Portræt

Sander Dahl har skiftet sin 125cc ud med en KTM 250cc til 2024

Artikel foto: Sander Dahl

Crossbladet har fået en snak med Sander Dahl, som man måske genkender som fejedrengen fra Westcoast MX.

Vi har fået en snak med den 15årige Sander Dahl, der har hjemme i udkanten af Herning, og til dagligt der går han i 9. klasse, men derefter møder mange ham også hos Westcoast MX, hvor han er fejedreng. Sander fik den glimrende ide at han gerne ville køre motocross, midtunder Covid-19, hvor han endte ud med en Kawasaki 85cc, og kørte lidt i blandt andet Aulum, inden det hele tog fart.

Startede som fejedreng

Westcoast MX er stedet hvor Sander bruger rigtigt meget af sin tid, når han har fået fri fra skole, og det var også her, at de fik ham sat på en 125cc, som han fik i december måned 2022. Sander blev også en del af deres team (Westcoast), og han fik indløst sin licens, og begyndte at komme godt rundt i landet, i hele 2023, hvor der er sket en større udvikling af ham som kører.

Ny maskine til 2024

Sander vokser også med den alder han har, og tiden var inde til at rykke op på en lidt større maskine, selvom han nok godt kunne have fortsat på sin 125. Sagen er at han skal på efterskole i 2025, og tage sin 10. klasse, og når han vender tilbage herfra, så skulle han alligevel have en 250cc, så det er grunden til at han har lavet det skifte nu, og får en sæson på den, inden der bliver lidt stille. Så står den klar til Sander, når han er færdig med skolen, og så kan han genoptage sporten.

Planen i 2024

Sander´s plan med 2024 er at lære den nye maskine at kende, og få så meget teknik bygget op, som muligt, for 2025 bliver jo en anelse stille. Det er jo også en lidt større klasse, med lidt kvikke kørere, han skal i gang med, så der bliver nok at se til, men Sander vil gerne dette, og skal nok blive godt. Det bliver også til en del træning med Magnus Sjølander, og han siger at det går rigtigt godt for Sander, og er slet ikke i tvivl om, at dette var det helt rigtige skifte, som der blev lavet.

Har en speciel drøm

Rigtigt mange af de kørere som crossbladet snakker med, drømmer om at blive verdensmester, eller komme på et stort team, men Sander Dahl er et helt andet, og ret spændende sted. Sander drømmer nemlig om at Factory mekanikker, selvom det er langt væk lige nu. Sander elsker at skrue i maskinerne, både hjemme, og på jobbet, når muligheden opstår, så helt fjernt er det ikke.

Vi ønsker Sander Dahl held og lykke med den nye maskine i 2024 sæsonen.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk