red Sand, og vender retur sidst i februar.

Nicolai Skovbjerg, Crossbladet.dk, MX Artikler, Motocross Nyheder, KMCK, MX Træning,
Artikel foto: Nicolai Skovbjerg – Kolding i december 2023

Fysikken er vigtig

Som mange nok allerede ved, så er motocross blandt en af verdens hårdeste sportsgrene, og det kræver en god fysik. Derfor træner Nicolai Skovbjerg, mindst seks gange om ugen, og det er blandt andet intervaltræning, og styrketræning, så der er nok at se til, for den unge mand.

Planen for 2024 er helt på plads

Nicolai Skovbjerg fortæller videre til crossbladet, at EM kommer i første række, og så skal han køre fuld DM, og så ADAC, hvor der passer ind, mellem de to øvrige.

Den store drøm

Da vi spurgte ind til, hvad drømmen med motocross var, så kom svaret ret kvikt. Nicolai har en drøm om, at komme til at leve af MX, samt få lov til at køre for et fabriksteam.

Spændende fremtid

Crossbladet er ikke i tvivl, allerede inden vi hørte om Nicolai Skovbjerg, og hvem dem unge knægt egentlig var, og hvad han har opnået, så er det langt fra det sidste vi kommer til at høre om ham. Det er på en måde lettere at skabe en fornemmelse, når man kun har set køreren på banen, uden at vide hvad der ligger bag, og efter en længere snak med os selv (vi har ikke andre, ude midt på banen), så er det et navn, som allerede har sat sig fast rundt omkring i Verden, og det bliver endnu større.

Følg Nicolai og Wozniak MX Racing Team

Nicolai Skovbjerg – Instagram

Wozniak MX Racing Team – Facebook

Du kan også læser med om Wozniak MX Racing Team, på deres hjemmeside wozniakmxracing.dk


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk