Motocross Nyheder

Sådan oplevede crossbladet, Dansk Amatør Mesterskab 2023

Artikel foto: DAM 2, Mols Cross Club 2023

Crossbladet brugte hele lørdagen hos Mols Cross Club, hvor der blev kørt anden afdeling af Dansk Amatør Mesterskab (DAM).

Vi starter lige med at trække tiden mindst 30år tilbage, hvor vi selv var aktive i sporten, og som ung, fik at vide, at unionen, var helt anderledes, end hos os i DMU. Hvad dette helt præcist skyldtes, det ved vi faktisk ikke den dag i dag, men vi fik hele tiden at vide, at de havde helt andre, mildere regler, og jo nærmest ikke krævede, at man havde noget udstyr på, osv osv, så man blev vel mere eller mindre hjernevasket, med at DMCU, var de farlige, og vi hos DMU, var alle de gode.

Det ærgrer os, den dag i dag

De sidste par måneder har crossbladet besøgt en del klubber, og baner, både hos DMCU og DMU, og det ærgrer os faktisk lidt, at det ikke var sådan, for 30år siden, så man selv kunne beslutte om det var godt eller skidt, men som ung, er man jo ret modtagelig, når de ældre snakker, og så tager man det til sig. Hvad det hele bunder ud i, det har vi ingen ide om, men det er altså ikke noget som vi kan se, den dag i dag (heldigvis), hvor nogle naturligvis stadig laver fejl, og tager beslutninger, der helt sikkert skulle have været anderledes, men vi er jo kun mennesker, og lærer at disse fejl, og gør det bedre, næste gang, og det er i begge foreninger.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: DAM 2, Mols Cross Club 2023
Artikel foto: DAM 2, Mols Cross Club 2023

Samme værdier

Uanset om det er hos DMU, eller DMCU, så er det præcis de samme værdier, de beskytter, og arbejder ud fra, at det så er to forskellige forbund, med hver deres mening, er noget helt andet. Der er slet ikke nogen tvivl om, at de begge, vil deres medlemmer, og kørere det bedste, de gør det bare ikke på samme måde. Vi har på bare de to måneder, som crossbladet, har været i gang, set at begge forbund, eller i hvert fald klubberne, samarbejder langt mere på tværs af hinanden, end hvad vi have turde håbe på. Det gør os glade at se, og ikke mindst opleve, for de har jo alt til fælles.

DAM eller DM

Hos DMCU, der hedder det Dansk Amatør Mesterskab, og hos DMU, der hedder det Dansk Mesterskab, der eksempelvis køres på Honda Park i Randers, søndag 30. april. Til DAM, der er alle samlet, og de afvikler alle klasserne på en dag, mens man hos DMU, deler dem op, hvor de eksempelvis har A-DM denne søndag i Randers, og årsagen kan være, at de nok ikke kan nå dem alle igennem, på en dag hos DMU, og svært, hvis det skulle klares over en forlænget weekend.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: DAM 2, Mols Cross Club 2023
Artikel foto: DAM 2, Mols Cross Club 2023
Artikel foto: DAM 2, Mols Cross Club 2023

Vores første DAM afdeling

I og med, vi ikke havde så meget med DMCU at gøre for mange år siden, udover vi trænede på enkelte baner, så har vi heller ikke oplevet nogle løb hos dem før. Det første løb i mere end 30år, blev på Mols, til deres Triple Crown Pokalløb, og her vendte vi tilbage til, for her skulle der afvikles endnu en DAM afdeling, af i alt syv. Der var som tidligere nævnt mange kørere, og ryttergården var proppet med biler, da vi ankom tidligt lørdag morgen, så allerede her, kunne vi se, at der gik hen og blev en vild dag. Der var annonceret ikke mindre end 191 tilmeldte kørere på dagen, fordelt i de mange forskellige klasser, og dem kan du se listet op herunder.

Klasser der blev kørt:

 • 65+ Mini-pige +85C – (Maxi)
 • 125-2T + 85B – (Maxi)
 • Maxi -Pige + C-Åben – (Maxi)
 • Oldboys + 36 & +46 – (Maxi)
 • B-MX1 + BM2 – (Maxi)
 • A-open – (Maxi)
 • 50 Auto Micro 3HK – (Micro)
 • 50 Auto Standard – (Micro)
 • 50 Auto Pro – (Micro)
 • 65C Micro – (Micro)
 • Pit-Bike – (Micro)

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: DAM 2, Mols Cross Club 2023
Artikel foto: DAM 2, Mols Cross Club 2023

Super fed dag med DAM

Dansk Amatør Mesterskab kan helt sikkert noget, som DM ikke kan, og formentligt omvendt, men hvis man ikke har oplevet DAM endnu, så får du en anbefaling herfra. Der var et helt vanvittigt sammenhold, alle klasser imellem, og der var mennesker overalt, samt stemningen var helt i top. Vi kan slet ikke få armene ned over denne oplevelse med motocross i alle aldre, og der går helt sikkert noget tid, inden alle oplevelserne er sunket helt ind, men inden man får set sig om, så køres der jo DAM 3. Dette var bestemt ikke sidste gang, at crossbladet skulle opleve DAM, så vi ses med garanti igen, et sted i Danmark. Herunder kan du se alle DAM afdelingerne.

DAM 2023 – Program

Lørdag 15. April 2023 – DAM 1, Grenå – Afviklet

Lørdag 29. April 2023 – DAM 2, Mols – Afviklet

Lørdag 13. Maj 2023 – DAM 3, Billund

Lørdag 3. Juni 2023 – DAM 4, Aars

Lørdag 10. Juni 2023 – DAM 5, Hampen

Lørdag 19. August 2023 – DAM 6, Rougsø

Lørdag 30. September 2023 – DAM 7 (Finale), Lindknud

Du kan se det komplette DMCU Program HER (PDF)

Oplev DAM

Hvis du vil opleve DAM, så kan du finde frem til alle banerne hos DMCU.dk på deres hjemmeside, eller du kan søge nogle af dem frem her hos crossbladet, da vi allerede har besøgt nogle af dem. Vi vender med garanti tilbage, for vi skal have mange flere, fede oplevelser.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: DAM 2, Mols Cross Club 2023

Alt andet end Amatører

Noget vi mindes fra de unge dage, og som vi oplevede lørdag, at der var nogle der kørte herre stærkt, i de forskellige rækker, og dem frygtede vi, i DMU dengang. Man så og hørte ofte “de kører stærkt, dem fra DMCU” når de kom med til et DMU Løb, eller trænede med. Det var præcis den samme oplevelse, vi (også) fik til DAM, og det var alt andet end amatører, vi oplevede på banen.

Se: Kom til siden med oversigten af alle vores billeder her

Se også: Video og billeder på vores Instagram her

Vi gabte over for meget

Crossbladet var meget opsatte på dette besøg, og havde planlagt en masse artikler, men sådan skulle det slet ikke gå. Der var bare action over det hele, helt tiden, uanset hvor man var. Vi havde planer om et tage en del billeder i ryttergården, af en masse kørere, men det nåede vi heller ikke. Når der ikke blev kørt på Maxi banen, så var de i gang på Micro banen, og vil ville jo gerne have lidt af det hele med. Dagens første pause, blev til en cola og en halv klapsammen-mad klokken 15:00, og så var der ellers bare ud på banen igen. Vi kunne slet ikke løsrive os, og fik kun lavet et par korte artikler, men derimod taget en masse billeder. Der skal ændres lidt på planerne fremover, men vi fik også en del nye ting, der skal arbejdes med, og nye ting der skal prøves, for vi ved at der findes en perfekt løsning, der kan ramme det hele, vi skal bare lige finde den.

Vi ses snart igen..


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk